Sokakta bir köpek sizi kovalasa ne yaparsınız?


efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2011 23:21
Yere eğilir elime bir taş alırım, baktım gelmeye devam ediyor, taşı bırakır kaçarım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MadMan27Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 205
MadMan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 22:53
Benim de başımdan bir olay geçti.
Hiç vakit kaybetmeden anlatayım, zaten kısa bir olay :
Bir ay önce bizim köye gitmiştik.Bizim köyün köpekleri yabancı bir kişiyi gördüğünde, yolda geçen birinin elinde herhangi bir şey gördüğünde havlar, kovalar.Tabi bazı köpekler önüne gelene saldırıp, havlıyor.Ben de köyde geziyordum.O anda sol tarafımda 4-5 metre ötede bizim köyün en saldırgan köpeğinin olduğunu farkettim.Ben köpeğe bakıyorum, köpek bana bakıyor.''Koşmaya başlasam kesin beni yakalar.'' diye aklımdan geçirdim.Sonra yere baktım ve yoluma devam ettim.Bir ara sol tarafa baktım köpekte benimle beraber yürümeye devam ediyor.Tabi sonra yollarımız ayrıldı.Yani zor kurtuldum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaesarÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2011
İl: Yurtdisi
Mesaj: 372
CaesarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 23:45
Bundan yaklasik 9 sene önce Fenerbahceden Caddebostandaki evime yürürken sahilden, bir grup köpek havlayarak uzaktan belirdi, bayagi bir kactim ama pes etmediler, yaklasana tekme savurdum hööyyyyt diye bagirdim köpekler birden uysallasip geri döndüler :) artik boyumdan mi posumdan mi korktular yoksa sansli miydim bilemiyorum . Hey gidi günler, sahili kokusunu ve sessizligini özledim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alper DecalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 653
Alper DecalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 00:38
[QUOTE=tanganyikacı]Yıllardır köpek beslememe rağmen  daha ıkı gün önce bizim köy yolunda  yürürken şantiyeden çıkan iki köpeği(alman kurdu ve kangal) bağlı zannettim yürüdüm meğer bağlı değilmiş.Alman kurdu beni bir kovaladı hayatımda okadar hızlı koşmadım beni ısırmak için koştu adeta ne oldu ertesi gün belediyeye şikayet ettim o iki köpeği aldılar firma sahibine ceza yazdılar...

Saygılar...
[/QUOTE]
 
İlk önce uyarıp  fayda etmesse belediyeyeyi arsaydınız daha mantıklı olurdu.


O kadar köpek besledim köpegin alanına girince cins önemli koruma iç güdüsü yüksek olan köpekse isterseniz  üstünlük bakışı selam duruşu uzay bakışı gibi şeyler deneye bilirsiniz bir fayda etmez hele birde bu rottweiler yada dogo arkentinoysa en iyisi onun oldugu ortama sahibi olmadan girmemektir . alper_decal2011-07-04 00:48:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alex10Çevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 175
alex10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 05:42
3-4 sene önce duvarın arkasındaki köpeği görmeyip 2 metre yanında arkadaşımla torpil patlatmıştık. Köpek Allah ne verdiyse kovalıyordu hayatımda hiç o kadar hızlı koşmamıştım. Baya kovaladı köpek bizi. En sonunda evimin sokağına girince sokağımızın köpeği bizi kovalıyan köpeğe havlayıp kaçırmıştı. O olmasa ne yapardık bilmiyorum. Kovalıyan köpek İrlanda Setter'iydi. Tam evimin yolunun üstünde bir evde besliyorlar. Her gün sokağa salıyorlar köpek kendi başına dolaşıyor. O günden beri beni her gördüğünde kovalıyor. Evime uzun yoldan gitmek zorunda kalıyorum hep. Bence en etkili yol ağaca tırmanmak veya bir dükkan'ın içine girmek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre90Çevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 985
emre90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2011 17:29
Hak etmişsin sende Emirhan13-14 yaşlarındaydım marketten eve geliyorum parktan iniyordum merdivenleri tam bitirdim birden kırma 1 kangal çıktı karşıma üstüme geliyor hırlayarak bir şey yapamadım baktım dalacak " hooşt " diye bağırdım ardından da 1 küfür savurdumköpek döndü arkasına 5-6 metre gitti " ohh " dedim üzerime koşmaya 1 başladı hemen topuk 60 metre kadar kovalamıştı en sonunda arabanın üzerine çıkmıştım 5 dakika sonra gitti tabi
 
Yalnız yok Cesar mış patron bakışıymış bunlara pek inanmayın çünkü bizim 2 sokak yanımızda 1 adam evinde 1 pitbull 1 boxer 1 tanede rottweiler besliyor her gün sokağa salıyor mahelleden kaç kişi ısırmışlardı geçen gidiyorum sokağa girdim pitbull evin önündeydi birden yanıma boxer çıktı arkama dönecektim baktım rottweilerda sokağın başında eyvah öldüm Yaşım 16 idi dedim başka çare yok kaçayım ama kaçsam bile pitbullun %100 yakalayacağını biliyordum karşıya bakarak yoluma değiştirdim hızlı adımlarla yolumu değiştiriyorum 20 metre ileriye gittim arkama döndüm pitbull hala bana bakıyor 1 el hareketi çektim topukAllah'tan kovalamadı yoksa bitmiştim yani anlayacağınız pitbull - dogo arjentino - prese canario - doberman gibi dnalarıyla oynanmış köpeklere hiç güvenmeyin zaten pitbull yakalarsa kopartmadan kolay kolay bırakmaz
Ama köpeklerede öldürecek gibi vurmayın bazıları çıkarıp hayvanın üzerine ateş açıyor asıl onun üzerine ateş açıcan artis köpek vurulur mu hiç!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2011 18:02
Bu konuyu nasıl kaçırmışım hayret ettim kendime . Köpekleri gerçekten çok ama çok severim, uzunca bir süre safkan Pug ve Rotweiller besledim. Köpek çiftliğinde çalıştım ve eğitimleriyle uğraştım. Şuan hala 3 adet Kurt Köpeğimiz var. Ama ne olursa olsun tanımadığım her köpeğe özellikle sokak köpeklerine karşı inanılmaz derecede bir fobim var, sanırım 4 kere ısırılmam bu fobinin nedenini açıklıyor.

Açıkçası sokak köpeği bile olsa köpeklere zarar verecek her türlü hareketten kaçınmaya gayret gösteriyorum, mahallede 16-17 kadar köpek olduğu için haliyle benim için oldukça zor oluyor. Kalp rahatsızlığı ve kilodan dolayı malesef yeterince koşamıyorum, o yüzden benim taktiğim çantamı köpeğin organlarına doğru değilde kafasına doğru savurmak . Bir keresinde kola içerken yürüyordum, sokak köpeklerinden biri koşarak üzerime doğru gelmeye başladı bende kolayı çalkalayarak hayvana doğru tuttum arkasına bakmadan kaçtı, tavsiye ederim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Göktan CanazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Antalya
Mesaj: 430
Göktan CanazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2011 18:35
Köpeklerin arasında büyüp,K9 çiftliğindede çalıştım için aslında pek korkmuyorum,Tek yaptığım şey çömelip elimi mümkün olduğunda yerde tutmak ayak bileklerinin hizasında eğer yukarıda tutarsanız büyük ihtimal çömelsenizde ısırık alabilirsiniz köpekler zarar verebileceğinizi düşünüyor yukarıda tutarsanız fakat ayak bileğinizin hizasında tutarsanız yöntem işe yarıyor ve köpek yanınıza geldiğinde korktuğunuzu belli etmeden ellerinizi yavaşça yukarıya kaldırarak çenesinin altından başlayarak seve bilirsiniz.Ben bu yöntemle hiç ısırılmadım 5-6 yıl önce okuduğum bir kitapdada bu yöntem yazıyordu hatta öldürecek gibi gelen bir köpek omzuma patilerini koyarak beni yere düşürüp yüzümü yaladığını bile söyleye bilirim.Fakat köpek çok kötü yetiştiyse sahibi köpeği aşırı saldırmaya alıştırdıysa bu yöntem işe yaramaya biliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre90Çevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 985
emre90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2011 23:42
Cenk ve Göktan kardeşlerim köpek eğitim çiftliklerinde çalıştığınızı söylüyorsunuz fakat yaşlarınız 15-16 bana enteresan geldiBenimde yeğenim lise 2. sınıfa gidiyor 16 yaşında köpek eğitim merkezleri çırak alıyorlar yollayayım bizim yeğenide

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2011 23:53
Neresi enterasan geldi anlamadım açıkçası . Madem merak ettiniz şöyle açıklayayım. 4 sene kadar Bodrum'da yaşadık, dayım orada ufak çaplı bir pansiyon ve eğitim işine girişti. Haliyle bende orada işin ucundan tuttum. Genel olarak Kurt üretiliyordu ayrıca Golden Retriever, Labrador, Rotweiller ve Dogo Argentino türleride mevcuttu. Ara sıra da pansiyona gelenler oluyordu. Çok değil yanlış hatırlamıyosam 18-20 kafes arası birşeydi. Çiftliklerin çırak aldıklarını zannetmiyorum. aqua_boy2011-09-25 00:05:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2011 23:58
Yürek varsa köpekle didişin, yoksa en kısa yoldan kaçın. Yükseğe çıkmak da faydalı. Köpeğin gözüne kaşına bakmak değil de, köpekten korkmamak işleri hayli değiştiriyor. 4 kez ısırıldığım, birçok kez Çemberlitaşta ( Eskiden kuduz aşısı sadece Çemberlitaştaki kuduz merkezinde yapılırdı) aşı olduğum için köpeklerden pek korkmuyorum. Nasılsa ısırığın tadını aldık) Çok ciddi birşey değil, ancak ısırılan yeri mutlaka sabunla ciddi ciddi en az 5 dakika yıkayın. Üstünüze koşturan, saldıran sokak köpeklerine çok tepki vermez, üstüne bir de köpeği terslerseniz, bir kez tokat atmak zorunda kaldım, köpek de ne olduğunu anlamıyor, uzaklaşmak zorunda kalıyor) Birçok sokak köpeği taşı tanıyor, elinize bir taş geçirirseniz işiniz kolaylaşacaktır.
Pittbull, bull terrier, rott, doberman vb. köpeklerle, hayvanı tanımıyorsanız hiç restleşmemek en iyisi..
Emre kardeşim, köpek tabiiki vurulmaz, ancak 4-5 yaşındaki çocuğunuzun üzerine bir pittbull saldırdığını ve hayvanı çekemediğinizi düşünün. Burda iş ne yazıkki sahiplere düşüyor. Önce eğitmek, saldırı komutlarını vermemek, dövüştürmemek gerekiyor. Köpekleri tasmasız, kontrolsüz gezdirmemek gerekiyor. Mahalle kavgasında eve gidip pittbullunu getiren, merdivenaltı dövüşlerde masstifflerden binlerce dolar kazanan insanlar oldukça köpeklerin saldırması, vurulması, yaralanması vb. trajedik olaylar hep yaşanacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Göktan CanazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Antalya
Mesaj: 430
Göktan CanazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 00:04
Gürkan abi dediğin gibi aslında iş sahibinde bitiyor ben k9 çiftliğinde iken çok pitbull gördüm Açk dan daha fazla söz dinleyen sahibinin gözünün içinden gözlerini 1sn almadan söz dinleyen fakat sahibinin gözünü para kazanma sevdası sarmış ve köpeği kavgalara dövüşlere eğittiyse iş kötü hele bu köpekler dövüşlerde yenilince sokağa salanlar oluyor ve çocuklara saldırma olayları kaçınılmaz oluyor.Her türün bir saldırganlık agresiflik oranı vardır önemli olan onu tetikleyip tetiklememek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre90Çevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 985
emre90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 01:39
Haklısın Gürkan abi ben keyfi 4 ayaklı dostlarımıza mermi atanlardan bahsetmiştim.Haklısın 4-5 yaşlarında ki bırak 4-5 i 8-10 yaşlarında 1 çocuğum olduğunu düşüneyim ve pitbull saldırıyor olsun kendimde bir şey yapamıyor ayıramıyorsam evdeki otomatiği alır gözümü kırpmadan vururum heralde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pelerinlikediÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6658,2[/B] [B]8038,3[/B]
Kayıt: 02/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1148
pelerinlikediÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 02:02
Bizim sokakta yaşayan bir köpek var; bayaa izledim. Postacı, hurdacı, broşürcüyü yoldan geçirmiyor. Çöpçülere her gece havlıyor, ama bir şey yapmıyor. Gündüz tanımadık yetişkinlere karışmıyor ama gece bizim sokakta oturmayan biri gelirse korkutana kadar havlıyor. Erkek çocuklarına da çok havlıyor, bir kaç kere kovaladığını da gördüm, yavruyken çocuklardan eziyet gördüğünü tahmin ediyorum ama bu postacıya kargocuya olan kinini açıklamaz tabii ki:) Yani bu köpeğe bakarak, beni kovalayan köpek olursa yolumu değiştirmeyi, mekanından uzaklaşmayı tercih ederim diyebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir