Solungac Paraziti mi?


ardemÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 71
ardemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 21:41
Fotoğraf:-

Canlıdaki Belirtiler:Solungacın Biri Kapalı

Akvaryum Kapasitesi (litre):225

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:8 Adet Diskus  3 ünde Var :(
Kum Yok Cama Camda Anibuas Mango Koku Java Moss Karides .

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):pH:7.2 Amonyak Nitrat Olculmedi; Isı: 30 Derece

Filitrasyon:Dophin 1600 Dıs Filtre + Pipo Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Azoo Endoparazite 40 ml,Azo Magic 20 ml

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :2 Gunde Bir %20 Su Degisimi 

Forumda Dıs Parazit ve Solungac Paraziti Hakkında Cok Sey Okudum Tedavi Seklini Tam Anlayamadım Buraya Solungac Paraziti ve Dıs Parazit Diye Bilen Arkadaslardan Cevap Atmalarını Rica Ediyorum .

Simdiden Saolun ...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erselÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 38
erselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 17:23
Merhaba,
 
Öncelikle geç gördüm mesajınızı.  Bende bir discus yetiştiricisi olarak öncelikle Discuslarınız yeni alınmış mı? Boyutları ne kadar ? Yem olarak  sürekli ev yapımı yem ile besleniyorlar? Ayrıca yerli üretim olmasa bile bu havalarda 30 dereceye ihtiyaç yok boşuna elektrik masrafı olur sizin için.  1-2 gün beklemenizi tavsiye ederim. Çünkü discuslarda gözlemlediğim kadarı ile suda herhangi bozulma yok ise ve akvaryuma yeni balık eklemediyseniz, kulakçıkta kapanma olayı gün içerisinde bile çözülebiliyor.  Çok geç kalınmış vaka değilse bu gün en azından yarına kadar balığınızı gözlemleyin.  Ondan sonra ilaç tedavisine girin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ardemÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 71
ardemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 17:40
.Ersel bey teşekkür ederim :Yaklaşık dokuz aydır diskus bakıyorum.  Daha önceleri bende herkes gibi canlı doğuran,melek sonra malavi derken diskus sevdası sardı.İthalmiş 9 balık aldım .Tüm su koşulları olştuktan sonra.balıkları attım  bir hata yaptım. Başka bir arkadaştan başka diskus derken onlar bakteri çakışması gibi sebepten öldüler .Benim için acı bir tecrübe oldu.Şimdi tek bir yerden 8 adet 10 ile 14 cm boyunda diskus aldım yaklaşık iki aydır bendeler hiçbir sorunları yok.Ama arada bir sürtümme var.Özellikle 3 balıkta' nitrit nitrat ölçümlerim suyun temiz oldduğunu gösteriyor. Düzenli dip çekimi ve su değişimi  yapıyorum.Şimdi yine hüsran olmasın diye acele bir konu açtım.Mutlaka arkadaşlardan buna benzer .soru veya cevap yazılmıştır. Ama forumu aratınca daha çok içparazit ile ilgili tedavi ve konular var. sadece dış parazıt.belirtileri.ve tedavi yöntemlerini.bir başlık altında Solungaç parazitini bir başlık altında  v.b gibi .hobici arkadaşlara yardımınız dokunsa .özellikle bunu bu işi çok iyi bilen' Burada isim vermeyeyim .onlar kendilerini biliyor(bizlerde hayranlıkla onları takip ediyoruz).Kişiler.tek tek bir .sağaltım nasıl yapılır. Parazit tedavisi nasıl yapılır. dış parazit .öemli tembihlerle yol gösterseler.böyle forumlar sayesinde Bizde tecrübelerimizi geliştirip hüsranla ve üzüntü ile karşılaşmasak.Bilgisiz olunca acele ediyoruz .Balık kayıplarıda aceleden oluyor. saygılarla .
ardem2010-06-04 23:06:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir