Sp ve Frontosa


SelçukÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 25
SelçukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2008 16:28

Merhabalar,

Haftason balıklarıma birşeyler almak için geziye çıktım. akvaryumcunun birinde Sp ve Frontosa yanyana gördüm. Yem bakımından ve diğer etkenlerden dolayı yanyana yaşatılmamalarını bildiğim halde yine de sordum ve sakıncası yok yaşayabiliyorlar dediler ve bende 2 adet yavru forntosa aldım. 15 adet yavru sp bulunan 250 lt tankımın içine frontosalarımı da eklemiş oldum (ne kadar doğru yaptım bilemiyorum ama).
 
Bir Frontosa hayranı olarak,fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istedim. Ayrıca (EN ÖNEMLİSİ) Frontosalarım için yem önerilerinizi bekliyorum.
 
Saygı ve sevgiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKIN BAYERÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1004
AKIN BAYERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2008 18:28
Merhabalar,
 
Fronosalarınızın,sarı prenseslerle beslenmesi frontosaların rahatsız olmasına sebep olacaktır.Ne gibi rahatsızlık derseniz,öncelikle sarı prenseslerden imkan bulupta fazla yem yiyemeyecekler ve gelişmleri olumsuz etkilnecektir.Ayrıca kalablık ve hareketli ortamlar frontosalarınızı strese sokacaktır.Birde değinmek istediğim bir konu daha var frontosalar 1 e 5 d şeklinde beslenmesi gerek balıklardır.Aksi takdirde baskın erkek diğer balıklara zarar verecektir.Fakat akvaryum hacminiz 1 e 5 d şeklinde bir koloni için malesef yetersiz.Frontosalrın beslenmesine gelecek olursak etçil ağırlıklı beslnemlidirler.Fakat hafta bir yapılacak olan otçul yemleme ihmal edilmemelidir.Benim önerim yem  konusunda tetra bits,sera granured,sıkıştırılmış tbifex,kurutulmuş karides ve jbl nova rift olacak.
 
En sağlıklı balıklar sizlerin olsun...Tebessüm
 
Saygılar
AKIN BAYER2008-09-26 01:46:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir