SP yavru


nottinghill15Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2011
İl: Burdur
Mesaj: 10
nottinghill15Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 19:37
180 litre kayalıklı akvaryumumda 6 d 2 e SP besliorum.. dişilerden biri geçen ay yavru bıraktı, akvaryumdan ayırmamıştım ve ilk yavrularıydı.. yavruları 1 hafta kadar nadirende olsa görüyordum ama yemleme konusunda sıkıntı çektim, şimdi ortalıkta gözükmüyorlar.. asıl sorunum şimdi 2 dişiminde ağzı dolu, 80 lt başka bir akvaryumum var ama hazır değil, sadece hava motoru mevcut.. yavruların kaç günde yumurtadan çıktığını tam bilmiorum, amacım ağzı dolu 2 dişiyi 80 lt lik akvaryuma almak ama ürkütmek veya strese sokmak istemediğim için danışmak istedim.. her iki dişininde ağzı dolalı 10 gün oldu, diğer akvaryumu nasıl hazırlamalıyım, suyunu ana tanktan mı çekmeliyim yoksa yenisini mi hazırlamalıyım? Sadece hava motoru koysam yeterli gelirmi yavrular için? dişiyi elime alıp sağmak istemiyorum, acaba ana tankta yavruluğa mı alsam yoksa 80 lt lik tanka mı aktarsam dişileri? araştırdığım kadarıyla ilk yavruların dişi için özel olduğunu öğrendim ve benim ağzı dolu dişilerden birinin ilk diğerinin ikinci yavruları olucak.. umarım yeterli bilgi vermişimdir, önerilerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 19:47
Sevgili arkadasım oda sıcaklıgında tutarsan yeterli olacakdır ısıtıcın kesin yoksa diyorum bunu..

Suya gelince şimdiden al dinlensin yarında atarsın içine ..Yaklasık 10 gün içindede kendiliğinden bırakacakdır,aynı tankda yavrular yenecekdir,ayrımanda fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

madstormÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2843
madstormÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 20:08
Barış bey;
 
Dişileriniz 10 gün yumurtaları tuttuklarına göre bundan sonrada tutmaya devam edeceklerdir. Siz onları ayırıp ayrı bir tanka koyduğunuz zaman asıl strese gireceklerdir. Şu an için ellemeyin.
 
14. günden sonra şu an bulundukları tanktan ufak akvaryumunuza su çekin ve balıklarınızı kusturarak, yavruyları bu akvaryuma koyun.   İlk etapta yalnızca hava motoru yetecektir fakat benim önerim pipo filtre takmanızdır.
 
Ayrıca ufak bir ısıtıcı takmanız dahada iyi olacaktır.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir