SP Yavrularını Bıraktı-Birkaç Soru


Can_CETINÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 37
Can_CETINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 09:10
Merhaba;

3. kez yumurta alan SP'yi bu kez ayrı bir akvaryuma ayırdım ve dün yavruları bırakmış, yavruların keseleri yok ve gayet sağlıklı gözüküyorlar. Yalnız anne yavrularla hiç bir şekilde ilgilenmiyor, yem yemiyor. Ağzına baktım başka yavruda yok. Hatta yavrular yanına yanaşınca onları kovalamaya başlıyor. Bu denenle bu sabah anneyi ana akvaryuma aldım, orada yem yemeye başladı.

Ayrıca bu sabah Larviva Start attım çok az yavrulara ama hiç ilgilenmediler, hemen dip çekimi ile yemleri temizledim. Ne zaman yemlemeye başlamam gerekiyor?

Şu an ana akvaryumda 10 gün kadar önce yumurta tutmuş bir dişi SP daha var. Onu bu yavruların yanına alsam herhangi bir sorun olur mu?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

evcikÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 100
evcikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 09:51
Yavru akvaryumdaki suyunuzu en az 10 gün değiştirmeyin su ilave edersenizde ana tanktan ilave edin sonra ufak ufak su değişimi yapın sıcaklığa dikkat edin yavruları ufak ufak yemleyebilirsiniz fazla yeme gerek yok çok az yeterli, yeminizi iyice ufalayın yumurta sarısıda verebilirsiniz,diğer balığınızı kusturmanız gerekecek ( tabii ilk yavru tutuşu değilse )  diğer yavrularınızın yanına koyabilirsiniz (sineklik teli ve kablo kanalı ile yavruluğunuzu ikiye bölebilirsiniz)ancak hemen su değişimi yapmamaya dikkat edin yapsanızda çok az yapın biraz kendilerine geldikten sonra işler rahatlar  evcik2011-04-19 09:54:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hussameÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 355
hussameÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 09:56
Yavrular çıktıktan 3-4 gün sonra genelde yeme ilgi duymaya başlıyorlar. Benim SP yavrularımda da bu şekilde olmuştu. İlk günler dipte biriken yem artıkları vardı. 
Yemi atarken mümkün olduğunca toz haline getirmenizi öneririm. Onlar yemiyor gibi görünse de o toz yemleri tüketeceklerdir. Ben başlarda Artemia Schrimps yemi, toz yaparak kullanıyordum. Gayet faydalı olduğu kanısındayım. Arada bir bitkisel yemi de toz haline getirip attığım oldu.
Bu arada anaç balığı ayırmakla iyi etmişsiniz lakin bir süre sonra yavrularını yiyebiliyorlar.(En azından benim balığım yavruların yanından ayırmadığımda yavruları katletmişti  )
Diğer ağzında yavru olan balık belki şimdi birşey yapmaz yavrulara, ancak diğer yavruları saldığnda durum ne olur bilemiyorum. İmkanınız varsa başka bir yere alın derim.


Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir