Sterbai Yavrularım


closerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/06/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 761
closerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 09:11
2 e 2 d Sterbaiye sahibim ki daha 12 Nisan'da Ankara'dan bir kardeşimden almıştım.  23 Nisan sabahı dişilerden biri yumurta dizme sinyali veriyordu. Nitekim öğleye doğru camda yumurta artıklarını gördüm. Maalesef dişi yumurtaları dizdikçe diğer balıklarım hemen icabına bakmışlar. Ama yumurtlama işlemi devam ediyordu. Akvaryumda bulunan geniş yapraklı bitkilerin yapraklarının altına da yumurta dizdiğini gördüm. Lotus Zenkeri yaprağına dizdiği eski yumurtayı yiyip yenisini diziyordu garibim:) Akşam yumurta dizme işlemi bittiğinde sadece Lotus yaprağında 1 yumurta gördüm. Ertesi sabah da ışıklar yanınca o tek yumurta zayi olmuştu maalesef. Tabi ben akvaryum önünde balıkları, bitkileri herşeyi gözetlerken 2. gün anubias ve lobelia cardinalis yaprakları altında siyahlaşmış çöpçü yumurtaları fark ettim. Hatta bacopa monieri yaprağı altında bile vardı ama kiraz barbusun biri maalesef icabına baktı:( Hal böyle olunca tül bulup anubiasın üstünü kapadım ama lobelia cardinalise dokunmadım. Ertesi gün yine kontrol ettiğimde yumurtalar sağlam vaziyette duruyordu ama balıklar lobelia cardinalisin altında geziniyordu. Tehlike arzettiğinden tül yavruluğu kullanmam icap etti. Yavruluğu sağ alt köşeye yere koydum içine anubias ve lobelia cardinalisi alıp yavruluğun açık ağzını cama dayadım. Fakat o şekilde lepistes içine girebiliyordu. Ara ara balıkları çıkarmak zorunda kaldım. Pazar sabahı (4. gün) yavruluğun içinde bir erkek tül zebra ve bir dişi leopar zebra gördüm. Meğer aşıkların niyeti başkaymış:) Bu konuyu da aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.
 
Neyse, zebraları çıkarıp yavruluğu su yüzeyine çıkardığımda 3 adet Sterbai yavrum olduğunu gördüm ve çok sevindim. Daha 15. günde bu sevimli balıklarımdan yavru almış oldum. Şuanda 2 zebra yavrusu ile minik kabın içinde uçuşup duruyorlar.
Bahsettiğim bitkileri resimlerden görebilirsiniz.

Beğenenler: [T]179616,berkecan03[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

closerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/06/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 761
closerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2014 08:19
Üç yavruyu lepistes ve kiraz barbus yavrularının olduğu 10 lt lik kaba almıştım. Maalesef yavrulardan biri ölmüştü. Birkaç gün sonra da kalan 2 yavruyu karideslerimin yanına koydum. Orda büyüdüler ve poz vermeye başladılar
İşte fotoğraflar;

Beğenenler: [T]179616,berkecan03[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir