strafor arka plan yapanlardan yardım...


emiirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1531
emiirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2006 22:34

Merhaba... Forumda ve diğer sitelerde bir çok kişinin sanat eseri gibi ortaya çıkardıkları arka fonları görünce kuzenimle beraber biz de bu işe giriştik. Yalıtım için kullanılan mavi renkli straforlardan, kalekimin fuga pool derz dolgusundan caparol su bazlı renklendiricisine kadar her şeyi eksiksiz alıp arka fonu da süper bir şekilde tamamladık. Ortaya çıkardığımız kaya desenli arka fona bakıp bakıp akvaryumda ne güzel duracağını hayal ederken birden nasıl yerleştireceğimiz gerçeğiyle karşı karşıya geldik  Akvaryumun içi su dolu  Suyu biraz boşaltıp arka camın bitişiğindeki kumları men doğru temizleyip arka fonu otutturacak ve bir şekilde sıkıştıracaktık. Çünkü akvaryum su dolu olduğundan silikonlamamız imkansız. Kaldı ki daha sonra çıkartmak istediğimde arka camdaki silikonları temizlemek de imkansız. Neyse dedik. Bari küvete su dolduralım da fon bikaç gün suda kalsın bakalım boya filan verecek mi. Küveti doldurduk ama o da ne... Straforu suya batırmak imkansız. Sörf tahtası gibi mübarek. üzerine çıksam beni taşır.

Şimdi geleyim yardım istediğim konuya. Arkadaşlar bu strafor denen zıkkımı suyun içerisinde nasıl sabir tutacağım.  Akvaryumun altından ön cama üç dört tane sopa gibi birşeyle sıkıştıralım dedik ama bu sefer de ön cama baskı yapmaz mı?

Elimizde strafor kaya öyle kalakaldık. Sanırım en sonunda çerçeveleyip duvara asaçağıs


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gürhanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2006
İl: Karaman
Mesaj: 36
gürhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2006 12:08
Aynı sorunu bende yaşadım galiba en sağlıklısı suyu boşaltıp silikonla yapıştırmak onun haricindekiler geçici çözüm ve sürekli başını ağrıtır gibi geliyor bana.Daha önce bu çalışmayı yapan arkadaşları incelersen bu konu orada bahsedildi.Ben çok küçük bir çalışma yaptım(80x30x30)ama yapıştırmam gerektiği için şu an duruyor.Sana kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet KonukÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 504
Ahmet KonukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2006 14:03

 Öncelik olarak straforu nasıl  monte edildigi ile birkaç açıklama yapmak isterim. İlk olarak  hatayı akvaryuma yerleştirme ve yapıştırma işini araştırmadan yada atlayarak yapım işlevine başladıgınızı anlıyorum.

 Strafor fon yapan arkadaşlar,ki bende yaptım.Akvaryum boş iken  silikon ile  arkacama yapıştırıcak ve kuruma sürecince su gördürmeyeceksiniz,sonraki aşamada balıklarınıza zararlı etkilerin  kaybolması açısından dezen fektan için  monte edilmiş ve doldurulmuş akvaryumu bikaç gün bekletip doldur boşalt yapıcaksıınız.Evet kolay bir iş degil.

 Ben kendi adıma şunu söyleye bilirim,straforun sudaki çok fazla olan kaldırma gücüne karşı akvaryum için büyük risk taşıdıgını düşünerekten ,ytong tugladan yaptım. Envanterden görebilirsiniz.

NOT: Strafor çok iyi monte edilip yapıştırılmalıdır,yoksa  akvayumunuzu patlata bilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kubiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 18
kubiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2006 14:46

Emir Bey;

Akvaryumu boşaltmanızdan başka çözümünüz yok zira bende aynı şeyleri yaşadım.Ben fonu 3'e böldüm(tabii kaya şekillerine uyarak) kumunuz fon içine girdikten sonra fazla olacağı için bir kısım kumu çıkarmanızı öneririm.Kumu ön cama doğru çekip slikonla yapıştırın.

Ama mutlaka 2 gün kuruması için bekleyin.Suyun kaldırma kuvvetini hafife almayın.Birde akvaryumun arka kayıtları ile fonun arasında mesafe bırakırsanız üst kayıta baskıyı azaltmış olursunuz.

Kolay gelsin

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rottÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 684
rottÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2006 15:02
Aşağıdaki resimde daha önce seninle aynı soruna yaşayan bir arkadaşımıza bir fikir vermiştim.


arka planın üstüne gelecek şekilde bir cam şeriti akvaryum silikonu ile sabitle,daha sonra arka planı bu cam çıkıntının altına sıkıştır.Straforun ön alt kısmınada kayalarla set çekersen arka planı bir şekilde sabitlemiş olursun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir