Stres sorunu :(


euphratesÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2009
Mesaj: 26
euphratesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 00:52
Selamlar ,

 Yaklaşık bir buçuk hafta önce 2 adet oranda aldım. Orandalar akvaryuma çok çabuk alıştılar fakat bir kaç gün sonra akvaryumun arkasında kablolar vs görünüyor diye bir manzara ekledim. Yapıştırmaz olaydım...eski 2 adet japonum strese girdiler ve 5-6 gündür düzelmediler. Balıkların strese girdiğini sürekli su yüzeyinde durmalarından anlıyorum , oksijen sorunu olsa orandalarında su yüzeyinde durması gerekirdi diye düşünüyorum. Strese giren iki japonda çok uzun süredir bendeler ve 9-10 ay sonra akvaryumda ilk defa bir değişikliğe gittim (manzara eklemek).

 Sizce balıkların bu kadar uzun süre streste kalmaları normalmidir ? İlk defa bu kadar uzun süre (5-6 gün) streste kalan balığım oluyor. Manzarayı çıkartmalımıyım yoksa balıkların alışmalarını mı beklemeliyim ?

 Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

azrail93Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 222
azrail93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 01:13
Fırat bey öncelikle iyi akşamlar.Akvaryumunuza yeni aldığınız balıklar japonlarınızı hırpalıyarak sitrese sokmuş ola bilir yada yeni gelen balıklar hızlı yüzüyorlarsa ondan dolayıda sitrese girmiş olabilirler diye düşünüyorum .Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir