Su Berraklığı


Buğra SAYGIÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 497
Buğra SAYGIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2018 10:47
[QUOTE=ibrahimozaksehir]Verdiğiniz bilgiler gayet yararlı bişiler öğrenmiş oldum. Yanlız zamanında çeşme suyu ekleyerek zamanında çok balık kaybettiğimi bilirim.
Direk suya atamıyorsunuz balıkları sonuçta.
Amonyak nitrat gibi konularda bilgim yoktu yanlız bu klor uçmazsa sıkıntı olabilir balıklar için.
1 -2 günde akvaryumun kapağını açık bıraksak klor %100 uçaçakmı. Amonyak zehirlenmesinin ne kadar önüne geçebilirsiniz 1 hafta dinlenmiş suda.
Arıtıcının yaptığı işlem agır metalleri ve klor ve zararlı maddeleri filtreden geçirip temiz mineralli bir su sunması.
Bir nevi ozmos cihazları gibi düşünün discuslarda yumurtlama döneminde kullanan discus üreticileri var.
Benim temiz su ekledikten sonra yaptığım 2 işlem var.
Seranın bakteri kültürü ve su hazırlayıcısını katıp 2 saat boş çalıştırdıktan sonra direk balıklarımı suya atabiliyorum.
Herhangi bir problem olmuyor.
Verdiğiniz bir konuda damacana sularını dinlendirmeye gerek yok yazmış içinde klor olmadığı için diye arıtıcıda damacana suyu kalitesinde su veriyor zaten :)
Ama verdiğiniz linklerde yararlı bunun içinde teşekkür ederim.
Yazdığım yorumda kesin olarak bilgisiz oldugumu göstermez bu şekilde bir yakıştırma hoş olmamış bunuda belirtmek isterim.



[/QUOTE]

Arıtıcı ile damacana suyu ayni tutamazsiniz ikisi çok farklı işlemlerden geçiyor damacanalara doğal kaynak suyu ekleniyor ve devasa tesislerde dinleniyor su , arıtıcı ise bu şekilde çalışmaz içerisinde karbon filtresi ve kimyasal filtreler bulunur sizin musluktan alacağınız suya yalnızca klor eklenir mikrop kırmak icin özel bir klor o da agizi acik bir kapta ucar uçucu madde olduğu icin , arıtıcı da ise sizin ihtiyacınız olan suda bulunması gereken nitrit nitrat benzeri kisaca suda ki tum yaşayan organizmayı filtreler ve tamamen gereksiz bir oluşturur bunları nerden biliyorum? Çünkü o kullandığınız ariticilari kuzenim üretiyor Hyundai su arıtma şirkenin sahibi kendisi bir dönem bende yaptım o işi müşterilere örnek verirken 3 bardağa su konur biri musluk biri damacana biri arıtıcı , sonra ufak bir cihazla suya ciddi bir elektrik verilir ve suda bulunan tum yaşayan organizmayı öldürür bu olunca en cok renk değiştiren musluk suyu olur her zaman çünkü en yüksek canlı organizma orda bulunur muhtemelen satarken sizede bu sunum yapılmıştır zaten , ayrıca burda amacım kimseye şirin görünmeye çalışmıyorum yani bilginiz yok ve olmadığı konusunda eminim bunu söylemek bence "haftada bir baliklari bi kaba al komple su değiştir" demekten daha faydalı daha "arıtıcı dan su kullan" demekten yahut " su ısıtıp ekleyin" ya da "her hafta yeni su doldurup bakteri kültürü kullanın" demekten cok daha yararlı bir ifade bence sizin bu tavırla insanlara yardımınız dokunması bir yana ziyadesiyle zarar verdiginize eminim ne yazık ki

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir