Şu diskus dedikleri :(


mennanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2006
Mesaj: 59
mennanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 12:15

Evet bugünün son durum.

Ulvi arkadasin dedigi yöntemlere sırayla uygulayacaktim.  tüm hazirliklar tamamdi fakat supradyn surekli kullandigim icin ondan baslayayim dedim. supradyn suda kahverengi acilana kadar yikadim. beyaz kismi cikinca su bardagina 5 adet koyarak kaynar suda karistirdim. uzerinden tortusuz kismindan siringa ile cekerek benim paluklarin sevdigi sera vipagran yemin uzerine uyguladim. ve yemleri akvaryuma döktüm. Bu arada yemlemeyi az az ama sık sekilde uyguladigim icin 30 sn de tüm paluklarim pirina gibi hepsini yedi. bardakta kalan kismida suyun icine boca ettim. akvaryumun rengi biraz karardi malum vitaminin renginden herhalde. 2 saat kadar sonra akvaryum berraklasti. işin garibi mukoza atan paluklarda degisik daha dogrusu discusta olmasi gereken fakat uzunca suredir yapmadigi hareketleri yapmaya basladilar. yüzmek gibi rengi acilmasi gibi... gözle görülür şekildeki değişiklikleri sabah gün ağarirken farkettim. isiyi 31.derece sonunda sabitlemiştim bu arada. bu arada isitici üzerinde hava kabarcigi olusunca tam görev yapmiyor anlasilan. onuda ögrenmis olduk. 600lt akvaryum iki adet 300 watt isitici. ile sabit tutmaya calisiyorum.

sump filtre kullanmiyorum. atmanini ef-4 dedikleri bir alet ile temizliyorum. tetra 1200 vardi onun yerine atman ef-4 koydum. filtrede supraxpro ve makarnalar, sunger ve bolca elyaf var.

akvaryumda 2 adet xxl kutuk var. R/O isine ciddi ciddi son verdim. bekleme tankina karbon filtre isitici ve hava tsai koydum. sera mineral salt iptal ettim . tursu tuzu yani kaya tuzuyla akvaryumdaki degerlere kadar yukselttim. degerleri hanna nin combin ile olcerek sabitliyorum. mantar ilaclarina daha giris yapmadim. vucudunda sumugumsu beyaz madde olan paluklar yuzmeye basladi. suan icin en garip davranan 2 palugum var. arada bir kanatlarini acip kuyrugunun uzerinde saha kalkip yuzuyor. kuyruklar felan bir titreme yapıyorki anlatamam.ama iki balukta baska bir balugun yanina geldiginde yapıyor bu hareketi. eslesen yada kur yapan baluk gormedigim icin kur yapıyor diyemecegim. zaten bu haldede kur yapmazlar.. ama hep ayni paluklari görür görmez yapmalari ilginc geldi. Resim koyacagim ama bir turlu net resim cekemedim. aletin flash patlayinca korktular . flashsizda karanlik oluyo.

dip not: su eklemiyorum. cekmiyorum. suan degerler yuksek olmasina ragmen degerlerde oynama olmasin diye ekleme cikarma yok. ama damla damla akvaryumn icine su damlatabilirsem sorun cikarmi. yani degisiklik cok uzun surede olacagi icin 25 lt damlamayla yaklasik 10 saatte ancak dolar. isi degismeyecek sonucta. mS ve ppm degerleri cok yavas dusmus olucak. tabiki bu bir dusunce uygulamadim. fikir nasil acep ??

dip not:bu arada mama yani ev yapımı hicbir mama vermiyorum.  istah acici bir tetranin pul yem var. gunde birkez cok az miktarda veriyorum.

dipnot: eseklik edip yeni oldugu icin pipo filtreleri yıkamadan koymustum.pipolari kac gunde bir temizlemek gerekir.???

floresans olarak osramin mavi ve grolux lambasini acik birakiyorum. takribi 10 saat kadar acik kaliyor.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 12:51
-tearaway2006-12-27 1:46:6

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mennanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2006
Mesaj: 59
mennanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 14:45

Mantar ilacina basliyorum. mantar ilacini atarken lambalari kapatmak lazim herhalde ??

bu arada 100 lt bekleyen, karbon filtreden gecmis, havalandirilan suyum var. dip cekimi yapar yapmaz buradan ekleyecegim. Bu arada merak ettigim bir konu var fazla havalandirma suyun mS yukseltir diye biliyorum ?? dogrumudur ?

ayrica discus MAMA yapımı diye bir forum varmi ? yada yoksa sadece mama yapımlarini anlatan forum acalim. cok yararli olucak herhalde... canli kurt buluyorum piyasadan ama nasil canli halde saklanacagi vs vs vs zor oluyor bu tip konulari konussak?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 16:29
-tearaway2006-12-27 1:46:0

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mennanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2006
Mesaj: 59
mennanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 17:59

Arkadaslar,

yeni yaptirdigim akvaryumu camci sagolsun 8 mm camdan yapmis. kafam allak bulllak oldu herkez birsey soyluyor.

150(boy)x75(yukseklik)x50(en)  8 mm cam cok mu tehlikeli.... uykularim kacicak cunku


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem ÖcalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2340
Cem ÖcalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 18:08

Mennan bey bu ebatlardaki bir akvaryum için 8mm cam kalınlığı az

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yaman1Çevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 23
yaman1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2006 16:02
 10 mm olası gerekirdi.Akvaryumu tam doldurmayın böylelikle basıncı azaltmış olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mennanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2006
Mesaj: 59
mennanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2006 13:41

paluklarin son durumu olarak;

dip cekimlerini normal sekilde yapmaya basladim. tankta %15 su degisimi bir kez yaptim. direkt olarak 2 gun dinlenmis cesme suyu koydum. dinlendirirken hava tasi ve karbonlanmisti. ısı hala sabit 31 derece. torf hala yok. supradyn ile yem takviyesi. 2 gunde bir flagy li yem. 2.de bir bactrimli yem verdim. pul yem mama vs karman corman ama sirayi atlamadim. baliklar suan cok guzel sekildeler. kuyruk kısmlari renkler guzellesti. mukoza atan 3 balikta gozle gorulur sekilde yaralar kapandi. tek sorunlari ani korkmalari. Zannedersem oda 3 adet copcu var onlar ortaligi karistiriyor. Mert abinin dedigi gibi duz fonlarla tankin 3 cephesini kapadim. biraz daha guzel goruntu ve az irkilmeler oluyor.

Osmotik sokmuydu bilmiyorum ama cozum olarak arkadaslarin yogun yardimiyla buyuk kayiplar vermeden belayi def ettik.

belki arkadaslara tavsiye veya yol gostermesi acisindan ; yaptiklarimi yazayim; geciken bir tedavi sureci oldugu icin iyilesmesleri uzun surdu. bence son 2 kayipta geciken tedavi oldu. TEDAVI YOLLARINDA BUYUK YARDIMLARI OLAN MERT ve ULVI ARKADASA COK TESEKKUR EDERIM...

1- Ilk gun yemlemeyi azaltmistim. Dip cekimi yapamiyordumbaliklar cok huzursuz oldugu icin. zaten yemede ilgileri fazla yoktu. akvaryumda ph 6 idi. su 30derece idi. mikroplarin cogalmamasi ve icin kaya tuzu ile tuzladim. mS ler 2000 lere kadar firlattim. ortalama 10 lt ye 1 dolu cay kasigi tepeli sekilde tuz koydum. Ilk etapta R/O su koydugum icin (osmotik soka girmelerinin nedeni) mineral salt koyuyordum. sonra kaya tuzu koymaya basladim. kaya tuzu ile baliklar kendine geldi. 50 lt ye 1 bactrim fortu eriterek icine attim.12 saat kadar gectikten sonra 50 lt bir tablet sekilde flagy eriterek attim. bunlarin sonucunda baliklarin yeme karsi ilgisi artmis gibiydi. sonra dip cekimi yaparak biraz R/O ekledim. ekledigim olcude tuz eklemeyi ihmal etmedik.

2- yemleme olarak 4-5 cesit yem kullandim. flagy toz haline getirerek yeme serptim. sonra nemledirerek yemi kuruttum. gunde birkez bu yemden verdim. ayni sekilde supradyn ile bir yem yaparak onu sabah aksam az miktarda verdim. pultem verdim. yem olarak seranin yemlerini kullaniyorum hep. Canli kurt bulamadim.

Bu sirada suyun stress atmalari icin morena 250 ml kadar suya ekledim. bu esnalarda baliklar durgunluklarini kaybetmeye basladi yuzmeye basladilar. vucudlarindaki beyazimsi sumuksu seyler dokulmeye basladi. kuyruk parcalanmalari ve tamamlanmari hala duzelmiyordu. bende tetranin aqua safe ten 12 saat arayla 1 kapak kadar koydum. 2 gun boyunca. bu esnada yani sok ile 5.gun arasinda 5 balik mefta oldu. kalan balıklarin %90 a sumuksu yapı gitmis, vucutlarinda cok az miktarda beyazliklar kalmisti. tuz ekleyerek ppm ve mS degerlerini sabit tutuyorum. 31 derece ısı sabıtledim. Ph 6.10 suan.

3- su yaklasik gunde 10 lt kadar ekliyorum. dipten hotum ile 10 lt cekiyorum. son  olarak %15 su cektim. dinlenmis havalandirilmis carbon filtreden gecmis su ile takviye ettim. suan baliklar cidden iyi durumda. Kuyruklari iyilesti bayagi. parcalananlar duzeldi. kararanlar acildi. tek sıkıntıları cok panikler. onuda copculere bagliyorum. fazla hareketli benim copculer.

bu olay sadece ama sadece sunu anlatti; R/O sadece yavru almak icin gerekli. cesme suyu dinlenirse ve/veya kloru bir sekilde icinden ayirirsaniz direkt akvaryuma yavasca basin. cunku su degerleri olarak ph 7,ms ve ppm 200-400 olasi diskuslarin yasamasi icin bence yeterli. diskuslari minciklamadan periyodik su cekimi ve su eklemsi ile cok guzel buyuyen ve renkleri canli baliklar elde etmek mumkun. uretim isi sakat is ...

URETENLERIN ELINI OPMEK LAZIM ACIK ACIK....

DISKUS BESLEMEK BIR SANATTIR. DIKKAT EDIN ZANAAT DEGİL YANI...

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2006 14:03
-tearaway2006-12-27 1:46:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir