Su Düzenleyici / Fotosentez ilişkisi


emrelverÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 120
emrelverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2014 12:19
Arkadaşlar Merhaba,

12 litrelik Nano bir tankım var içerisinde karışık karides ve 3 günlük lepistes yavruları bulunmakta, aydınlatmayı 13w tasarrıflu osram daylight ile yapıyorum 4+3+4,5 şeklinde, bitkilerim; bebek gözyaşı ve Java Moss. Co2 Takviyesi olarak çan difüzör kullanıyorum.

Sudaki bazı problemler (ne olduğunu bir türlü çözemedim) dolayısıyla JBL Biotopol C (karidesler ve omurgasızlar için) kullanıyorum 1 haftadır. Bu ürünü kullanmaya başlamadan önce tankdaki bitkiler sanki su karnarmışcasına o2 baloncukları çıkartıyorlardı, ne zaman su değişimi yapsam (tank küçük olduğu için değerleri korumak adına içme suyu kullanarak 2-3 günde bir yapıyorum) fotosentez tekrar gözlemleniyor, fakat düzenleyiciyi koyduğum anda kesiliyor.

Sizce neden olabilir?

Not: Bu ürünü kullanmadan önce karideslerim hiç mutlu değillerdi kulanmaya başladığımdan beri cıvıl cıvıllar ve 1 hafta içinde karınlarına yumurta aldılar.

Kullanılan takviyeler; Seachem Exel, Seachem Flourish(önerilen miktarın çok çok altında), JBL Biotopol C. (Dün Sera Flore 4 Plant aldım ama daha kullanmadım)

Herkese çok teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2014 12:45
Emre bey su değişimlerinden sonra çıkan kabarcıkların fotosentezle alakası yoktur tanka su eklendiğinde oksijen oranı yükselirken CO2 oranı sıfıra çok yakındır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir