Su düzenleyici


başak2Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 2
başak2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 14:50
Deep aqua fix su düzenleyici kullandıktan sonra vitamin ya da metilen mavisi ya da bitki gübresi kullanabilir miyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist_33Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2013
İl: Içel
Mesaj: 381
akvarist_33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 19:25
 Kurulum

Burada kurulumu önerdiğim 703535(h)’ lık tank için yapmayı uygun buldum. Bitkili akvaryum kurulumunda başlarda serin suya (22 derece gibi) ihtiyaç olduğundan kurulumun sonbahar-kış aylarında yapılması daha iyi olur.

Günlere göre sırayla yapılması gerekenler şöyle:

1. Gün:

Tüm eksikleri tamamlayıp bitkileri almaya gidiyoruz (yada kurulum günü gelecek şekilde sipariş veriyoruz; bu zamanlama her zaman tutmayabilir, bitkiler 1-2 gün önce gelirse bitkileri temiz bir kapta dinlenmiş su ile ışık alan bir yerde bekletiyoruz). Bitkileri biraz fazla almak başlangıç için iyi olur ve aldıktan sonra kuruluma başlıyoruz:

Akvaryum yerine yerleştirilir, ışıklandırması, arkafonu, filtresi, ısıtıcısı vs. takılır. Hava motoruda takılır ancak acil durumlar hariç hiç çalıştırılmayacaktır.
Tabana önce misket gübreler en az üreticisinin verdiği miktarda yerleştirilir.
Üzerine taban kalınlığı 8 cm olacak miktarda kum dökülür.

Dekorasyon malzemeleri yerleştirilir ve kumada eğim verilerek önceden tasarladığınız veya o an hoşunuza giden bir dekorasyon yapılır.
Ölçekli kap ile su doldurmaya başlanır. Kumun üzerine bir tabak vs. koyularak su dökme sırasında kumun ve dekorun bozulması önlenebilir. Su yaklaşık yarıya kadar doldurulur ve doldurulan miktar (kaç litre ise) bir yere not edilir.
Bitkiler, çürümüş yaprakları temizlenip, köklerindeki sünger yada elyaflar çıkarılıp, kökleri yaklaşık 2 cm kalana kadar bir makasla kesildikten sonra özenle dikilir.
Tankın kalanı da yine ölçerek su ile doldurulur ve “toplam net su hacmi” bir yere not edilir. (Burada ileriki hesaplamaları 703535(h)’ lık tank için, kurulum gerçek olmadığından, tahmini 65 lt net su hacmi üzerinden yapacağım.
Dış filtreye malzemeleri ve aktif karbon eklenerek filtre çalıştırılır. Filtrenin çalışmasıyla bir miktar su tanktan filtreye akacaktır. Tankta azalan su yine ölçülerek doldururlur ve "toplam net su hacmine" eklenir.
Isıtıcıda 22 dereceye ayarlanarak açılır. Termometreden sıcaklığa bakılır; ortam sıcaklığına göre su zaten 22 dereceden yüksek olabilir; çok yüksek olmadığı sürece (26 dereceden yüksek) herhangi birşey yapılmaz.
Dezenfekte amacı ile 6,5 ml (10 lt su için 1 ml) perhidrol suya karıştırılır.
Yaklaşık 5 saat sonra %50 su değişimi yapılır. Bu su değişiminin yapılma sebebi dezenfektanı (perhidrol) sudan uzaklaştırmak içindir. Farklı dezenfektanların kullanımında onlara ait yöntem uygulanabilir. Su değişimlerinde (şimdi ve ilerde) su çekerken kumu kaldırmadan kum yüzeyinden çekim yapılmalıdır.

2.gün:

Tekrar %50 su değişimi yapılır; böylece perhidrol yeterince uzaklaştırılmış ve dezenfeksiyon işlemi tamamlanmış olur.
Üreticisinin belirlediği oranda su hazırlayıcı suya eklenir.
İki saat kadar sonra bakteri kültürü üzerinde yazan dozda ilave edilir.
Sadece bir adet 18w’ lık florasan timer’ a bağlanarak günde 7 saat yanacak şekilde ayarlanır ve yakılır.

Not: Alıntıdır..
Ayrıca perhidroldan kastı metilen mavisi olacak sanırım.kullanıma dikkat..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir