Su Piresi Üretimi ve Fitoplankton yeni başlangıc önerileriniz nedir?


nightmannÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2012
İl: Antalya
Mesaj: 58
nightmannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2013 16:11
Merhaba arkaşlar elimde kucuk bir akvaryum vardı yanılmıyorsam taş patlasın30 lt. Dün Su piresi ve Fitoplankton siparışı verdim. Amacım Balıklarımı biraz canlandırmak. Bu arada Forumu incelerken herkez üretiyor ben neden üretmeyim deyip balkona kücük akvaryuma suyu doldurdum şu anda orada bekliyor. Pireler gelince onları bu suyun içine atacağım beslemek içinde bu Fitoplankton dan vereceğim ama ne kadar vereceğim? Artı yapmam gereken başka birşey var mı?

2 sorum bu Fitoplanktonu bir leğene su doldursam içine atsam orada kendiliğinden çoğalır mı bunu üretmek içinde yollar var hatta damacana dolusu olanlar var.Forumları araştırdığımda hep geliştirmek dikkat edilmesi gerekenler var.İlk Başlangıcla ilgili birşey yok :(

Son bir soru ben daha önce hiç canlı yem kullanmadım hep hazır yem kullandım bunları pireleri akvaryumdan alıp buyuk akvaryuma taşırken neyle alıyorsun ve ne kadar verilmeli günlük balık başına 1 şeklinde mi? Kaç kere beslenmeli bu şeklinde fazla besleyipte öldürmek istemiyorum.
Büyük tankımda 85*40*45 Bitkili 5 Kılıckuyruk 5 Moli 5 Lepistes 5 Çöpcü ve Vatozum var.Birkaçda adi salgozum :) ne kadar canlı yem vereceğiz?





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hüsnübaygutÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 12
hüsnübaygutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2013 18:32
Merhaba;

Başka biryerde  anlatmıştım şimdi burdada tekrar yazmıyım kopyaladım Açıklayıcı olur umarım



Hüseyin abi uzun zamandır yazını takip ediyorum gerçekten güzel ve çok yarayıcı bilgiler mevcut. Bu konuda tüm hobcileri bilgilendirdiğin için sana canı gönülden teşekkür ederim. Bizimde nacizane birkaç bilgi paylaşımımız olsun.

Ben yaklaşık 1.5 yıldır pire üretiyorum bu süre zarfında forumlarda yazan ney varsa hepisini denedim birçok kez hüsranla karşılaştım. Bu denemelerin içinde en iyi verimi 2 yöntemle aldım ve o şekilde devam ediyorum. 

1. Kışın malum yeşil su biraz zor bu yüzden sprulina ve alabalık yemini toz haline getiriyorum. 0,5 ml pet şişeye yarım çay kaşığı suprilina ve yarım çay kaşığı alabalık yemini koyuyorum içerisinede içinde tuz bulunmayan akvaryumdan su çekip iyice çalkalıyorum ve 1 gün bekletiyorum bu arada alabalık yemi en ucuzlarından olsunki bakteri çabuk üresin. 1 gün bekledikten sonra akvaryumlardaki pire sayılarına göre veriyorum ve kışın özellikle üstüne fluoresant lamba koyuyorum verim çok hızlı bir şekilde artıyor. Kışın bu şekilde balıkara vermekle beraber satıyorumda.
2. yazın ise yeşil su ve alabalık yemi 0,5ml pet şişeye yeşil suyu koyup 1 çay kaşığı alabalık yemi koyuyorumyine birgün bekletiyorum 1 gün sonra yine pire sayısına göre akvaryumlara döküyorum. akvaryumlar güneş görmeyen ama aydınlık yerdeler ısı artışıda olmadığından yine üreme çok iyi. Yazın dışarda olduğundan ışık vermiorum. 

Bu yöntemlerle uzun zamandır üretiorum ve hiçbir şekilde bu yöntemlerde ölüm olmadı ama nezaman maya yada başka birşey verdiysem pireler çöktü.  Hee birde abi sende deyinmişsin o konuya dip çekimi kesinlikle yapmayın onlarla gerçekten bir bağlantı var dip çekimi yaptığın anda üreme duruyor. 

Birde dip not söylemiş olduğum yöntemlerde özellikle şişede 1 gün beklettiğinizde koku oluyor buyüzden şişeyi ve pireleri açık bir alanda tutmanızı tavsiye ederim.

Şuan 30 akvaryumlu 10 tür ciklet besliorum ve su piresinin balıkların üremesinde ve gelişiminde çok büyük faydası var. Sağlılı ve güzel bir akvaryumunuzun olmasını istiyorsanız kesinlikle su piresi üretmenizi tavsiye ediyorum.

Teşekkür Edenler: [T]178138,Alikorkmaz13[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nightmannÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2012
İl: Antalya
Mesaj: 58
nightmannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2013 02:56
Hehe bu yazıyı okumuştum daha önce de araştırdım ama dediğim gibi elimde şu anda 

Balkona koyduğum güneş gören bir akvaryum 30 lt civarı içine sadece arıtılmış çesme suyu koydum umarım kargom yarın gelir o zamanda 250 kadar su pirem ve 3 lt de Fitoplankton olacak. Ne yapmam gerekli. Su pirelerini alıp bu suyun içine atıp planktonla besleyecek miyim suya tuz veya başka bir malzeme eklemeli miyim? Elimde Fitoplankton sadece 3 lt var bittiğinde bu dediğiniz maya karışımı yada sizin karışımı deneyebilirim ama başlangıc düzeneği nedir?

Hadi tuttu ürettik bu canlıları balıkların olduğu akvaryuma nasıl aktarıyorum kepceyi daldırıp ne gelirse alıp suyuyla beraber mi atıyoruz yoksa balıklara vermeden önce uyguladığınız bir yöntem var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hüsnübaygutÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 12
hüsnübaygutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2013 11:09
Pireler gelen paketten bir kaba aktar orada 1 gün daha beklesinler. 0,5  şişeye yeşil su koy ve 1 çay kaşığı toz haline getirilmiş alabalık yemi koy 1 gün beklet ve ertesi günü 1 çay bardağı 30 litrelik akvaryuma koy ve karıştır sonra pireleri sal direk güneş almayan bir yerde olsun akvaryum aşırı ısıda ölmemesi için tuz kesinlikle koyma anında olur hepsi. Pireleri saldıktan sonra en az 10 gün balıklara verme iyice çoğalsınlar. Yem ide 2 günde bir dediğim gibi 1 çay bardağı ver çoğaldıkça yani su berraklaşması hızlandıkça çoğaltır sın. Hasat gelince her gün verme 3 günde bir ver ve bulunan pire lirin yüzde 20 sini ver ki üretim hızlı bir şekilde devam etsin. Kepçede ince file olsun ve balıklara vermeden önce dinlenmiş suya biraz gezdir ondan sonra ver.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nightmannÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2012
İl: Antalya
Mesaj: 58
nightmannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2013 00:03
Akvaryumdan aldığım biraz suyu yeşil suyu ve pirleri hepsini küçük akvaryuma boşalttım :) Balkonda köşede az güneş gören bir yerde duruyor hareketlilik var içinde bundan sonrası için ne yapayım öylece bırakayım mı yoksa bunların beslenmesi için en kolay evde bulabileceğim yem nedir? Akvaryuma birkaçda tilki kuyruğu attım belki fotosentez e yardımcı olur. Dün büyük akvaryumdaki bitkileri biraz temizledim bundan sonrası izleyeceğim yol nedir uyarırsanız sevinirim tşkler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hüsnübaygutÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 12
hüsnübaygutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2013 18:21
Güneş göremesede lur hatta görmemesi bir yönden iyi çnkü aşırı sıcaktan çökme ihtimallaeri var. Benim pirelerim güneş görmeyen biryerde duruyor. Evdeki yemi toz haline getir 0,5ml pet şişeye yarım çay kaşığı koy ve üzerine yeşil su koy 1 gün beklet ve bu karışımdan hergün yarım çay kaşığı ver.  en az 10 gün pireli elleme iğce çoğalsın.. Kesinlikle maya verme dip çekimi yapma ve kesinlikle tuzlu koyma akvaryuma tuz atıosanda o akvaryumdan pirelere kesinlikle su ilave etme .
 Kafana takılırsa birşey sorarsın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rehber123Çevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2013
Mesaj: 1
rehber123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2013 17:44
Slm arkadaşlar yazınızı okudum yardımlarınız için çok tesekkur ederım benım kafama takılan su pırelerıne hava vermemıze gerek varmı..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir