suda sorunmu var?


egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2007 21:55
Selam önce akvaryum hakkında bilgi vereyim:130litre,jebo 829 dış filtre ve gap marka kafa motoru var(havalandırma için)3 dev amazon 2 küçük amazon 2 anubias türünü bilmediğim birkaç kök ve 5-6 saz bitki var.Haftada bir dip çekimi yapıyorum.Sadece akvaryuma yeni giren balık yada bitki olursa metilen mavisi döküyorum.
Haftada bir dip çekimi yapıp 1 hafta dinlenmiş su ekliyorum ama taze dinlenmiş suyun iyi geleceği yerde balıklar genelde durgunlaşıyor yüzgeçlerini kısıyorlar 1-2gün sonra tekrar canlanıp neşeleniyorlar.Su değişimi yapmadan daha iyi gibiler.zaten yaşadığım yerin suyunu ilk taşındığımızdan beri sevmiyordum balıklara hiç iyi gelmiyor.
Balıklardaki birkaç hoşuma gitmeyen belirtiden bahsedeyim.Hepsi yapmıyor sadece3 tanesi suyun yüzeyinde çok zaman geçiriyor hava yutuyorlar gibi sağlıklarında hiç bir sorun yok ama diğer balıklarda su yüzeyine çıkma eyilimi hiç yok.Çoğu arada bir esneme gibi birşey yapıp yüzgeçlerini geriyor.Akvaryum havasızmı acaba çok bitki var kafa motoruda yeter gibi yoksa yüzmeleri etkileniyor.Suyu dinlendirirken kullanabileceğim yararlı bir ilaç bilen varmı şebeke yada apartman deposundan gelen suyun balıklara zarar vermesini engelliyebileceğim bir şey.

Çok yazdım kusura bakmayım umarım derdimi açıklaya bilmişimdir herkese teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vlknsertÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 289
vlknsertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2007 01:22
Sayın egemen Bey; Dinlerdirilmiş suyu akvaryuma eklerken sıcaklığının akvaryum sıcaklığı ile aynı olması gerekir. Sıcaklık değişiminden kaynaklanan sebepten dolayı balıklarınız durgunlaşıyor olabilir. Yada dip çekimini fazla yapıyor olabilirsiniz . Em fazla yüzde otuz su değişimi yapın. Yada siz hafta da iki kere olmak koşulu ile yüzde onbeş arası yapabilirsiniz. Suyunuza sera aquatan katabilirsiniz.Esneme gibi birşey yapmalarında sorun yok. Keyifleri yarinde olduğunda yaparlar genellikle. Akvaryum havasız olsa tüm balıklar yukarı çıkarlar. Havasız olduğunu zannetmiyorum.
İyi günler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir