Sumplı Betta Akvaryumu


renginarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 2
renginarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2019 12:04
Merhabalar,

Bettam için yeni bir akvaryum kurmak istiyorum. Hem estetik açıdan daha güzel hem de onun için daha sağlıklı bir şey olmasını istiyorum.

Şu anki akvaryumu 15 litre, ısıtıcı ve şelale filtresi var. Anubias nana ve java fern bitkileri var.

Küp şeklinde bir akvaryuma geçmek istiyorum. Isıtıcı/filtre görüntü kirliliğini kaldırmak için sumplı bir akvaryuma mı geçsem diye düşünüyorum. Fakat geçtiğim zaman nasıl bir motor almam gerekiyor bilmiyorum. 25x25x33 sumplı akvaryum ilanı gördüm burada. Ondan alıp güzel bir bitkili betta akvaryumuna mı çevirsem yoksa 25x25x25 normal bir akvaryuma geçip şimdiki şelale filtremi mi kullanayım?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Salihk117Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2018
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 480
Salihk117Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2019 13:10
25*25 Normal bir akvaryumda şelale filtre en sağlıklısı olacaktır çünkü sump motoru vs fazla akıntı yaratacaktır. Size tavsiyem, geniş gözenekli bir biyolojik filtre ile bir köşeyi çevirip içerisine ısıtıcı ve filtre giriş, çıkışını yerleştirmenizdir. Bu sayede hem görüntü kirliliğinden hem de betalar için esas sorun olan akıntıdan kurtulabilirsiniz. Süngerin yaratacağı görüntü kirliliği için ise, süngere taş dekore edebilir veya seyrek şekilde moss duvarı yapabilirsiniz. Uzayan mossları seyrelterek de (su akışını engellememesi için) akvaryumunuzun farklı noktalarına yerleştirebilirsiniz. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renginarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 2
renginarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2019 13:25
[QUOTE=Salihk117]25*25 Normal bir akvaryumda şelale filtre en sağlıklısı olacaktır çünkü sump motoru vs fazla akıntı yaratacaktır. Size tavsiyem, geniş gözenekli bir biyolojik filtre ile bir köşeyi çevirip içerisine ısıtıcı ve filtre giriş, çıkışını yerleştirmenizdir. Bu sayede hem görüntü kirliliğinden hem de betalar için esas sorun olan akıntıdan kurtulabilirsiniz. Süngerin yaratacağı görüntü kirliliği için ise, süngere taş dekore edebilir veya seyrek şekilde moss duvarı yapabilirsiniz. Uzayan mossları seyrelterek de (su akışını engellememesi için) akvaryumunuzun farklı noktalarına yerleştirebilirsiniz. [:)][/QUOTE]

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Süngeri düzgün kapatabileceğimi sanmıyorum kendimin ^^" Ben biraz daha alternatiflere bakayım yine de.

Beğenenler: [T]208317,Salihk117[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir