Sürpriz Plati Yavruları


teoman55Çevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2013
İl: Samsun
Mesaj: 93
teoman55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 13:01
Dün gece hamile olan lepisteslerimi izlemekteydim . Sonra suyun üstünde küçük gözlü bir şey gördüm ilk başla karides yavrusu sandım sonra dikkatli baktım bu bir yavruydu . Hemen diğer balıklar yemesin diye aldım derken 15 dk sonra bir tane daha yavru buldum ve hangi balığın doğurduğunu bulamadım ... Derken öyle öyle gece saat 2 ye kadar 7 yavru toplayabildim diğerleri yenildi galiba . Şimdi onları yavruluk amaçlı yaptığım su şişesinden olan yere koydum aynı suyun içindeler . Bana pet shop kabuklu artemia verdi ama nasıl kullanıcağımı bilmiyorum normal yemi iyice ezip çok ince süzgeçten geçirip yavrulara atıyorum bu doğru mu ? 
 
Dün gece sakindiler küçük bir kaba almıştım doğum bitene kadar şimdi fırıl fırıl geziyorlar .. 
Bu aldığım ilk yavrular hayatımın en mutlu günü , olayı , zamanı , haftası her neyse çok harika bir duygu ... Yavruları yaşatmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum ??
bunlar dün ayırdığım kaptaki foto ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2013 13:22
Yem konusundaki yaklaşımınız doğru, artemia yapabilirseniz daha hızlı büyüyorlar. Akvaryuma daha fazla kaçma yerleri oluşturursanız yenmelerini de azalmış olurdunuz. Akvaryumunuz bitkili ise sık yapraklı bitkilerden yapabilirsiniz. Rafya ipiyle de koruyabilirsiniz. Aynı akvaryum içerisinde olurlarsa hacimden dolayı ve suyun değişmemesinden dolayı sağlıklı ve çabuk büyürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir