suyum daha beraklaşmadı


bekir_sahin_38Çevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 153
bekir_sahin_38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 15:21
< style="height: 80px; width: 444px; border: 1px solid grey; padding: 2px;">< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="auto" ed="ed">Detect language< value="nl">Dutch< value="en">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="nl">Dutch< value="en">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr" ed="ed">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish
Detect language » Turkish

dış filtre 3 gündür çalışıyor ama suyum hala berraklaşmadı dia839 kullanıyorum sıralamada hatamı var acaba?

en üst (kirli su girişi)
1- Seramik halkalar
2- 3 kat elyaf + biyolojik sünger
3- elyaf + karbon kömürü
4- elyaf + substrat (emin değilim bu malzemenin ne olduğundan)
5- yorgancıdan aldığım full elyaf
en alt (temiz su çıkışı)

substrat dediğim şey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 16:10
Substrat degil o bır nevi seramik halk. Eger sungerimsi ytong gibi bir yapısı yoksa seramiktir. Eheim substrat Pro yada zeolit alın daha iyi bir temizlik saglar. Bukadar çok elyaf çabuk tıkanmasını ve sık sık temizlik istemesini saglar bir yerde az bir elyaf yeter. Ben hiç kullanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatih88Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 220
fatih88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 16:13

Substrat dedigin malzeme seramık halkalara benzıyor? Bence bu kadar elyafda fazla gibi geldi. dış filtrenin debisini düşürebilir. Bence bütün aralardakı elyafı cıkart. Sadece en üste az bir parça koy. Karbonuda substratın ustune koy.

seramik
biyolojık sunger
substrat
karbon
elyaf
Özkoçak2012-01-20 18:27:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 16:43
Elyafları üst kısımlarda kullanın ,  henüz filtrede  bakteri oluşmamış gibi gözüküyor.Aquatan kullanın.Suya bir miktar yem atın.Mümkünse bir vatoz koyun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teknoartÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 708
teknoartÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 18:18
Elyafı üst kısımda kullanmayın bence su üstten giriyor çünkü alttan çıkıyor, alt sepetllerde kullanın, üsten alta doğru kalın gözenekli malzemelerden ince gözenekliye doğru dizin ve bence sünger eklerseniz suyunuz daha berrak olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir