Tam otomatik damla damla su değişim sistemi.


ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2009
İl: Denizli
Mesaj: 809
ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 12:12
Güzel bir çalışma, tebrikler
Pekı sump sistemi olmayanlar nasıl uygulayabilecekler birde bu konuda yardım alabilsek te bizde su değişiminden kurtulsak
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akın AKSOYÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 557
Akın AKSOYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 14:52
Sump mantığıyla taşırmalı sistem yaparak kullanılabilir. Ama nitrit ve nitrat zehirlenmesini engellemek için yine de dip çekimi yapmanız gerekir. Bu nedenle sumpsız akvaryumlarda pek de espirisi yok.
 
Sağlıklı balıklar dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetBerrakÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 246
MehmetBerrakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2011 14:10
[QUOTE=RAPTOR666]Güzel bi sistem tebrikler.
7 Sayfa yazıyı okumadım belki yazılmıştır ama şamandıra  kullanmak  yerine çeşmeden geleni direk verip, tahliyeyide taşırma sistemiyle yapsanız daha eminiyetli olmazmıydı.


[/QUOTE]
Avvaryumunuza ve sisteminize göre tercih edilebilir ama benim akvaryumumda bu sistemde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Ayrıca en son 01,05,2011 de sump ı temizlemiştim ve dün 29,09,2011 de bir daha sump ın içindeki elyafları değiştirdim, yani ortalama 5 aydır kesinlikle dip çekimi de yapmadımi sump ıda temizlemedim ve balıklarım gayet mutlu ve sağlıklı.


[QUOTE=cintwiz]Enteresan bir fikirmis[/QUOTE]
Teşekkürler ama benim için enteresandan öte bana ve balıklarıma yarayan yararlı bir sistem oldu :) saygılar.

[QUOTE=Shadow designer]Bu tip sistemler genellikle üretimhanelerde ve çiftliklerde kullanılsa da bence artezyen sistemi yada kuyudan çekme bir sisteminiz varsa tüm ev tipi büyük tanklarda da kullanılabilir.
Ancak direk şebeke suyu kullanacakğınız sistemlerde mutlaka bir ön griş filtresi kullanılması lazım. Ayrıca ara sıra çeşme suyunda test yapmalısınız. Çünkü suyun içeriğinin ne zaman değişeceği pek belli olmuyor.[/QUOTE]
Fikirlerinize katılıyorum, ancak burada akvaryumumuzun hacmi ve değişen su miktarı çok önemli, benim akvaryumda hacim fazla, değişim minik minik, dolayısıyla gecenin bir yarısında 3 saat boyunca sular yoğun klorlu gelse bile bu balıklarımı etkilemiyor, belki tankım küçük olsaydı ve buna bağlı olarak ta su değişimi fazla gerçekleşseydi o zaman bu klor balıklarıma zarar verebilecek seviyeye ulaşacaktı ama 10 ay oldu galiba, Allah a c.c. şükür sorun yaşamadım, saygılar.
SUYU TEST KONUSUNDA İSE
İstanbul avrupa yakasının tds değerleri 240 ila 265 arası değişir.
Sanırım gecenin herhangi bir saatinde sular klorlu olur. 
Birde ansızın sularımız çamurlu akabilir, bunu 3 sene önce yaşadık, buna karşı akvaryumun 5 micron filtre taktım, çamur geldiği takdirde 5 micron filtrem dolacaktır ve su akışı kesilecektir.


[QUOTE=ekremguclu]
[/QUOTE]


[QUOTE=SelçukÇakmak]Mehmet bey test sonuçları ne durumda sıkıntı varmı? Bende bu hafta yapım aşamasına gireceğim.
Bir adet 5 Micron filtre ve 1 adet karbon filtre ne işe yarıyor.Saygılar. 
[/QUOTE]
Uzun zaman oldu test etmeyi ve suya katkı maddelerini terk ettim, inan daha huzurluyum  bir sorun yok şükür, önümüzdeki günlerde diskus+melek+ bitkilendirmeyi düşünüyorum, kabaca; 5 micron filtre sudaki 5micron ve üzeri büyüklükteki maddeleri, karbon filtre ise sudaki zararlı kimyasalları tutar, saygılar.
( Aktif karbonlar, insan sağlığına zararsız, kullanışlı ürünler olup, oldukça yüksek bir gözenekliliğe ve iç yüzey alanına sahiptirler. Aktif karbonlar, çözeltideki molekül ve iyonları gözenekleri vasıtasıyla iç yüzeylerine doğru çekebilirler ve bu yüzden adsorban olarak adlandırılırlar. )
MehmetBerrak2011-09-30 14:49:52

[QUOTE=ERDAL AY / DESPA]Güzel bir çalışma, tebrikler
Pekı sump sistemi olmayanlar nasıl uygulayabilecekler birde bu konuda yardım alabilsek te bizde su değişiminden kurtulsak
 
[/QUOTE]
Teşekkür ederim, sump sisteminiz olmasada bence bu sistemi kurabilirsiniz, saygılar.

[QUOTE=realaxoy]Sump mantığıyla taşırmalı sistem yaparak kullanılabilir. Ama nitrit ve nitrat zehirlenmesini engellemek için yine de dip çekimi yapmanız gerekir. Bu nedenle sumpsız akvaryumlarda pek de espirisi yok.
 
Sağlıklı balıklar dilerim...
[/QUOTE]
Evet dipçekimi yapmak kesinlikle çok yararlı hatta bir çok akvaryumda zaruridir. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdaryolcuÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 6
serdaryolcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2011 15:20
Benzer bi sistemi de ben kurdum tabi biraz farklı.Kombibin altından bi su aldım ve bu suya normalde kapalı bir valf ve kısma bağladım.Valf elektirikli.kısmadan çıkan suyu akvaryumun üst kısmından dolacak şekilde ayarladım.Bu arada akvaryum su sevyesinin hafif üstünden cama bir 30mm delik deldim.Burası taşma ağzı oldu ,taşan suyu duvardan geçirerek balkona verdim.Taşma ağzına dış filtre emiş borusu bağlanarak taşan suyun dipten gelmesini sağladım.Gelelim zamanlamaya,zamanlı pirizler satılıyor onlardan aldım ve gün içinde 15 dakika elektirik verecek şekilde normalde kapalı valfe bağladım.kısma yardımıyla bu 15 dakikada kaç litre su geçmesi gerektiğini ayarlıyorum.[zaman bana kalmış istediğim kadar ama 15 er dakikalık dilimlerde olmak şartıyla]Kısmadan geçen suyu 13 14 metrelik 10mm çapındaki hortumla süpürgeliklerin arkasından dolaştırarak akvaryuma götürdüm.Dip çekmekte çok kolay,akvaryuma deldiğim delige 1,5metrelik bir hortum takıyorum,o hortumu sifonlayınca dipten çektiğim suda balkondaki kovaya doluyor[o suyla balkon yıkanıyor]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir