Tanganyika Biotope Hardscape Setup!


OSMANLIÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1405
OSMANLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 09:36
Tamerrrrr abiiiii lafla peynir gemisi yürütmeye başladın lodosmu çıktı ney hahahahaha hadi kolları sıvada görelim neler çıkacak ortaya :) . Resimlerdede aynısı oldu o kadar laf çaktın sonra bahaneler bahaneler bahaneler :) .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetpolatÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 383
ahmetpolatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 10:23
[QUOTE=OSMANLI]Masallah daha iyi bir dereceyi hakkeden bir performans ve ornek tanklardan biri ama bu resimdeki aydinlatmayi merak ettim biyotopu tamamlayan en buyuk nokta bu resim olmus los tatli bir isikla sudaki dalgalanma suyun kirilmasi muazzam baliklarinda bu isikta stressiz buyumeleri renklerini daha iyi vermelerine sebep olacak diye dusunuyor ve seni taklit etme calismalarina basliyorum :d. Insallah damizlik hallerini ve kendi yavrlarinida bu kayaliklarin arasinda gormek nasib olur. .
[/QUOTE]
Vallaha acık olmak gerekirse ben fonu incelerken balıklar  hiç gözüme çarpmadı bile okadar güzel bi dizayın ve ışıklandırma varki balıklara bakamaz olduk:) özellikle sizi tebrik ediyorum maşallah  maşallah ve gene maşallah demek istiyorum:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

no nameÇevrim Dışı

[B]9584,3[/B]
Kayıt: 24/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1020
no nameÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 10:56
[QUOTE=OSMANLI]Tamerrrrr abiiiii lafla peynir gemisi yürütmeye başladın lodosmu çıktı ney hahahahaha hadi kolları sıvada görelim neler çıkacak ortaya :) . Resimlerdede aynısı oldu o kadar laf çaktın sonra bahaneler bahaneler bahaneler :) .[/QUOTE]Sen bitiin olm :)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sancareÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1001
sancareÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 11:28
Herşey çok güzel her sayfayı bir bir okudum.Balıklar boylandığında seyrine doyum olmayacaktır.Emekleriniz ve azminiz için tebrik ederim.Sağlıklı balıklar keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tarık KüserÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9323,1[/B] [C]2,3,114719[/C]
Kayıt: 13/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 416
Tarık KüserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 12:26
Kardeşim tebrik ederim çok önemli ve güzel bir tank oldu gerçekten nasıl yapılması gerekiyor bize gösterdin . Başarıların devamını dilerim  Hep aklımda kabukçul leptosoma kumkelebekleri olduğu tank bu güzel fikirlerinden yararlanmak isterim sağlıcakla kal

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sametgnçÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 114
sametgnçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 12:29
Gerçekten çok tebrik ederim. Bende yeni tropheus tankı kurmaya başlayacağım ve sizin bu güzel ve önemli paylaşımınız bana çok yardımcı olacak. Emeğinize ve elinize sağlık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kahraman ONARÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 617
Kahraman ONARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 12:34
Son zamanlarda yut dışını aratmıyacak güzellikte tanganyika biatopları kuruluyor çok güzel bir tanka sahipsin kardeşim almış oldugu dereceyle de zaten bunu kanıtlamış durumda.

Başarılarının devamını dilerim..........

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 13:43
Mertcim Yurtdisindayim yakindan takip edemedim bence kendi dalinda guzel bir calisman oldu. Dereceye girmek onemli olan buydu seninde boyle dusundugunu biliyorum onemli olan bu guzelligi kitlelere sunabilmek sende bunu azimli calisman ve emeginle gerceklestirdin eline saglik diyorum kocaman bir Masallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert AykutaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9583,1[/B] [B]8635,3[/B]
Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 483
Mert AykutaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 17:12
[QUOTE=AngryCichlids]Lan senin ben diatom sürecini yerim ahahahaha....
Kardeşim, ilk yarışma deneyimin sanırım bilmiyorum ama bence derecen şuan için çok iyi... Tankına nazar değicek bak kaldır tanıtımı bence (tamamen kıskançlıktan söylüyorum :) İşlerim bir bitsin tanganyika biotoplarında seni ve hasanı ağlatıcam ahaahhaha...
Ama emin ol bu hobinin kazandırdığı balıklar hakkındaki tecrübe değilde, kazandığın dostlar... Asl pls Kib bay ahahahahahahahaahahahahahahahah...[/QUOTE]

Tamer abi sen çok yaşa vallahi Allahta seni güldürsün. Teşekkür ederim Tamer abi sonuçta bu bir yarışmaydı dediğin gibi şuan için kötü bir sonuçta değil inşallah diyatom tamamlandığında artık 
Hayırlısıyla nikah ve düğün işlerini bir hallet sonra bakarsın icabımıza.Biz ancak mutlu oluruz Hasan abiyle(yapta görelim İbrahim abi haklı vallahi).Dediğin gibi kazandığımız dostluklar çok önemli abi 1 insan 1 lisan.


[QUOTE=OSMANLI]Tamerrrrr abiiiii lafla peynir gemisi yürütmeye başladın lodosmu çıktı ney hahahahaha hadi kolları sıvada görelim neler çıkacak ortaya :) . Resimlerdede aynısı oldu o kadar laf çaktın sonra bahaneler bahaneler bahaneler :) .[/QUOTE]

İbrahim abi Tamer abiye Temmuz sonuna kadar müddet o zamana kadar üstüne gitmeyelim.Temmuz sonunda baktık ortada kayda değer bir şey yok hep beraber haberleşip başlarız üstüne gitmeye.Akvaryumu kursada eğleneceğiz kurmazsa da eğleneceğiz anlaşılan.Zaten olayın içinde Tamer abi varsa gülmemek eğlenmemek mümkün değil.(Tamer abinin,mevsim rüzgarları başladı vallahi meydan okumalar filan görcez artık )


[QUOTE=sancare]Herşey çok güzel her sayfayı bir bir okudum.Balıklar boylandığında seyrine doyum olmayacaktır.Emekleriniz ve azminiz için tebrik ederim.Sağlıklı balıklar keyifli hobiler.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim ilginiz ve beğeniniz için Sancar bey.Birkaç düşünce var aklımda bakalım zaman neler gösterecek.
Keyifli hobiler.


[QUOTE=meck]Kardeşim tebrik ederim çok önemli ve güzel bir tank oldu gerçekten nasıl yapılması gerekiyor bize gösterdin . Başarıların devamını dilerim  Hep aklımda kabukçul leptosoma kumkelebekleri olduğu tank bu güzel fikirlerinden yararlanmak isterim sağlıcakla kal[/QUOTE]

Tarık abi güzel düşüncelerin için çok teşekkür ediyorum.Çok emek sarf ettim bu hardscape kurulumu yapmak için umarım hobici abilerime ve arkadaşlarıma bir faydası fikir edinmeleri açısından bir yararı olmuştur.Benimde son zamanlarda kabukçuk türler ve kum kelebeklerine ilgim var kafamdada çok güzel karma biyotoplar canlanmıyor değil fakat kendi kendime eve 1 den fazla akvaryum sokmama sözü verdiğim için kendimi frenliyorum.Ama dediğim gibi kafamda canlandırdığım çok güzel kareler var ileride karma tank yaptığımda bu fikirlerimi hayata geçireceğim.Yaşadığın canlı kayıplarıda beni gerçekten üzdü inşallah yeniden bir kurulum yapmaya karar verirsin abi.Kurulum yaparken nacizane fikirlerimi de seninle paylaşmayı çok isterim.Her aşamasında da elimden geleni yapmaya hazırım.
Saygılar,keyifli hobiler.


[QUOTE=sarikayacan]Gerçekten çok tebrik ederim. Bende yeni tropheus tankı kurmaya başlayacağım ve sizin bu güzel ve önemli paylaşımınız bana çok yardımcı olacak. Emeğinize ve elinize sağlık[/QUOTE]

Teşekkür ederim can kardeşim,kuracağın yeni tankın hayırlı olsun.Tropheus konusunda çok fazla korkun olmasın bizler sana elimizden gelen yardımı yaparız.Her konuda yardımcı olmaya çalışırım istediğin zaman istediğin gibi fikir danışabilirsin.
Keyifli hobiler kardeşim.
 




[QUOTE=Kahraman ONAR]Son zamanlarda yut dışını aratmıyacak güzellikte tanganyika biatopları kuruluyor çok güzel bir tanka sahipsin kardeşim almış oldugu dereceyle de zaten bunu kanıtlamış durumda.

Başarılarının devamını dilerim..........
[/QUOTE]

Kahraman Abi çok teşekkür ediyorum sana güzel yorumun için.Açıkcası bu hardscape taş kurulumunu,tanganyika biyotopunu yapmamdaki amaçlarından biride artık Türkiyede de nasıl bitkili ve amerikan kurulumlarında çok başarılı tanklar ortaya çıkıyorsa, Tanganyikacıların ve Malawicilerinde (Afrika grubunun) uluslar arası düzeyde başarılı işler yapabileceğini göstermekti.Çok ufak tefek eksikler eksikleri kaldı Kahraman abi ama çok ince detaylar görünüme çok önemli etkilerde bulunabiliyor inşallah son rötüşlardan sonra herşey daha da iyi olcak.Tekrar teşekkür ederim abi.
Saygılar ve keyifli hobiler dilerim. İstanbula selamlar.


[QUOTE=admire01]Mertcim Yurtdisindayim yakindan takip edemedim bence kendi dalinda guzel bir calisman oldu. Dereceye girmek onemli olan buydu seninde boyle dusundugunu biliyorum onemli olan bu guzelligi kitlelere sunabilmek sende bunu azimli calisman ve emeginle gerceklestirdin eline saglik diyorum kocaman bir Masallah.[/QUOTE]

Umut abi hiç önemli değil önce iş forum ve bizler bekleriz.Kurulumun başından sonuna kadar takip ettiğin ve desteklediğin için çok teşekkür ediyorum.Dediğin gibi böyle bir derecede kötü değil üzülmek yerine ufak tefek eksiklerimi tamamlayıp daha iyiye ulaşmak daha iyi sonuçlar getirecektir diye düşünüyorum.
Tekrar çok teşekkür ediyorum Umut abim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

siyiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2011
İl: Trabzon
Mesaj: 417
siyiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 19:20
Mert bey akvaryuma bayağı bir emek verdiğiniz belli. Yarışmada aldığınız derece içinde tebrik ederim. Biraz yavrulardan da bahsetmenizi istiyoruz. Tabiki hakettiği gibi tank yavrulardan daha çok ön plana çıkmış, ama birazda yavruları görmenin zamanı geldimi ne dersiniz?. Şöyle bıcırıkların yakın çekim bir kaç fotosu hiç fena gitmezdi yani. Allah devamına erdirsin.
Hayırlı balıklar...
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpacyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1248
SpacyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 19:46
Mert seni kutlamak mümkün değil, hayalimdeki kayalar ve dizilimi bu işte, tebrikler ve kocaman MAAŞALLAH.
Böyle bir tanın karşısında otur ve keyifini yap cinsinden bir kurulum.
Balıklanrın boylanmış halini merak ediyorum. Konunun mutlaka takipçisi olacağım.
Güle güle sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumworldÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 15/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 23
AkvaryumworldÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 21:01
Mert kardeşim tebrik ederim, yerleşim dizaynı ve yerinde bir ışıklandırma ile mükemmel olmuş...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 21:08
Bildiğin Tanganyıka olmuş kardeşim harika olmuş tasarım görüntü bayıldım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert AykutaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9583,1[/B] [B]8635,3[/B]
Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 483
Mert AykutaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 21:31
[QUOTE=siyi] Mert bey akvaryuma bayağı bir emek verdiğiniz belli. Yarışmada aldığınız derece içinde tebrik ederim. Biraz yavrulardan da bahsetmenizi istiyoruz. Tabiki hakettiği gibi tank yavrulardan daha çok ön plana çıkmış, ama birazda yavruları görmenin zamanı geldimi ne dersiniz?. Şöyle bıcırıkların yakın çekim bir kaç fotosu hiç fena gitmezdi yani. Allah devamına erdirsin.
Hayırlı balıklar...
 
 
 
 [/QUOTE]

Selim abi haklısın bu akvaryumu oluşturan en önemli şeyler; emek,birikim ve araştırma. Çok teşekkür ediyorum. Yavrular çok sağlıklılar,yerlerinde durmuyorlar ve sık su değişimleriyle canavar gibi büyümeye devam ediyolar.Evet tankın görselliği ve balıkların küçk olması biraz balıkları gölgede bıraktı.Ama bunda balıkların küçük olması ve devamlı hareket halinde olmalarınında payı büyük,foto yakalamaya calısıyorum ama yerlerinde durmadıkları için fotolar bulanık çıkıyor ama elimden geleni yapıp çekebildiğim kadar foto çekmeye çalişacağım.
Keyifli hobiler abi.
 



[QUOTE=Spacy]Mert seni kutlamak mümkün değil, hayalimdeki kayalar ve dizilimi bu işte, tebrikler ve kocaman MAAŞALLAH.
Böyle bir tanın karşısında otur ve keyifini yap cinsinden bir kurulum.
Balıklanrın boylanmış halini merak ediyorum. Konunun mutlaka takipçisi olacağım.
Güle güle sağlıklı hobiler dilerim.
[/QUOTE]

Can abi güzel sözlerin ve gerçekten beğendiğin için çok teşekkür ediyorum.Vallahi haklısın gerçekten balıklarımın daha yavru olmasına rağmen izlerken çok keyif aldığım bir akvaryum oldu.Konuma hoşgeldin diyorum abi.Sen antalyada böyle kaya yok diyorsun ama ben sana bulacağım ve seninde hayalleri gerçeğe dönüştüreceğiz umarım Can abim.
Saygılar,Antalyaya selamlarımı sunarım.


[QUOTE=Akvaryumworld]Mert kardeşim tebrik ederim, yerleşim dizaynı ve yerinde bir ışıklandırma ile mükemmel olmuş...[/QUOTE]

Beğenmenize çok sevindim çok teşekkür ederim.


[QUOTE=tosyalı]Bildiğin Tanganyıka olmuş kardeşim harika olmuş tasarım görüntü bayıldım.[/QUOTE]

Fatih abi büyük çoğunlukla dediğin gibi oldu sayılır çok ufak tefek bir kaç eksik kaldı onlarda tamamlandığında herşey dahada güzel olacak inşallah.
Keyifli hobiler abi.
merdoo2013-05-05 04:21:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir