Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri


KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 21:10
Uğur, sende bu teşvik olduktan sonra sırtın yere gelmez. Eşinin ve annenin kıymetini çok iyi bil derim. Çünkü herkesin annesi ve eşi seninkiler gibi olmaz. Gerçekten çok güzel görsel bir akvaryum olacağı kesin. Belirlediğin türlere ek olarak, bir kabukçul türü daha olur, o ölçüdeki akvaryuma.
Hayırlı olsun şimdiden.
Bülent ÖNER2013-05-31 21:20:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 00:13
Tekrar merhaba arkadaşlar. Karışık tanganyika kurulumum son evresine girdi.Hafta sonu İnşallah 1e 4d ocellatus goldlarımda elime ulaştığında kurulumum sona erecek.Sizlere sormak istediğim ocellatuslar yumurta dökmeden önce tüpçük gibi bir şişkinlik oluyor mu ?
Murat T.2013-05-31 00:25:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 09:09
Yöneticimizin 3 sayfa önceki mesajına dikkat !
[QUOTE=Bülent ÖNER]
Bölümün satış tanıtımı amacı ile kullanılmaması için; ilanı verilen canlı veya malzemenin tanıtım konusunda satılık olduğu belirtilemez, ima edilemez ve ilana herhangi bir şekilde yönlendirme yapılamaz. (Bakınız: Forum Kuralı 3-8).

Lütfen konuya canlı arıyorum, satıyorum, nereden bulurum gibi ilana yönelik mesajlar yazmamaya dikkat edelim. 

Teşekkür ederiz.
[/QUOTE]

>___________________________________________________________________________________

[QUOTE=mgok]Helianthuslarımdaki değişim oldukça belli..yavru dökmüş olabileceğini düşünüyordum 1 hafta önce..ama yaptığım tank değişimi sonrasında dikkatlice baktığımda yumurta emarelerine rastlamadım..fakat yeni kurduğum tanka aldığımın 4. gününden beri yavru belirtileri oldukça aşikar oldu..3 birey 2 e 1 d,dişi ve baskın erkek bölgelerini sürekli diğerine karşı savunuyor..diğer erkek durumdan memnun..anlamadığım olay şu;dişi ve erkek taşların arasına giriyor..çıkıyor..sonra bazen 1- 2 saat dişi ortada görünmüyor.bazen de erkek piyasada olmuyor..işin garibi pasif erkek de bazen ortada olmuyor..saklanmış mı diye bakıyorum tanka..bir bakıyorum dişi ve erkeğin bölgesinden çıkıyor?? kafam oldukça karışık bu durumdan..saygılar..davranışlarını inceleyip bilgi aktarımı yapacağım sayfada..

Bu arada teşekkür ederim Umut abi..bakıp göreceğiz dişi erkek oranı inşallah uygun olur..en kötü ihtimal 1 dişi bile çıksa razıyım..şuan 3.5 cm boydalar..[/QUOTE]
Mustafa daha önce de belirttiğim gibi bence erkek-dişi olayında sayı önemli değil. Zaten bunu hiçbir zaman bilemeyebilirsin. Baskın erkek ve dişi haricindeki birey muhtemelen bakıcı görevindedir. Lakin henüz güven meselesini %100 çözememiş olabilirler. Yani erkek yada dişi olması önemli değil. Muhtemelen onun üremeye katkısı olmayacaktır.


[QUOTE=EKAR]Bir kaç gündür damızlık frontosa tankımdaki brichardileri göremiyordum sabah kayaların arasına baktım ve süpriz minik minik brichardi yavruları hemen videoya çektim.Dişi albino erkek normal brichardi yavrularda karışık çok küçükler ama arada albinolar belli oluyor.Biraz daha büyüsün yüzmeye başlasınlar güzel videolar ekliycem.
 
Maymun kafalar brichardi,lelupi,marileri hepside bölgeci ve yavrusunu koruyan balıklar olduğundan üreme dönemi, bölgelerinde yabancı ve yavrularını tehdit edecek bütün balıklara karşı çok sertler ama şu an hepsi kendine bir eş ve bölge tutmuş durumda.İstenmeyem misafir olursa ufak kavgalar oluyor ama diğer durumlarda gayet sakin hepsi.
 
http://www.izlesene.com/video/brichardi-yavrular/6963939
[/QUOTE]
Ergün abi tebrikler, zaten bu tanktan beklenen bir durumdu. Minik yavruları karma tanklarda izlemek müthiş keyifli olsa da bir o kadar da avlanma durumu tedirginlik yaratıyordur. Muhtemelen bir kısmı hayatta kalıp büyüyecektir. Diğer türlerden de zaman içinde yavru haberlerini bekliyoruz.


[QUOTE=GETz READY] Selamlar arkadaşlar bugün radikal bir karar verdim. (eşimin ve annemin ısrarı üzerine)salonuma marine tank yapmak için aldığım 200x50x60 ölçülerindeki akvaryumuma leptosoma ve similisleri yerleştirme kararı aldım.
[/QUOTE]
Uğur tabrik ederim. Bu ölçülerde bir Tanganyika kurulumu yaparak bence Marin2den alacağın keyfi 5e katlayacaksın. Bu hacimde bence kabukçul tür sayısını epey zorlayabilirsin. Bana kalırsa güzel bir dekor ile 3-4 tür kabukçul bir arada beslenebilir. Similis ve ona benzer tank arkadaşları eklenerek süper bir görsel oluşturabilirsin. Leptosomaların yanına Nigripinnis gibi belki farklı bir tür daha eklenebilir. Bu kurulum herkes tarafından takip edilip konumuz içerisinde önemli bir yere sahip olacak gibi geliyor. Hayırlısı olsun.


[QUOTE=Murat T.] Tekrar merhaba arkadaşlar. Karışık tanganyika kurulumum son evresine girdi.Hafta sonu İnşallah 1e 4d ocellatus goldlarımda elime ulaştığında kurulumum sona erecek.Sizlere sormak istediğim ocellatuslar yumurta dökmeden önce tüpçük gibi bir şişkinlik oluyor mu ?
[/QUOTE]
Tank kurlumu hayırlı olsun, Occelatuslarda dişilerde tüpçük çıksa bile küçük ve saklanmayı seven bir tür olduğundan gözle seçilemeyebilir. Yüksek sayıda yumurta dökmediği içinde kısa sürede tüpçük kaybolur. Anüs vent kontrolünde güzel sonuçlar alınsa bile %100 başarı pek mümkün değil gibi...


____________________________________________________________________
Ne mutlu ki 3 ay sonunda konumuz 50 sayfaya ulaştı.
Takip eden katılan katılamayan herkese çok teşekkür ederim.
680+ Mesaj  -  24000+ Okunma
Umut Katipoğlu2013-05-31 09:29:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 14:56
 Aslında kabukçul tür sayısını arttırabilirim ancak, similis kolonisi o kadar düzenli ve hızlı büyüyor ki onların huzurunu kaçırmak istemiyorum. 9 adet olan leptosoma sayısını da 17 adet daha ekleyerek 26 ya çıkaracağım. Onlara da dokunmadan kendi kendilerine çoğalmalarını bekliyeceğim tabi ki uygun zamanda da Nigripinnis muhakkak ekleyeceğim. 2 adette L200 vatoz yoldaşları mevcut gerçi habitatı bozuyorlar ama vazgeçemedim onlardan. Bir tek kan değişim için yeni birkaç adet similis temin etmeye çalışıyorum ancak görüyorum ki ilanlarda bazı arkadaşlar similis fiyatını piyasada yok diye uçurarak kar etme yolunu seçmişler, üzücü bir durum. Asıl amacım Türkiyedeki en büyük similis kolonisi kurmak. Bülent ÖNER2013-05-31 21:22:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 22:42
Merhaba

Bendede leptosoma ve goldhead yavruları mevcut.Yanlarına kabukçul eklemek istiyorum ama Ugur beyin yazdığı gibi hobiciyim diye geçinenlerin fiyatları ithalatçılarla yarışıyor.Yahu arkadaş hepmi Dinimiz,imanımız para oldu?Hiçmi kalmadı bu işi para için yapmayan?Ama yılmak yol:-)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bahri ÇankayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 839
Bahri ÇankayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 00:06

   Üstadlarım sizden istihram ederek bir konuya değinmek istiyorum...Sonuçta ithalatçılar da satılan balıkların fiyatları belli...Satışa koyulan balıkları da kimse aldığı fiyatın altına satmak istemez...Şu ki ancak yavru alıp ta bu yavruları ucuza vermiyorsa sizin dediklerinize katılabilirim...Bunu yapmaz ise ben de hobiciyi ticari olarak görürüm...Bu dediklerimi de kimse üstüne alınmasın...Sonuçta gerçek olan budur...Saygı ve selametle...
Bahri Çankaya2013-06-01 00:07:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengiz hanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2007
İl: Malatya
Mesaj: 585
cengiz hanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 00:44
[QUOTE=Sadrazam]Merhaba

Bendede leptosoma ve goldhead yavruları mevcut.Yanlarına kabukçul eklemek istiyorum ama Ugur beyin yazdığı gibi hobiciyim diye geçinenlerin fiyatları ithalatçılarla yarışıyor.Yahu arkadaş hepmi Dinimiz,imanımız para oldu?Hiçmi kalmadı bu işi para için yapmayan?Ama yılmak yol:-)[/QUOTE]
Merhaba
     Bu şekilde herkesi itham edecek şekilde konuşmanız doğru değil. Kaldı ki iddianız doğru bile değil. Düne kadar sadece bir kaç kişi de olmak üzere similis ve ocellatus gold dan başka ülkemizde kabukçul yoktu. Bu konuyu takip edenlerin tanıdığı bir avuç nadide hobici çok büyük meşakat ve zahmetlere katlanarak ithalatçıların kapılarını aşındırarak ülkeye kabukçul sokma gayrentini ve özverisini gösterdiler ve gösteriyorlar. Yeni kabukçul türlerini insanların beslemesine vesile oldular. Biz 50 sayfa boyunca konuda bu durumu konuştuk, süreci ve bu sıkıntıları çok iyi biliyor ve yaşıyoruz. Bu türlerden henüz yavru bile alınmadı zaten, gözümüz gibi türlere  bakıp bekliyoruz. Bu türlerden birinin yavrularını damızlık ve damızlık altı boya getirip onlarca yovrumu onlarca hobiye ulaştırmış bir hobici olarak. Yazdıklarınızı üzülerek okudum.
Kolay Gelsin.
cengiz han2013-06-01 00:50:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 08:19
Arkadaşlar aslında hepimizin söyledikleri yakın noktalardan geçiyor. Genellikle gördüğüm kadarıyla kabukçul türlerinden para kazanma hevesi olan kişiler fazla yok. Olanlar ise gerçek anlamda bilgi ve özveri sahibi olduklarıdan gözümüze batmıyor. Sonuçta birileri bu türleri üretip satmalı ki ancak zaman içerisinde şu anki ortalama fiyatların altına düşsün.

Kabukçul besleyip üreten ile kabukçul üretmek için besleyen arasında epey fark var. Ancak bir kabukçulun büyütme maliyetinin de fazlalığını göz önüne alırsak hobici üretimi 2-3 cm bir yavrunun fiyatı hiçbir zaman 5-10 tl in altına düşmez.

Her gün artemia, düzenli su değişimi, eklenen su kimyasalları ve harcanan emekten sonra az miktarda yavru satışı bu girişimi ancak karşılar. Bu standartlar yeni gelen türler için ilk denemeler sonrasında geçerlidir. Bunun öncesinde ilk kez üretilen türlerin fiyatlarını ancak sahibi belirler. 

Ülkemizde sıklıkla üretilen Bricardi yavrusunu 2-3 tl den bulabilirken, Occelatus yavrusunu henüz 10 tl den aşağı göremedik. Sebebi ise belli, Bricardi koloni yaşamı içerisinde bol miktarda yavruyu bir arada tutulabilen bir türdür. Ancak Oceelatuslarda koloni mevcudundaki erkekler baskınlığı ispat için yavru katilliği yapabilirler. Nispeten bir miktar yavru büyütseniz dahi hiçbir zaman Bricadilerdeki gibi 50-60 bireylik koloni göremezsiniz.

Elbette ithal olarak 30 TL den satılan Occelatus'un, yerli üretim yavrusu 35 TL ise orada üretici tenkit edilebilir. Ancak 15 TL gibi bir fiyat makul düzeyde sayılabilir. Aynı fiyatı 3 cm Bricardi yavrusu için düşüdüğümüzde tenkit kapsamına girer. Aslında Bricardinin de ithal olanları Occelatus ile aynı fiyatlardan gelmektedir. Ancak aradaki fark yukarıda söylediğim gibi üretim maliyeti ve ayrıntıları ile alakalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 08:56
Aslinda bu aralar ilanda sadece benim baliklarim olduğu için biraz üstüme aldim Şöyleki herşeyden bi haber olupta yorum yapmak gerçekten saçma aldigim fiyata ödediğim kargo bedelini hariç tutarak fiyat koydum. Birde bu baliklari tanesi 45 50 iradan bin bir zorlukla aliyoruz ithalatcidan ve ta vanda kabukcul besleyebiliyoruz madem isteklisiniz sizde o zaman alin ama almayipta kabukcul bulamiyorum, buldum da fiyat neden kelepir değil gibi sitemlerde lütfen bulunmayin kaldiki kimse de 40 45 liradan aldiği baligi 10 liradan verecek değildir. Yavru olursa durum farklilasir elbette ama dediğim gibi 1 2 ay önce Türkiye ye girmiş baliga aldiği fiyati yaziyorsa hobici sitem etmeyin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 09:34
Merhaba

Niye Bu kadar kızdınız anlamadım?Kusura bakmayın yorumum biraz aşırıya kaçmış olabilir.Ama sonuçta biraz gerçek payı var.İthalatcı 100 liraya satıyorsa hobici 85 90 veriyor balığı.Onuda hani bakın ithalatcı bu paraya satıyor ben buna satıyorum gibi.

Artemia,kimyasal,elektrik,su bende kullanıyorum.Bunlar zaten konu olamaz çünkü hepimiz severek beslediğimiz canlıları daha iyi ve güzel yaşatmak istiyoruz.

Amacım kimseyi kırmak değildi.Veya yazım belli bir şahsa karşı değildi.


Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ersin yıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 306
Ersin yıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 09:43
Bence 90 değil 85 değil 50 tl ye 40 tl ye satsa bi hobici yeridir bu ne böyle altın mı bunlar balık allah aşkına yapmayın ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 09:48
Yani din iman meselesi haline gelmişya ona biraz tepkiliyim elbette açıkçası ben balığı bir ay önce 40-45 liradan alacam üstüne uçak kargosu taksi parası vs ödeyecem sonrada aynı balığı şartlara göre satmak isteiğimde aldığım fiyatı değilde yarı fiyatına yazmam gerektiği hakkında konuşacak insanlar. İlk ithalatta o kadar para vermeyip millet alsında biz yavrularından ucuza alırız düşüncesini anlayabilirim ama bu şekilde 1 aylık balıklara kelepir beklentisini gerçekten anlamak güç...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 10:46
Olay amma yerler gitmiş yahu.Ben sadece kabukçul vs türleri için kastetmedim genel olarak tüm türler için söyledim.Mesela 6 tane similise 200 tl isteniyorsa ben orda dur derim kimsede kusura bakmasın.Ama hakkı olan canlıya da hakkı olanı istemek herkesin en doğal hakkı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ersin yıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 306
Ersin yıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2013 13:46
Tropheus ların tanesi kış mevsiminde 130 140 tl den satılırken ne hikmetse 70 tl ye iner olmuş peki bunun adı nedir halk dilinde siz söyleyin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir