Tankımda Yüzgeç Erimeleri Başladı....


engincan304Çevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 130
engincan304Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2016 16:36
[B]Merhaba arkadaşlar.. Başlıkta belirttiğim gibi 300 litrelik anatankımda yunuslarımın 6 sında yüzgeç erimesine rastladım forumdada çok araştırdım ve tankıma mikofishi bastım. 3 gün su değişimi yapmadım 3 günden sonra 100 litrelik bir değişim yaptım.. şuan yüzgeçteki erimeler durmuş gibi fakat bir tanesinin yüzgecinde pamukcuk gördüm sadece bir tane var acaba bu iyiyemi işaret tam olarak anlam veremedim. Balıklar yem yiyor bu arada hiç bir sıkıntısı yok. Suda da biraz sarılık kaldı sanırım oda su değişimi yaparak geçecektir.. Son olarak da bugün tankıma 10 damla metilen mavisi damlattım şuan beklemedeyim.. Umarım herşey iyi olur fakat Mutlaka ve Mutlaka tavsiyelerinizi bekliyorum.. Şunu demeyin '' keşke ana tanka atmasaydın diye artık attım yapacak birşey yok bizim için bundan sonrası önemli '' Saygılar. [/B]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SansursuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 378
SansursuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2016 17:24
Artık yapmış bulundunuz engin can bey.Yapacak pek bir şey yok.Aslında ortam balık açısından kötü değil.Yani yunus ve sarı prenses karması çok fazla sorun çıkarmaz.Ama tabi lt bazında ilerde gene de teklikeli olabilir.Kuyruk erimesi hastalığını ilk zamanlar çok yaşadım.Bu hastalığa kötü su şartları gösterilse de tam olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum tam etken değil gibi duruyor.Balıkların cinsiyetleri çok önemli neden diyeceksiniz.Çünkü erkek balık çok fazla olduğundan sürtüşmelerle beraber aralarında ciddi kavgalar yaşanıyor.Bu da balığın strese girmesine yol açıyor.Bu çok önemli strese giren balık ne yazık ki savunmasız hastalıklara açık hale geliyor.
Siz siz olun bir daha ana tankınız da ilaçlama yapmayın.Mutlaka yedek ufak bir tank bulundurun.Su değerleri oturmuş ısı farkı olmayan bir akvaryum da tedavi çok daha kolay olacaktır.Su değişimi ile sarılık gitmez.Ciddi söylüyorum 1 sene bile devam eder.Filtrenize aktif karbon eklemeniz halinde 2 gün içerisinde sarılık gitmiş olur.Daha sonra filtreniz den onu çıkarmanız gerekmektedir.Balıklar yeme karşı ilgiliyse ve hareket halinde mutlu bir görüntü çiziyorlarsa düzelme olmuştur.Ama cinsiyet olarak lütfen bilgilendirme yapın.Bana bilmediğim halde erkek sayısı sanki fazlaymış gibime geliyor.Lütfen foto yükleyin ve tedavi için kesin sonuçları size anlatayım.Bu arada geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engincan304Çevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 130
engincan304Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2016 17:58
[QUOTE=Sansursuz]Artık yapmış bulundunuz engin can bey.Yapacak pek bir şey yok.Aslında ortam balık açısından kötü değil.Yani yunus ve sarı prenses karması çok fazla sorun çıkarmaz.Ama tabi lt bazında ilerde gene de teklikeli olabilir.Kuyruk erimesi hastalığını ilk zamanlar çok yaşadım.Bu hastalığa kötü su şartları gösterilse de tam olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum tam etken değil gibi duruyor.Balıkların cinsiyetleri çok önemli neden diyeceksiniz.Çünkü erkek balık çok fazla olduğundan sürtüşmelerle beraber aralarında ciddi kavgalar yaşanıyor.Bu da balığın strese girmesine yol açıyor.Bu çok önemli strese giren balık ne yazık ki savunmasız hastalıklara açık hale geliyor.
Siz siz olun bir daha ana tankınız da ilaçlama yapmayın.Mutlaka yedek ufak bir tank bulundurun.Su değerleri oturmuş ısı farkı olmayan bir akvaryum da tedavi çok daha kolay olacaktır.Su değişimi ile sarılık gitmez.Ciddi söylüyorum 1 sene bile devam eder.Filtrenize aktif karbon eklemeniz halinde 2 gün içerisinde sarılık gitmiş olur.Daha sonra filtreniz den onu çıkarmanız gerekmektedir.Balıklar yeme karşı ilgiliyse ve hareket halinde mutlu bir görüntü çiziyorlarsa düzelme olmuştur.Ama cinsiyet olarak lütfen bilgilendirme yapın.Bana bilmediğim halde erkek sayısı sanki fazlaymış gibime geliyor.Lütfen foto yükleyin ve tedavi için kesin sonuçları size anlatayım.Bu arada geçmiş olsun.[/QUOTE]
2 erkek yunus 8 dişi
5 dişi Sarı prenses 1 erkek yoğun bir erkek yok aslında akvaryumda

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir