Tankımın Son Hali


FacetiousÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 82
FacetiousÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 22:29
[QUOTE=TahaArif]Limon ve bacopaların formları iyi gibi fakat moss larda kısmi çürümeler gözüküyor.[/QUOTE]
 
Bunun sebebini bir türlü anlayamadım. Bazı noktaları kahverengileşti. :(


[QUOTE=YBN] 1- Akvaryum suyunu boşaltıp, altına kalınca bir mdf kestirip, mdf'nin boşta kalan kesimini de destekleyin. galiba sehpa duvar ile kapı arasına fit oturuyor, akvaryum için başka yeriniz yoksa o yere mecbursanız, ancak o sehpaya da mecbursunuz sanırım. akvaryumun ileride sakatlık çıkarmayacağına emin olduktan sonra;
 
2- 1 grolux daha ekleyebilirsiniz, sonrasında tekrar parvula deneyebilirsiniz, parvula'lar ilk 1 hatta bazen 2 ay gelişim göstermeyebilirler, eğer üzerlerinde yosunlaşma olmazsa kendi haline bıraktığınızda bir süre sonra yayılmaya başlarlar ve bu yayılım kendini katlayarak devam eder.
 
3- Akvaryum dizaynı kişiye özeldir, bizim fikirlerimiz sizin hoşunuza gitmeyebilir, fakat verilen fikirler sizde başka dizayn fikirleri oluşmasını sağlayabilir, bu yüzden kendi düşüncemi yazıyorum;
 
- bir arka fon edinin, akvaryumun bulunduğu yerde siyah iyi duracaktır.
kayalar veya kütükler veya her ikisi ile birden bir peysaj çalışması yapabilirsiniz, fotoğrafa göre akvaryumun sağ tarafı kapı tarafı olduğundan o kesimi seyrek tutmak görselliğini artıracaktır.
birkaç ince yati parçası bulup sol tarafa yığarak burada bir hacim oluşturabilir, yati hacminin arka planını rotala red gibi hızlı büyüyen, küçük yapraklı ve grup dikimine dolgun duran biir bitki ile tamamlayıp yati'lerin arasını java fern ile doldurabilirsiniz. tabanda ise bence tekrar parvula deneyin, sağ tarafı ise tamamen boş bırakmayın, sanki yati topluluğundan fırlamış gibi bir yada 2 küçük yati parçasını öylece, üzerine hiçbirşey eklemeden sağ tarafa bırakın ve bitkilerin gelişimini bekleyin.
 
Sağlıkla kalın.
[/QUOTE]
 
Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Gözümde canlandırdığımda aklıma yattı.
Tankı koyacak bir nokta olmadığı için mecburen bu noktayı kullanıyorum ve evet kapı ile fit durumda :( Mdf konusunu en kı zamanda tamamlayacağım.
* Parvula konusunda gerçekten gözüm korktu. Subulata denemeyi düşünüyorum.
* Hopar ın 2 li armatürünü almıştım. 2 adet bağlama imkanı var. 3. grolüx ekleme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Acaba farklı bir 2 li armatür daha alıp diğerinin yanına eklesem nasıl olur.
 
Çok teşekkür ederim.


[QUOTE=bahattin akcali] benimde ilk dikkatimi çeken borular ve ısıtıcı oldu onları köşeye alman ve bitkilerin arkasına saklaman daha hoş olur. tankın altına mdf yi koyduktansonra ortalaman lazım. çıkıntı tek taraflı olursa yinesakat. ışıkta arkadaşların dediği gibi halletmezsen zaten bitkiler büyümez. dizaynda tamamen senin zevkin. tabanı biraz daha bitkilendirirsen  tamamdır kolay gelsin[/QUOTE]
 
Boruları hallettim. iki köşeye aldım. Daha az görünür duruma geldiler.


[QUOTE=babuqhtuLu]Deniz bey konunuzu takip ediyorum. Merak ettim sehpa olayını ne yaptınız ? [/QUOTE]
 
işten fırsat bulup bir türlü halledemedim :( Sürekli aklıma takılıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir