Tatlı su kaplumbağaları


YavuzGerekliogluÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 25/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 414
YavuzGerekliogluÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 22:13
  Kırmızı yanak ,musk turtle,softshell turtle dan başka hangi tatlı su kaplumbağa türleri var,söyleyebilir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İlker ALTUNTAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 673
İlker ALTUNTAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 19:17

Timsah kapan kaplumbağası
Dünyadaki en büyük su kaplumbağalarından biri. Yakaladığı her şeyi yiyebilen bu hayvanlar timsah, yılan ve hatta diğer kaplumbağa türlerine bile saldırmalarıyla ünlüler. Tek iyi özellikleri diğer su kaplumbağalarını koruyor olmaları.



Kapan kaplumbağası
2006 yılında New York’ta ilkokul öğrencileri tarafından keşfedilen bu dev su kaplumbağası Kanada ve Meksika’da da bulunuyor. Aynı zaman da bu hayvan kaplumbağa çorbası yapımında kullanmak üzere eti için avlanılıyor


Yılan boyunlu kaplumbağa
Suda yaşayan bu tuhaf tipli kaplumbağa tehdit hissettiği anda kaslarından ağır bir koku salgılamaya başlıyor. Kendini korumak için kafasını içeri çekmektense sağa sola sallıyor.


Mata Mata kaplumbağası
Güney Amerika’da bulunan bu tuhaf kaplumbağanın vücudu bir kütük parçasını ve kafası da yere düşmüş yaprak görüntüsünü andırıyor. Suda hareketsiz kalarak yanına yaklaşan balıkları yutuyor.


Yumuşak kabuklu Cantor kaplumbağası
Bir su kaplumbağası olan bu türün kafası oldukça büyük, gözleri ise küçük ve burnuna yakındır. Boyları iki metreyi bulabilmekte ve kilosu da 50 kiloya kadar çıkabilmektedir. Onları tuhaf kılan şey ise hayatlarının yüzde 95’ini hareketsiz ve uyuyarak geçiriyor olmaları.


Büyük kafalı kaplumbağa
Özellikle Tayland, Çin ve Vietnam’da bulunan bu türlerin adından da anlaşıldığı üzere kafaları büyük. Ağaçlara rahatça tırmanabiliyorlar. Yüzerken de kuyruklarını akrebe benzer bir hareketle yay şekline getiriyorlar.


Domuz burunlu kaplumbağa
Yumuşak kabuklulardan olan bu tür Avustralya ve Yeni Gine’nin gölleri ve nehirlerinde yaşıyor. Dişiler 25 yaşını geçmeden ergenliğe ulaşamıyor. Bu tür de egzotik hayvan ticaretinde önemli bir yerde.


Deri kabuklu kaplumbağa
Bu da deniz kaplumbağaları arasında en büyük olanı. Boğazında bulunan dikenler yiyeceği yutmasına yardımcı oluyor. 1280 metreye kadar dalabilen bu inanılmaz yaratıkların ağırlığı 250 ile 700 kilo arasında değişiyor. Bu güne kadar tartılmış en ağır kaplumbağa 916 kiloymuş!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkaganÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Aksaray
Mesaj: 27
furkaganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2012 10:56
Çizgili kaplumbağa da var Türkiye de göllerde bulunabiliyor   pet shopdakilere göre biraz daha uysal olduğunu duymuştum ama doğrumu bilmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir