tavsiye talebi


egeli_22Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2012
Mesaj: 9
egeli_22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 10:04
Elimde 150*50*60,,,,, 3 adet 100*50*40. ...Ve 1 tane yuemeı nın 100 litrelik akvaryumu ve 20 sp ile 13 yunus var ve hobiye fazla hızlı daldığımı düşünüyorum acaba bana üretimde faydalı olabilecek tavsiyeler ile yem konusunda fikir verirmisiniz yani. Hangi yemler daha fazla üretim yapmamı sağlar simdiye kadar sera granugreen ile meat verdim ve fazla yavru alamadım aldığım yavrularda cok geç büyüyorlar diye düşünüyorum.
not şimdiye kadar aklın nerdeydi demeyin siteyi yeni keşfettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adagünÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 412
adagünÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 12:08
Selamlar ;
Üretim düşünceniz hayırlı olsun öncelikle unutulmamalıdır ki doğal hayatta canlıların büyüme döngüsü olarak kabul gören süreler vardır bu süreler elbette doğal olarak beslenerek kısalabilir ama bir ayın altına da inmesi söz konusu olmayabilir. Daha kısa süreler için uygulanan kimyasal yöntemler okumuştum ama sağlıklı olmadığı kanıtlanmış yöntemlerdir. Yapılabilecek şey bana göre artemia ve sağlıklı yemler ile beslenerek sağlıklı yavrular edinmek veya ticaretini yapmaktır. Para kazanmak için bir canlının doğal döngüsünü umarım bozmak istemezsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egeli_22Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2012
Mesaj: 9
egeli_22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 13:03
Yo kesinlikle öyle bir düşüncem yok akvaryum hobisi yeni başladı ve herşeyin tam olmasını isterken hobiye baslarken danıştıgım arkadasların fazla bigili olmadığını anladım ve bunun zararını da gordum hala da görüyorum. Şimdi 3 aylık yavrunun 2 cm de kalması beni başka arayışlara itti ve araştırıyorum ama o kadar fazla yorum var ki hangisini yapmam gerektiğini anlamadım. O nedenle en iyisinin yine danışmak olduğunu düşündüm ancak bu sürede bilgisizlik ve yanlış yönlendirme sebebii ile yaptıgım zararı cıkarmak içinde üretim yapmam lazım ve onu en iyi ve hızlı şekilde nasıl yapacağımı ögrenmek amacım yorumunuz için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JoseaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 53
JoseaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 13:20
Benimde pek bilgi sahibi olduğum söylenemez çok yavru almanın sırını bilmiyorum. klasik olarak iyi besleme düzenli dip çekimi ve suyun düzenli tazelenmesi, ortamın üremeye uygun dizayn edilmesi, balıkları üreme dönemlerinde strese sokabilecek durumlardan kaçınma (örn. erkek dişi sayısının uygun olması gibi ) temiz bakım, düzenli ve kaliteli yemleme falan. yavrular kısmı ise daha detaylı bir bakım ister. ilk dönem canlı yem vermek ve sonraki dönemlerde kaliteli yemler kullanmak lazım. forumlarda haşlanmış yumurta sarısınında çok iyi geldiğini okumuştum. ancak akvaryumda yumurta kalıntısı ciddi bir problem teşkil edebilir ve ölümlere yol acabilir. dikkatli olunmalı bu uygulamayı nette araştırırsanız belki faydalı olabilir. artemia, mikro kurtlar da zahmetli olmasına karşın çözüme giden yollardır. bence yavru tankınızda dip çekimine ve düzenli su tazelemeye dikkat ederseniz (su sıcaklığını ani değişikliklere uğratmayacak şekilde) yararlı olacaktır. canlı yemin yavru gelişimiden çok önemli olduğunu her yerde okuyabilirsiniz. bunların hiçbirisini uygulamadım çünkü bende yeni bir hobiciyim. araştırmalarımdan edindiğim bilgilerdir. yardımcı olabilirse ne mutlu bana eğer siz zaten bunları biliyor ve uyguluyorsanız başka bir problem vardır kanımca. sağlıklı ve iri yavrular dilerim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir