Tecrübeli arkdaşlara ihtiyacım var


CarrasiusAuratusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/05/2010
İl: Sinop
Mesaj: 435
CarrasiusAuratusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2013 21:25
Merhaba arkadaşlar.Yıllarca çeşitli türler besledikten sonra nihayet hayellerim olan discus akvaryumunu kurdum.500 lt lik japon akvaryumumdan sonra discusta beslemeye karar verdim.

Bir tanıdığımdan balıklarla ilgilenemediği için 4 adet discus aldım bugun büyüklükleri gayet iyi durumda fakat bakımsız olmalarından vede kötü su şartları nedeniyle hastalık sorunları var.
1 tanesinde turuncu olanın tek gözünde belirgin göz fungusu var diğerlerinde ise çok hafif var.
Bir tanesinin kafa bölgesinde delikler mevcut ve baya ilerlemiş gibi duruyor.Göz fungusunun baya belirgin olan turuncu discustada var fakat 2-3 tane ve küçük durumda.Göz fungusunu metilen mavisi ile pansuman yaparak geçirmeyi düşünüyorum fakat o kafadaki deliklere ne yapmam gerekeceğini bilmiyorum.
Ayrıca dikkat ederseniz kuyrukları ve yüzgeçlerinin uçları tel tel olmuş durumda.
Lütfen tecrübelerinizi benle paylaşırsanız cok mutlu olurum.

Akvaryumum 1 haftadır çalışır vaziyette içinde ise 3 dişi 4 erkek lepistes ve 7 neon bulunmakta discusları bugun ekledim. Ayrıca bugun 6 adet elma saylangozu ekledim bitkilerde mevcut fakat onları yarın dikeceğim.Akvaryumun boyutu 77*45*50h eheim 2213 dış filitre bulunmakta.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BayKerevitÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 95
BayKerevitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2013 12:36
Öncelikle akvaryumu cama cam yapman lazım kumu filan boşaltmalısın,gündelik su değişimi yap %10-%20 göz fungusu dediğin gibi yapabilirsin yada mantar ilacı kullanabilirsin,kafadaki deliklere gelince hexamita adlı parazit sebep oluyor genellikle balığın iyi beslenememesinden kaynaklanır su koşullarını düzeltmelisin,ayrıca discus bakmak istiyorsan daha geniş bir akvaryum ayrıca UV cihazı almalısın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sopacı34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 335
sopacı34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2013 13:08
İlk aşamada akvaryumun estetiğini ve göz zevkinizi düşünmeyin. 

Hayvanları bir an önce sağlıklarına kavuşturmayı planlayın. 

Cem Bey'in söylediği gibi kumu çıkartın ki dışkı ve yenmemiş yemleri dip çekimiyle temizlemeniz daha kolay olsun..  

Besin değeri yüksek 3-4 çeşit hem bitkisel hem protein ağırlıklı farklı yem verin. Mümkünse dana yüreği ve artemia - su piresi gibi canlı yemler temin edin. Ezilmiş sarımsak harika bir vitamin ve antibiyoktiktir direk yemezler yemlerine katın.

Mümkünse günlük su değişimlerini aksatmayın. Ekleyeceğiniz suyun ısısını mutlaka eşitleyin. Suyu en azından 1 gün dinlendirmeyi unutmayın.

Balıklar gördüğüm kadarıyla iyi beslenememişler. Gerekli mineralleri almaları için discuslar için özel üretilen iz element katkısı edinin.

Çok tecrübeli arkadaşlar Dış filtreden aktif karbonun çıkarılmasını öneriyorlar. Sudaki yayarlı elementleri tuttuğunu ve bazı aktif karbonların kusma yaptığından bahsediyorlar.

Akvaryumun direk gün ışığı görmesinin, balığın vücudunun bazı vitaminleri ve enerjiyi güneşten almasına yardımcı olacağı belirtiliyor. Bu imkanınız yoksa Aktinik adı verilen lambalardan kullanılması öneriliyor.

Son olarak stres faktörü... Akvaryuma mutlaka bir ağaç kökü koyun.. Korktuğunda en azından arkasına saklanabileği ve gölgesinde saklanacağı bir yeri olsun..


Umarım bir an önce sağlıklı kıpı kıpır balıklarınız olur..
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir