Tecrübeli Yunusculara sorular..


Kemal17Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 74
Kemal17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 18:48
Merhabalar. Uzunca bir süredir çeşitli malawi türleri besliyorum. Farklı cinslerden sayısız yavru almışlığım vardır. Ancak hobiye başladığımdan beri hiç yunus beslemedim ve ilk kez geçen hafta 8-10 cm boyunda 5 tane yunus aldım. Forumdaki makaleleri ve soru-cevapların birçoğunu okudum ve faydalı bilgiler elde ettim. 

Ancak uzman yunusçulara sormak istediğim birkaç sorum daha var. 
1. Yunuslar üremeye ortalama kaç aylık ve kaç cm boyunda olduklarında başlarlar?
2. Hangi yemi ağırlıklı kullanmalıyım? Elimde sera, tetra ve tropicalin çeşitli yemleri mevcut. Hangi yemler daha sağlıklı ve hızlı büyümesini sağlar?
3. Alt yüzgeçlerinin koyu renk ya da açık renk olması cinsiyet ayrımında önemli midir? 1 tanesinin cinsiyeti konusunda şüpheliyim de. 

Teşekkürler...




Kemal172012-08-30 18:49:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

For AnswerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 344
For AnswerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 19:18
Merhaba,

Balıkların boy olarak üreme orantısı azdır. Yani balık boya göre değil yaşa göre ürer. Örneğin siz bir yunusu 100 cm lik akvaryumda normal şartlarda beslerseniz 7-8 aylık olduğunda ortalama 7-8-9 cm boyuna gelir ve üremeye başlar. Fakat aynı balığı daha büyük hacimde bir akvaryumda ve daha profesyonel şartlarda büyüttüünüzde balık 7-8 aylık olduğununda en az 10-12 cm olur ve yine üremeye başlar. Etçil yem ağırlıklı besleyin, haftada 1 veya 2 kez bitkisel yemler kullanmanızda yarar var. Sürekli etçil yemler kabızlık yapabilir.
piyasada ki mevcut yem markaları tetra, sera, nls, chclid formula vb. Gibi markalar mevcuttur.
diğer bilgiler için sol üst köşede bulunan bilgi ağacından faydalanabilirsiniz.

Cinsiyet ayrımı konusunda renklere göre belirlemek zor diye düşünüyorum. Yunus cichlid'lerde erkeğin kafa yapısı dişilere nazaran daha fazla olur. Dişilerde de kafa olur fakat erkeklerin ki kadar değil. Erkeklerin yüzgeçleri daha büyük,sivri,ve daha uzunken, dişilerinki kısa ve oval şekilde gelir.

Örnek1(resim)



Dişilerde ise; dişilerin yüzgeçleri genelde oval ve kısadır. Yüzgeçleri sivri olanlar da çıkabilir fakat bunların yüzgeçleri kuyruğa kadar erişemez. Vücut erkeklere göre ince ve uzundur. Kafa yapıları küte yakındır.



Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sağlıcakla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir