Tedavi edemediğim discus


sensyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Adana
Mesaj: 354
sensyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2014 03:44
Merhabalar

Discusumda var olan bu hastalığı çözemedim ve tedavi edemedim. Belirtiler şunlar: Gelişim durması resimlerden boy ve canlılık farkından anlayacaksınız. hastalık çok çok yavaş ilerliyor. Aylar geçtikçe yavaş yavaş kendini belli ediyor. Hayvan giderek zayıflıyor. Kağıt gibi inceliyor. Önemli bir belirti yem yemek çok istiyor yeme koşuyor ama yakalayamıyor defalarla deniyor sonra az da olsa yakalıyor yada vaz geçiyor. (Sanki gözleri bozuk gibi.) bulaşıcılığı yok diye düşünüyorum. Çünkü uzun zaman süre gelen bu hastalık diğer balıklara sıçramadı.

İç parazit için olan piyasadaki mevcut ilaçları denedim sera vs hatta flagy de denedim. İsmini şimdi hatırlayamadım ama en son da 6lı bir ampül ilaç denedim(eylül 2013) . Dış parazit mantar mikofish permasol vs denedim. Çay sarımsak ev yapımı yem denedim. Ama bir düzelme olmadı. (Gerek mevcut ilaçlar gerekse ev yapımı ilaçları uygulamalarını doğru ve düzenli yaptım. Bundan eminim.)

Canlı yem vs hiç vermedim. Sadece discus yemi verdim. Ağırlıklı olarak Tetra discus. Sera ve tropikal sarımsaklı yemlerle besledim.

Bu hastalık her neyse mevcut ilaçlara tepki vermiyor yani benim bildiğim ilaçlarla tedavi olmuyor.

Bu konuda bana yardımcı olacak tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Saygılarımla

 sensy2014-03-22 03:45:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sensyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Adana
Mesaj: 354
sensyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 14:58
Bilgisi olan bir tecrübeli bir arkadaş yok mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 15:07

Ütteki resimde sırt yüzgecinin ön tarafında süt renginde yüzgeçte şeffaflıklar var bunlar normalmi balğın kuyruk uçlarında bir tırtık tıktık erimeler var sanki ve uçtan yarım cm içe doğru şeffaf noktacıklar var beyaz bu normami, alt karın yüzgecinin kıçı yakın tarafta uçlarda 3-3 mm genişliğinde yayılmış uçlarda beyaz şeffaf renker var bu balığın kendi rengimi yoksa bakteriyel bir yüzgeç erimesinin süt renginde olan yüzgeç erimesi başlangıcı belirtilisimi. bir inceleyin resimi ve balığı. Yeme hamle yapıyor ama bir stres var, discuslar su piresi yiyorsa buna bir pet bardak canlı su piresi alın onu verin bakılım bardağı 5 TL su piresinin, yerse bu iyidir onunla besleyin sonra bu beyazlıklar bir erime belirtisiyle onları tedavi etmek gerekecek onun için sera baktopur 50 ml (yüzgeç erimesi ilacı) kullanmak iyi olurdu bu marka artık bulunmuyor onun yerine bu balığı ayırıp mikofish le  tedavi etmek gerekecek diyorsunuz kullandım ama yüzgeçte bakteriyel erimeler varsa onu ortadan kaldırmak lazım. Ayrıca bu balığı ayırıp fazla etcil yemler vermeden dana yüregi çig et gibi kara hayvanları eti gibi değilde su piresiyle artemia gibi desteklerken su değişimi ile suyunu temiz tutup hava taşıylada tankını havalandırırken kuru yeminede vitamin sıvısı alın 5 Tl örneğin deepfix fistavit gibi yemine bir iki damla damlatın kuru yemine bunu emsin yem atın öyle yesin yüzdüğü karantina suyunada uygun dozda damlatın bu vitamin sıvısından 50 litreye 15 damla kadar. Ve suyuna hava taşıyla bol oksijen verin oksijeninde oldukça faydası olacaktır. Suyuna direk çeşmeden klorlu su kullanmayın değişimlerde 2 gün üzeri açık kapta dinlenmiş kloru uçurulmuş olsun. 

Bir balık diğer balıklardan korkar iyi beslenemezse yahut saldırıya uğrarsa iyi beslenemez mukoza zayıflar streste yüksek olunca buna bağlı böyle sorunlar yüzgeç erimesi hatta aşırı saldırılarda balıkta balon gibi şişme dropsy hastalığıda olabiliyor.
mesutok2014-03-26 15:15:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sensyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Adana
Mesaj: 354
sensyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2014 00:40
Cevap için çok teşekkür ederim.
Yazdıklarınıza ek olarak şunu söyleceğim büyük olan küçük olanı kovalıyor.
kuyruklar sanırım bundan vurmalardan dolayı diye düşündüm.
Gerçi ayrıdım ama bir düzelme olmadı diye tekrar ana tanka aldım.
Sizin yazdıklarınızı kendi bilgilerim ve tecrübelerim ve şu balıkta en baştan beri yaşadığım durumları gözümün önüne getirip karıştırdığımda tamamen stresten kaynaklandığını düşünmeye başladım. Ben balığı yarın sabah ayırıp gelişmeleri ilerleyen günlerde burada paylaşacam.
teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2014 10:13
Strese bağlı bu olaylar olabilir, örneğin yüzgeç erimesi, obeyazlıklar yani renk farkları varmı süt renginde balıkta anlattığım bölgelerde. Varsa o balığı ayırın o beyazlıklar sütrengindeyse yüzgeç erimesi başlangıcının belirtisi ayrı besleyin bir süre ve mikofishi tekrar deneyin, geçer umarım. Artık değrelendirmeyi siz yapın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sensyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Adana
Mesaj: 354
sensyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2014 22:30
Ayırmış olduğum discus hakkında gelişmeler:
Sanırsam tek olması ve yeni ortamına alışması biraz geç oldu.
Yemi yakalama oranı arttı. Artık yemi daha fazla yiyor. hatta çoğu zaman tek seferde yemi yakalayabiliyor.
Çok az da olsa mukoza yapısında düzelme yüzgeçlerde iyileşme var gibi ama emin değilim. bir kaç gün daha bekleyip konuşmak lazım.
şimdiye kadar bir kilo alma durumunun olduğunu düşünmüyorum.

Aklımda birşey var bunun için sizin de görüşlerinizi almak istedim.
mukozayı düzeltmek için seachem stressGaurd su düzenleyicisi de kullansammı diye düşünüyorum sitede şöyle bir açıklama var. size ne dersiniz bu ürünü kullanım mi?
..."StressGuard, özel mukoza koruyucu bir üründür. StressGuard, balıkların bakımı veya transferleri sırasında meydana gelen stresi ve amonyum zehirlenmesini azaltır. Yaralı balıkların üzerine proteini bağlayarak daha hızlı iyileşmelerini sağlar ayrıca doğabilecek birincil veya ikincil enfeksiyonları azaltır. StressGuard, bakır tedavisi hariç bütün tedavi ürünleri ile kullanıma uygundur. StressGuard, amin bazlı olmadığından, Purigen veya HyperSorb gibi ürünlerle etkileşmez. Piyasada ki mevcut mukoza koruyucu ilaçlar gibi filtreyi tıkamaz veya tortu bırakmaz. KULLANIMI: Stres belirtileri geçene veya iyileşme tamamlanana kadar günlük olarak her 40 L’ye(10 galon) ½ - 1 kapak (2.5 – 5 mL) kullanınız. Doz güvenli bir şekilde iki katına çıkarılabilir." sensy2014-03-31 22:33:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir