Tek Bir Balık Tankında Birdem Fazla Bitki Yetişirm


FitilÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2018
İl: Düzce
Mesaj: 70
FitilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2023 23:34
30 litrede beta balığı beslemek istiyorum. Kafamda kolay bakışabilen 4 5 tane bitki türü var. Bu bitki türlerinin hepsinden 3 4 kök akvaryuma eklemek istiyorum. Bu bitkiler gübredir co2dir fazla istemeyen bitkiler olucak. Fakat 20ye yakın bitki , balık yükünün olmadığı bir akvaryumda hayatta kalabilirmi? Balıklardan çıkan amonyağı tüketemiyeceği için sadece fotosentezle bu işi halledebilirmiyiz?

Evet geri dönüş olmadığı için çareyi uzun uzun yazılardan cevabımı aramakla geçirdim. Benden sonra bunu merak eden arkadaşlar içinde cevap olur.
https://www.akvaryum.com/forum/co2_ve_akvaryum_k652648.asp

Yukarda ki yazı çok uzun bu yüzden merak ettiğim konuyu özetlicek olursak: Basit düzey bitkilerin hayatta kalabilip gelişmesi için gerekli olan şey fotosentezdir. Karbondioksiti kullanıp kimyasal enerjiden Besin(basit şeker) ve oksijen üretirler. Ve şartlar sağlandığında bununla hayatta kalabilirler. Benim kafamdaki soru balık yükü az olan tanklarda karbondioksitin az üretilmesi sonucu çok sayıda bitkinin hayatta kalamamasıydı. Olay şöyleymiş. Karbondioksit difüzyon yolu ile havadan-suya veya sudan-havaya geçebiliyormuş ve onun dışında akvaryuma eklenen 1 gr kuru yemden tanka 1gr karbondioksit geçiyormuş. Buda 100 litrelik bitkili akvaryumun 1 günlük karbondioksit ihtiyacını karşılıyormuş. Onun dışında akvaryumdaki karbondioksiti oksijensiz solunum yapan bakteriler(genelde 0,5-1mm gibi oksijeni geçirmeyen kumların altında) ve flitredeki nitrifike bakterileri üretiyormuş. Yani sorumum cevabını bulmuş oldum merak edenler olursa diye burayada açıklamak istedim. Yanlışım varsa bilgili arkadaşlarda doğrusunu açıklayacaktır zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RhynoÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 13/03/2021
İl: Bursa
Mesaj: 788
RhynoÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2023 17:23
En akılda kalıcı bilgi araştırma yapılarak elde edilir.[:iyi:]

Beğenenler: [T]207225,Fitil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir