Teleskopun Sağ Yanında Şişlik


MagmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 493
MagmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2016 11:57
Merhabalar;
3 gun önce farkettiğim,yaklasik 1 yıldır baktigim teleskopun sağ yanında 1 cm çapında bir şişlik ve yaninda beyaz bir leke mevcut.önce bir yere surttugunu dusunmustum.
bugün biraz keyifsiz gibi.ama yemleniyor sıkıntısız.yem ve kovalamacada tankın baskın üyesi.dışkısi genellikle uzun.bazen şeffaf bazen kahverengiyle karışık şeffaf.bir yerlere sürtünme ya da ani hareketlerle yüzme gibi bir davranışı yok.
Yazdan bu yana sol gözü diğerinden çok daha büyük.akvaryumcum normal olduğunu söyledi başka bir belirtisi yok diye.sıcaklık 23°c sabit.haftada 1-2 %30 su değişimi yapıyorum.
Öneri ya da acil önlem konusunda fikirlerinizi almak isterim.
İyi günler...

https://youtu.be/in4D9QKOt1c
[EDIT]Magma,2016-03-23 11:58:39[/EDIT]

[VID]https://youtu.be/in4D9QKOt1c[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2016 12:14
Kirli suyu maruz kalmış bence balık uzun süre yetersiz su değişimi, bakımsız filtrelere maruz kaldıkça nitrat artar balıkta iç zehirlenmeler kan zehirlenmeleri iç parazitler meydana gelebiliyor, Beyaz ve jöle gibi saydam olması, iyice kötüleşmeye gidiyor iç hastalık, arada kahverengileşmesi dışkının biraz durumun o anlık düzeldiği anlamına geliyor. Yapmanız gereken birşeyler var bu aralar öncelikle 50 litrede herhaled balık besliyorsunuz. 5 günde bir yüzde 50 klorsuz su değişimiyle hobiye devam edebilirsiniz ve haftalık flitre bakımı. Tedaviye gelince. Yem yiyebilildiği için, Öncelikle Sera bakto tabs yemi vardır iç hastalıklarda etkili onunla tedavi düşünebilirsiniz.

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

Bulması zor ama ileri derecede iç hastalık tedavisinde etkili bir hap Sera backtopur Direct
SERA BACKTOPUR DİRECT KULLANIM:

TATLI VE TUZLU SU AKVARYUMLARINDA İÇ PARAZİT TEDAVİSİNDE KULLANIR. KARINLARIN ŞİŞKİN OLMASINDAN BALIKLARINIZ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. BU DURUM GENELLİKLE PULLARIN KABARIK VE GÖZLERİN FIRLAK OLMASI GÖRÜNÜMÜ İLE BİRLİKTE OLUR. DİĞER BELİRTİLER İSE; SALLANTILI HAREKETLER GÖSTERMELERİ, RENKLERİN KOYULAŞMASI, İŞTAHIN AZALMASI VE SONUNDA TAMAMEN İSTEKSİZ BİR DURUM ALMALARIDIR. HASTALIĞI GEÇ FARK ETMİŞ OLSANIZ BİLE SERA BACTOPUR DİREKT KULLANARAK HEM HASTA OLANLARI TEDAVİ EDER, HEM DE HENÜZ HASTA OLMAMIŞ OLANLARI KORUMUŞ OLURSUNUZ.

KULLANMA TALİMATI :

HER 50 LİTRE AKVARYUM SUYUNA 1 TABLET TEDAVİ ESNASINDA İYİ BİR HAVALANDIRMA SAĞLAYINIZ. CO2 GÜBRELEME SİSTEMİNİ KAPATINIZ, KARBON FİLTREYİ KULLANMAYINIZ. 3 GÜN SONRA SUYU %50 DEĞİŞTİRİNİZ, HENÜZ İYİLEŞME GÖZLENMİYORSA TEDAVİYİ TEKRAR EDİNİZ. GEÇMİŞSE SERA SÜPER KARBON İLE FİLTRELİME YAPMANIZI ÖNERİRİZ SUYA. EĞER HASTALIK İLERLEMİŞSE SERA BACTOPUR DİREKT İLE BALIĞINIZA YOĞUN BANYO YAPTIRMANIZI ÖNERİRİZ. BUNUN İÇİN 2 LİTRELİK AYRI BİR KAPTA 1 TANE SERA BACTOPUR DİREKT TABLET ERİTİNİZ, HASTALIKLI BALIKLARI 30 DAKİKA BOYUNCA BU KAPTA BANYO YAPTIRINIZ VE TEKRAR AKVARYUMA KOYUNUZ AYRICA AKVARYUMA NORMAL DOZDA SERA BACTOPUR DİREKT UYGULAYINIZ.

Videonun sonuna doğru sağa dönünce gövdede yanda sanki bir beyaz tabakada gördüm, Onun için ise sie bir link ekliyorum karşılaştırın tedavi melhem kullanım şekilleri orada var. Suyunada Mikofish damlatabilirsiniz

Terramycin melhem teknikleri:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_seruveninin_sonu_lanet_olasi_columnaris_k767201.asp[/URL]

Mikofish sıvısı kullanım tekniği (Buda dış yapısındaki beyaz mantar tabakası için kullanılabilir)
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeye_k828609.asp[/URL]

Eczane ilacıyla iç hastalık tedavi yönteminden bir örnek.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL]

Buradanda özelilke Drops-Bloat başlığını bulun ve altındaki örnek tedavi linklerini incelemenizde fayda var.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]



Beğenenler: [T]182183,Magma[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182183,Magma[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MagmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 493
MagmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2016 12:31
Önceki temizlik ve su değişim periyodunu geçtiğimiz hafta bozdum.iç filtreye haftada 2 kez mudahele yapmama adina bir kezligine sadece su değişimi yapmıştım.dun artik su kirlenmiş ve hafif yakıcı kokuluydu.hediyesi de bu oldu galiba:(
Umarım bulurum yemi...tesekkur ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2016 15:37
Bu aralar filtre bakımından çok 3 günde bir bile 1/3 - 1/4 klorsuz su değişimi bile yapsanız, hızlı iyileşmeyi farkedebilirsiniz, doğal yöntem olarak tedavi için, bir diş sarımsak ezin iyice, içine bir yemek kaşığı içme suyu atın, böylede iyice ezin, sonra balığın yemlerini vermeden bu sarımsaklı suyun içine atın 10 dakika beklesin, sarımsaklı suyu yemler emsin şişer yemler biraz sonra atın bu sarımsaklı yemi tüm balıklarınız yesin iyi gelir. Doğal bir antibiyotik etki yapabili, sarımsak iyice ezince antibiyotik etkisi ortaya çıkar onun için iyice ezin.[EDIT]mesutok,2016-03-23 15:38:05[/EDIT]

Beğenenler: [T]182183,Magma[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182183,Magma[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MagmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 493
MagmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2016 10:50
Bactopur tabs bulamadım Izmit'te.akvaryumcuma balığı goturdum son çare. Dropsy ya da ulser olmadigini soyledi.ama patlarsa digerlerine tehlikeli olurmus.virutik olabilir der.tendurdiyot gibi sarı-turuncu bir sıvı ilaç alıp sabah akşam sürmeye başladım,3 gun uygulayacagim.beyaz leke kayboldu,şişliği de takip ediyorum,ama keyfi daha iyi gorunuyor.internetten tableti alıp bulundurmamda fayda var sanirim.suyu da kontrol ettirdim değerlerini. Mükemmelmis değerler.bitkiler üzülecek galiba duruma.anladığım kadarıyla 3-4 günü geçince değerler bozuluyor.yem olarak tetra pro algae,ahm goldimix ve aquadin takara sakana-2 veriyorum.birkaç günde 1 de degirmendereden dip için sanırım jbl diye almıştım, pek güven vermese de copculerle tuketiyorlar karanlıkta dahi (açık posetten ve fotodaki gibi formu düzgün görünmüyor).haftada 1 isirgan-pazi-kapya veriyordum.Sarmisak da dövüp granül yemleriyle vereceğim.çok tesekkur ederim ilginize.umarım kurtaririz...[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/14588097664871818874309.jpg[/IMG][EDIT]Magma,2016-03-24 10:59:47[/EDIT]

Sarmisak ezilmis sulu yem önce suyu güzelce buladi ama şimdi birşey kalmamış:)
[VID]https://youtu.be/bhhKbPZRHfU[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir