Ters yüzen çöpçünün yüzgeci kırıldı...


kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2007 18:56
Merhabalar, dün 10 cm'den daha büyük bir ters yüzen çöpçü aldım, gerçi araştırdığım kadarıyla bu balık çöpçülerle değil kedi baıklarıyla akrabaymış ve aldığım yerde 16-17 cm2likleride vardı. Ancak akvaryumcu hayvanı poşete koyarken inanılmaz dikkatsiz davrandı ve oldukça büyük olan sırt yüzgecinin birinci sıradaki kemiği ucundan bir buçuk cm aşağıdan kırıldı, kırılan yerden kemiğin sivri ucu çıktı. Şuan kemiğin ucunun görülmesi dışında su içindeyken sanki hiçbir sorun yokmuş gibi yüzgeç dik ve düzgün görülüyor ama hayvan sudan çıkarıldığında kırık yerden yana yatıyor. merak ettiğim bu yüzgeç iyileşirmi ve eğer iyileşicekse nasıl iyileşir, yani kırılan yerin üstü çürüyüp gider ve yeniden mi oluşur yoksa bir şekilde aynı yerden kemiğin üstünü deri kaplayıp kaynar mı, ayrıca herhangi ilaç kullanmam gereklimi? Akvaryumda şimdiye kadar hiçbir hastalıkla karşılaşmadığım için elimde metilen mavisi bile yok .

Bu arada konuyu hastalıklar bölümüne mi açmalıydım yoksa bu bölüm doğru mu emin değilim gerekli görürlerse sorumlu arkadaşlar taşıyabilirler.
Saygılar...
kabaltah2007-09-23 18:58:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2007 09:21
Mesajıma cevap gelmemişti ama olsun, böyle bir sorunla karşılaşan olursa diye yazıyorum. Balığın yüzgeci iyileşti yüzgeç hızla uzayıp kemiğin üstünü kapadı orjinal halinden daha büyük bir şekle geldi. Ama kemik halen o kadar uzamadığından yüzgecin bir kısmı boş hareket ediyor.
Bu arada bu balık hakkındaki 10 günlük tecrübeme göre; saklanmayı çok seviyor, ışıklar kapandığında çok aktif oluyor aydınlıkta günlerce yerinden kıpırdamadığı oluyor, saklandığı yere yaklaşan diğer balıklara saldırıyor(korkutma amaçlı), ve renk değiştiriyor, aktif olduğu sırada açık bej rengi iken , saklanırken veya korkunca siyaha dönüyor ve bunu çok hızlı bir şekilde yapıyor.

Beğenenler: [T]234054,mk2murat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aakaraÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2007
İl: Konya
Mesaj: 14
aakaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2007 17:32
Arkadaşlar elimde bulunan ters yüzen çöpcü siyah rengi şu günlerde bej rengine doğru bir kayma var bunun sebebi ne olabilir. Bir hastalık mı yoksa doğal bir olaymı ? Önce sırt yüzgeci renk değiştirmeye başladı sonra bütün vucuda yayıldı. Diğer ters yüzen çöçülerimde bir değişiklik yok.
Bu konuda bilgisi oanlar yardım ederse sevinirim.
 
Teşekkürler.......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir