Tetra tec ex1200 Kuruldu-Ses sorunu


M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2013 20:09
[QUOTE=Aquarist] [QUOTE=jacko]
Bir tavsiyemde emiş tarafı basma tarafından biraz daha aşağıda olabilir.
[/QUOTE]


Biraz açıklar mısınız?
[/QUOTE]

Zaten öyle olmalı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RAINMANÇevrim Dışı

Kayıt: 11/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 98
RAINMANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2014 14:37
Bende tetra 1200 kullanıcısıyım.
Aynı şekilde bende ses sorunundan dolayı sıkıntı yaşayanlardanım. Hatta gece odanın kapısını kapatmak durumunda kalıyorum.
Ayrıca sesten sonra ikinci sorunumda su sızdırma.
Maalesef şu an piyasada contasını da bulamıyorum. 
Türk usulü contanın altına teflon bant sardım üstüne de tekrar contayı taktım. Su  sızıntı olayı %100 kesilmişti. Acaba içinde hava mı var diye hafif sallayınca tekrar su sızdırmaya başladı.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UbeydeÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2013
İl: Antalya
Mesaj: 17
UbeydeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 06:18
Tetra ex 1200'den 2 adet kullanılmış olarak bir arkadaş hediye etti, hobiyi bıraktığı için. Bunlardan biri "New" olanın; suyu kapak contasından ve musluk dirsek içinden kaçırıyordu, ses yoktu.
Diğeri de helikopter gibi sesli çalışıyor ve musluk dirseklerinden sus sızdırıyordu, ayrıca ikisi de hava alma pompasına basınca oradan da su sızdırıyordu.
Bunları bana veren arkadş kendi evinde nasıl kullanıyordu anlamadım.. Kendisi belki de bu filtreler yüzünden bıraktı hobiyi, gerçi taşınıyordu ve onu bahane etti ama bilemiyorum..
Neyse; forumdan su sızdırma işinin çözümünü öğrendim ve muslukların contalarını sanayiden bulup kendim taktım, ana contadan sızdırana da türk usulü çözümlerden uydurdum bir de nolur nolmaz diye bi plastik kovanın içine oturttum, çünkü önceden bir gecede evi mahvetmişti. Şuan bu mesajı yazarken bile hizar gibi çalışıyor kafamı şişiriyor Tetra. Hanım da sinir oluyor, o yüzden yarın birgün söküp kaldıracağım.
Kendim önceden diğer akvaryumum için Fluval 205 almıştım, 2 senedir kullanıyorum, 25-30 cm yaklaşırsam ancak duyabiliyorum sesini, o da birazcık..
Velhâsıl, Tetra evin kapısından içeri bastırılacak bişey değil, yemini falan alın ama filtrelerini görünce son sürat koşarak oradan uzaklaşın. Hâlâ bu kadaaar yazılanlara rağmen gidip bu markayı parayla alanlara acayip şaşıyorum, ben bedava aldım, bin pişmanım..
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

magirusÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 55
magirusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 12:23
Bende Bu filtreden aldım 1 sene oldu inanın hiç ses yok çalışıp çalışmadığına bakıyorum bazen :) Su sızdırma olayı bende daha hiç olmadı inşallah olmazda şanslıyım sanırım.

Fakat filtrenin motor kısmını yıkdığınızda kafanın içine şu doluyor ter iken su boşalmıyor filtreyi taktığınızda kapakların yanlarında bayağı su akıyor ben ilk başta sızdırıyor sanmıştımbir müddet sonra kendiliğinden kesilince sorunu keşfettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquaristÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2011
İl: Giresun
Mesaj: 495
AquaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 13:34
Açıkcası bu filtredeki sesin daha şiddetli versiyounu Eheim 2228 filtreden de alıyorum. Artık ses konusunu takmıyorum bile. Önemli olan filtrasyon gücü.

Bu arada küçük akvaryumumda yaklaşık 4 senedir Tetranın 700 modelini kullanıyorum, herhangi bir sızdırma aşırı ses vs. sıkıntı yaşamadım. İlk filtre temizliğinde filtre aşırı ses çıkarıyor, bir kaç hafta sonra normale biniyor. Ancak iç filtreyi en fazla 2-3 ay temizlemeden bırakabilirsiniz. Ancak Eheim filtremi 8 ay da temizlesem sıkıntı olmuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir