TİCARET Mİ HOBİ Mİİ?


mutlu558Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2013
İl: Bursa
Mesaj: 44
mutlu558Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 01:18
Burda açmak istediğim konu burada insanların bakışını öğrenmek , Akvaryumculuğa ticari olarak mı yoksa hobi olarak mı bakıyorsunuz?
peki balıklara verilen  değer  onlara ödenen para olarak mı bakıyorsunuz ?
 
 Sizce canlı doğuran ör. moli  mi daha değerlidir yoksa AROVANA mı?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nitrogliserinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 99
nitrogliserinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2013 03:41
Merhaba hemşerim,

Düşüncelerimi sizlerle paylaşayım,

Ben kendimi bildim bileli akvaryum hobisi içerisinde yerini almış biri olarak bu hobinin olmazsa olmazı bu işin ticari olarak düşünürüm. Çünkü bu işin ticari kısmı olmaza bu hobiyi yaşamamız oldukça güç olur. Sadece  bu hobi için değiş tüm hobilerde tedarik şarttır bence. Bu işin ticaretini yapan biri de değilim bunu da belirtmek isterim. Ayrıca alışverişlerimi bu işi hobici ruhuyla profesyonel olarak yapan kişilerden yapmayı tercih ederim.

Balıklara yada diğer canlılara verdiğim değer asla maddi anlam teşkil etmemiştir hayatımda. Herhangi bir canlıyı besliyorsam o canlıda yaratıcının kusursuz yaratma sanatının örneklerini görmekten haz aldığım için beslemişimdir. Bu zamana kadar afrika chiclidleri hariç yüzlerce türü akvaryumlarımda misafir etmişimdir. Her birinin hazzı ayrıdır benim için. Şu anda ise sadece karides ve salyangoz beslemekteyim.

Benim için her canlının değeri ayrıdır. Ancak besleyeceğim canlı seçimini yaparken en çok önem verdiğim nokta o canlının ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilecek olup olmamamdır. 100 lt lik bir akvaryumum varsa o akvaryuma asla gidip arowana almam.

Ayrıca ilk sorduğunuz soruya ek olarak eğer tanklarımdan canlı satacaksam (ki genelde satmam çevremdeki dostlarıma hediye ederim) tanktaki canlıların ilk yavrularının yavrularını almışsam ve tanklarıma  sığmıyorsa canlı satışı yaparım ve bu satış için yüksek fiyatlar istemem, satış olacaksa akvaryumun giderlerini bir nebze olsa karşılamasını temenni ederim yoksa cebime para kalsın derdinde olmamışımdır hiç bir zaman. Yaklaşık 15 senedir kendi başıma su canlıları yetiştiririm bu süre zarfında yaptığım satış iki elimin parmaklarını geçmez ama muhakkak çok sayıda takas yapmışımdır.

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dentuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 525
dentuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2013 23:21
Topu topu 4 yıldır balık besliyorum ve forum ortamları ile tanıştığım andan itibaren bu ticari - hobici sınıflaması hep ortalıkta oldu.Bırakın isteyen ticari ,isteyen hobici penceresinden baksın.Ama nereden bakarsa baksın layığı ile hakkını vererek ve dürüstçe baksın.Bence önemli olan bu.... dentu2013-04-20 08:24:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2013 23:25
Canlı doğurancı ve bitkiliciler hariç herkeste biraz ticaret vardır. Canlı doğuran ve bitkicilerde biz neden para kazanmıyoruz acaba diye bu diğer ticari kısıma sitem eder durur bu döngü yıllardır böyledir.


İşin gerçek boyutu bütün malawi ve tanganyıka balıkları besleyenler ticari kısmı çok ağırdır. Kimse kandırmasın kendini 100 kişiden 95 i ticari bakıyor ben dahil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir