Ton balığı versem yerlermi ?


ceyhuncoskunÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2009
Mesaj: 11
ceyhuncoskunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2010 22:37
Bakkallarda satılan konserve ton balıklarından, balıklara versem yerlermi acaba yerlerse ölürlermi ? ceyhuncoskun2010-01-17 22:38:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsenerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/10/2005
İl: Nevsehir
Mesaj: 1048
EsenerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2010 22:40
Çok yağlı gelir tüketilmezse suyu bozabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatiHocaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2008
İl: Bursa
Mesaj: 86
FatiHocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2010 22:42
Yedikleri sürece sorun olmaz... Ancak kullanacağınız konservenin suya etkilerinin sonucu kötü olabilir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baysaminÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 103
baysaminÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2010 22:44
Bence balıklarınıza iyilik yapmak istiyosanız türe uygun kaliteli pul ve granür yem kullanın ton balığınıda kendiniz yiyin 1 taş 2 kuş gece gece karnım acıktı Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan ERDALÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 452
Kaan ERDALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2010 14:26
Ton balığının içeriğindeki ayçiçek yağı, çeşitli koruyucular ve yoğun tuz suyunuzun kalitesini bozabilir, balıklarınıza ağır gelebilir. Bir süre suda bekletip verebilirsiniz diyeceğim ama bence risktir. Ton balığı gibi sürü balığı tüketen avcı balıkların etlerinde minik akvaryum balıklarımıza zarar verebilecek ağır metaller birikir.

Örneğin, lüfer, akya, palamut gibi avcı balıklar sürekli sardalya, hamsi, istavrit gibi sürü balıklarını yüksek miktarda tüketerek bünyelerine ağır metal biriktirirler. Balığın yaşı ilerledikçe bu birikim daha fazla olur, yani kofanada bu miktar yüksekken çinekop veya sarıkanat boyunda iken tolere edilebilir miktardadır (insan için).

Ayrıca; barbunya, tekir, mezgit gibi çamurlu yerlerde dipteki yumuşakçaları ve kurtları yiyen dip balıklarında da ağır metal oranı yüksektir.

Ben size tüm bunların yerine bir yöntem tavsiye edeyim; deniz kıyısına yakın bir yerde yaşıyorsanız, bir kova, bir ince gözlü balıkçı kepçesi ve bir kafa feneri ile bir kayıkhaneye inin. Hava karardıktan sonra özellikle yosunlu ve sakin kayık araları, iskele bacakları, yosun tutmuş tekne iplerinin üstlerine kafa ışığınızı tutup tekelerin (bir çeşit ufak boylu çalı karidesi) bulunduğu yerleri tespit edip kepçenizi daldırın. Karanlıkta ışık tutulunca karideslerin gözleri çakmak çakmak yanar, rahat tespit edersiniz.

Yeter miktarda topladıktan sonra içi deniz suyu dolu kovanıza biraz da yosun atın... Eve gidip (etik olarak ölmelerini bekledikten sonra, asla canlı canlı değil, ama öldükten uzun zaman sonra da değil, süratle bozulurlar, en iyisi evde sularını boşaltarak ölmelerini beklemek) kaynar suda 10 dakika haşlayarak kabuklarını ayıklayıp etlerini keskin bir bıçakla kıyarak veya el ile didikleyerek balıklarınıza verin. Yenmeyen artıkları da her canlı yemde olduğu gibi tanktan uzaklaştırın.

Nisan-Kasım arasında bu tekeleri rahatlıkla bulursunuz. Onbeş günde 1-2 kez verirseniz çok faydasını görürsünüz. Hatta biraz fazla toplayıp aynı yöntemle haşlayarak (kendiniz yiyecekseniz kafalarını kopartıp kaynatın), soğumuş etlerin üzerine zeytinyağı, maydonoz ve limon sıkarak meze yapabilirsiniz. :)

Not: çok taze olmak kaydıyla, pazardan alacağınız normal cins karidesi de aynı yöntemle balıklarınıza verebilirsiniz.

Saygılar...
Kaan ERDAL2010-01-18 14:29:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir