Tostos'um


merves.Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 9
merves.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2014 23:53
Merhaba dün üye oldum, pazardan kıyamayıp aldığım su kaplumbağama nasıl bakmam gerektiğini araştırırken gördüm siteyi bir çok şey öğrendim iki günde..

Öncelikle fotoğrafları hemen yükleyemiycem yarın yapabilirim umarım.

İsmi Tostos, tostosun kabuğu 7cm kadar sanırım 100litre eskiden kalma akvaryumumda yaşıyor. Pazardan aldığım maması ve karides kurusu ile besliyorum iştahı çok güzel günde 3tane veriyorum mamasından karides kurusunu da haftada 3tane vermem gerekirmiş.

Işığı osram eco superstar 700Im 48w=60w 230V yazıyor kutusunda birde masa lambası aldım 10cm uzaklıktan açık tutuyorum çok seviyor bütün gün üzerinde neredeyse.

Isıtıcım ve iç filtrem var.

Gün ışığı veren lambalardan alamadım daha pahalı biraz ama en kısa zamanda almaya çalışıcam.O yüzden sabah dokuz dokuz onbeş arası güneşlendiriyorum:) Gölgelik de bırakıyorum istediği gibi geziyor leğene koyuyorum :)

Acaba bunlar haricinde bilmem gerekenler varmı yardımcı olur musunuz? Kaliteli mama almam lazım sanırım protein ağırlıklı bitkisel ağırlıklı filan bir sürü şeyler var hiç bilmiyorum hangi markanın hangi tipinden almam lazım yazabilirseniz çok işimize yarar maddi olarak imkan buldukça mamalarını çeşitlendirmek istiyorum.Bir de marul gibi mesela hangi sebzelerden ne sıklıkla vermeliyim? Siz ne yapıyorsanız bana yazsanız bile yeterli bu konuda hiç bir bilgim yok.

Son olarak geceleri lambasını söndürsem olur mu acaba çok aydınlık oluyor kuru alanında uyuyor üşür mü ki? Odam çatı katı çok sıcak hem gece hemde gündüz.Gerçi kışında aynı ölçüde soğuk oluyor o zamanda ışığını açık bırakmam gerekir mi acaba?

Tostos çok zor durumdaydı dönemeyeceği kadar küçük bir kapta ayakları tabana değmeden çırpınıp duruyordu.Bundan sonra mümkün olduğunca huzurlu olsun istiyorum sanırım ömürleri 20 yıl kadar beraber yaşlanalım onunla:)

Biraz önce dikkat ettim kaplumbağamın yanakları pembe değil cinsi mi farklı acaba? Umarım kocaman olmaz ilerde:)

Işığın altındayken bacaklarını geriye doğru atıyor sanki kırılmışda sürünürken öyle kalmış gibi:( Ama istediği zaman hemen kalkıp devam edebiliyor normal bir davranış mı bu?

Çok soru sordum farkındayım ama bir defalık bunlar umarım yanıtlayacak sabırlı kişiler vardır

Sürekli düzenleyip yeni şeyler ekliyorum:)

Komik bir soru ama kaplumbağalar suyun içinde solunum yapabiliyor mu yoksa nefeslerini tutup dalıyolar bizim gibi çok merak ediyorum iki gündür tostosu izliyorum gıdığını şişirip dalıyor galiba suyun içine sanırım nefesini tutuyor.
merves.2014-09-02 00:20:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 00:49
Evvela hayirli olsun Merve kardesim. Kaplumbaganizin cinsini bilmeden diet tarifi vermek yada nelere ihtiyac duydugunu yazmak yanlis olur. Resim eklerseniz size gerekli bilgileri vermeye calisiriz. Kaplumbagalar yine türlerine göre nefes alma ve depolama sekilleri vardir. Bazi kaplumbaga türlerinde anal bölgede hava depolayan bölmeler mevcuttur ,bunlar kilcal damarlar vasitasi ile deri üzerinden boyun kismina iletilip uzun süre su altinda kalmalarini saglar. Bir cok kaplumbaga türü ise ciger haricinde havayi bogazlarinda tutup ,cigerlerindeki hava bitince buradaki yedek depodan faydalanir. Hatta akvaryum icine ufak bir hava motoru baglar ve hava tasindan cikan havanin oldugu kismin üstüne , taslardan bir magara eklerseniz , su kaplumbagasi bu magara icindeki havayi soluyarak saatlerce suyun icinde kalabilir. Istisnasiz bütün kaplumbagalar solungac yada benzeri bir sekilde solunum YAPAMAZLAR .  Sadece su altinda taslarin, buzun yada yapraklarin altinda meydana gelmis hava kabarciklarini soluyabilirler. Resimleri ekleyin kaplumbaganin türünü belirliyelim sonra uygun dieti buluruz. Ayrica baska arkadaslarda yardimci olursa iyi olur, benim bu konuda cok detayli bir bilgim yok.
Konyali232014-09-02 00:51:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merves.Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 9
merves.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 12:12
http://i.imgur.com/SzCROjT.jpg

http://i.imgur.com/l28wvN5.jpg

http://i.imgur.com/ncDiUD8.jpg

http://i.imgur.com/7RMHJtw.jpg

http://i.imgur.com/J7G7R0D.jpg


Fotoğrafları yükledim, yukarıdakileri tek tek kopyalıyıp adres çubuğuna yapıştırırsanız gözüküyor bilgisayardan yükleyemedim nedense.Kuru alanı çok uyduruk farkındayım ama babam bu hafta izinde pazartesi başlayınca işe güzel bir kuru alan yaptırıcam fabrikasından o vakte kadar idare ediyor malesef. Yanaklarında hiç kırmızılık  yok birde net gözüküyor mu bilmiyorum kabuklarının uç kısımları hafif dışarıya doğru kıvrık bu bir rahatsızlık sanırı yanlış beslenmeden dolayıymış bunun içinde neler yapmalıyım biliyorsanız yazabilir misiniz. Onun haricinde benim görebildiğim hiç bir sorunu yok gibi.
Cinsi çizgili dere kaplumbağasıymış ve nadir bir türmüş uygun bir yere bırakmamı tavsiye ettiler:( Bırakmak istemiyorum açıkçası
merves.2014-09-02 14:10:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 14:56
Cizgili dere kaplumbagasi yada Mauremys caspica türleri akvaryum ortaminda bakilabilecek türler degildir. Bunun aksine akvaryumda besleyen bazi arkadaslar var. Fakat tür itibari ile kis uykusuna yattiklari icin gerekli ortami olusturabileceginizi zannetmiyorum. Yani bu demek oluyorki elinizdeki kaplumbagayi evde edegilde , bahcede havuzda bakmaniz daha dogru. Ayrica 20-25 cm gibi boylara ulasabiliyorlar. Bu boyda akvaryum icin oldukca yetersiz. Dogaya salma isine gelince . Göl kenarina birakmaniz gerekir. Size yardimci olmasi acisindan www.turkherptil.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu konu ile alakali uzman kisiler var, size daha iyi yardimci olacaklardir. Bu arada kaplumbaganiz , salyangoz,böcekler,karides,haslanmis makarna, marul,ispanak,haslanmis karni bahar gibi gidalarin hepsini tüketir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merves.Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 9
merves.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 15:37
Kırmızı yanaklı kaplumbağalarda 25cme kadar ulaşabiliyorlarmış, peki kış uykusuna yatması için hangi koşullar gerekli öğrensem yapsam olmaz mı acaba? İki gün oldu daha şimdiden hiç korkmuyor benden hiç saklanmıyor güneşlendirmek için elime alıp çıkardığımda bile saklanmıyor artık. Acaba birisi gerçekten alıp beslemiş olabilir mi yani uyum sağlıyabilir mi bıraktığım yerde? Biliyorum başka kaplumbağa da alabilirim ama hiç istemiyorum bırakmayı onu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 16:01
Yazilarinizi tekrar bir gözden gecirdim. Cati katinda beslediginizi ve kisin oldukca coguk oldugunu yazmisiniz. Eger bu sekildeyse kisin zaten sogukta otomatik olarak metabolizmasi yavaslayacaktir. Yani ekstra bir sey yapmaniza gerek yok. Fakat dedigim gibi besleyen insanlar var bazi forumlarda bu türü evde besleyenleride gördüm.Kis uykusuna yatmamasi hayvanin ömrünü kisaltacak ve metabolizmasini bozacaktir. Ama dediginiz gibi soguk bir mekanda sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Isik konusuna gelince ufakta olsa bir metal halide lamba almaniz iyi olacaktir. 80 watt yeterli olur muhtemelen. Ilk mesajimda da yazdigim gibi bu tür hakkinda cok detayli bilgim yok, bulundugum ülkede zaten bulunan bir türde degil. O yüzden konu hakkinda uzman arkadaslara danismaniz. Kaplumbaganin alisma konusuna gelince , daha önce birinin beslemis olmasi muhtemel zaten pazardan aldiginizi söylediniz. Bu demek oluyorki bir süre insanlarla icli disli olmus. Kaplumbagalar cok akilli hayvanlardir, sizden zarar gelmedigini anlar ve size bir arkadas gibi yakin dururlar. Belli bir zaman sonra elinizden bile yerler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merves.Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 9
merves.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 16:14
 osram eco superstar 700Im 48w=60w 230V
Böyle bir ışık aldım dün koçtaştan ısı vermesi gerektiğini söyledim en uygunu bu dediler elimi altına tuttuğumda gerçekten ısıtıyor çoğunlukla orda geçiriyor zaten zamanını
Ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yine de acaba uygun ortamı sağlıyabilir miyim diye de ısrar ediyorum. İyice araştırıyım eğer yapamıycaksam elimde ölmesini kesinlikle istemem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GizemÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 87
GizemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 17:09
Öncelikle foruma hoşgeldin.
Doğaya salmanıza gerek yok. Kızıl yanaklılar da 25-30 cm büyüyorlar. Anacak akvaryumunuz çok küçük. Bir an mnce değiştirilmeli. En az ama en az 100*100*60 kare bir akvaryum alınmalı. Yem olarak http://sukaplumbagasi.com/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html ayda bir alabalık verebilirsiniz. Tavuk eti vermeyin. Yumurta nadiren haşlanmış olarak beyazını verebilirsin. Onum haricinde http://sukaplumbagasi.com/forum/Konu-verilebilecek-ve-verilmeyecek-taze-yiyecekler.html
http://sukaplumbagasi.com/forum/Konu-verebileceginiz-alternatif-vitaminler-mutlaka-okuyun.html
Karayı 30° olacak şekilde ayarlayın. Bir.an önce uv lamba alınmalı. Hem uva hem uvb olmalı.http://www.akvaryum.com/forum/kaplumbagalar_icin_isiklandirma_rehberi_k375647.asp
Gece yatarken siz kapatın ışığı. Onların bildiği vardır. Kış gelince karada yatmazlar zaten. Filtrenin markası ne? İç filtre olduğu için büyük akvaryum alınca yetersiz gelecektir. İyi bir dış filtre gerek. Ehaim, fluval, jbl gibi. Akvaryumun ısısını 28°'ye ayarlayırn. Kara ve su sıcak olursa kış uykusuna yatmazlar. Bence hiç yatırmayın. Bacaklarını germesi iyidir. Güneşlenirken rahat olduğunun işaretidir. Su içinde 1 saat gibi bir süre boyunca durabilirler. Kara alanını akvaryumun üstüne taşıyın. Ne kadar çok yüzme alanı o kadar iyi. Böyle bir şey olsun http://www.google.com.tr/search?q=kaplumba%C4%9Fa+akvaryumu&client=ms-unknown&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=zcwFVJbzJMqM4gTAloHoDw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=800&bih=384#facrc=_&imgrc=KtHu5v2GMHwIzM%253A%3B7VWFgPEeI6W7bM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hayvansitesi.com%252Fwp-content%252Fuploads%252Fsu-kaplumbagasi-akvaryum1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hayvansitesi.com%252Fsu-kaplumbagasi-sss%3B250%3B188
Deri dökecektir. Dökmesine yardımcı olması için silis kumu alın. Kabuk değiştirecektir. Bu dönemde kabuğu çok kaşınır ve kaşımaya ihtiyaç duyar. Hem kabuğunu kaşıması hem de suyun ph'ını ayarlaması için mango kökü alınmalı. Girintili çıkıntılı olsu ki altına girip üst kabuğunu kaşıyabilsin. Onun hariçinde dekor koymayın. İsterseniz canlı bitki koyabilirsiniz ama kaplumbağanız yer.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merves.Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 9
merves.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 17:20
Teşekkür ederim verdiğiniz likleri tek tek okuycam akşam şu anda evde değilim o yüzden markasını hatırlamıyorum ama dış filtre almam gerekiyor haklısınız. Dün baya harcama yaptım onun için öncelikli olarak yemleri ve uvli lambalardan başlayarak filtre ve sen olarak da akvaryumu büyüterek devam edicem şu anda küçük zaten:) Zamanla olucak tabi bunlar hepsini birden yapamam malesef ama elimden geldiğince hızla tamamlıycam eksiklerini. Mango kökünü de unutmıyım tabi.Dün nerdeyse tavuk eti vericektim bir yerde veriliyor diye okudum ama emin olmak istedim iyi ki vermemişim.Aslında mantık olarak derede yaşadıkları için orda bulabilicekleri besinleri vermeliyiz tavuk eti o yüzden saçma gelmişti:) Tekrar teşekkür ederim:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GizemÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 87
GizemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2014 17:58
Rica ederim.

Bir de akvaryumcu size böyle bir şey verdiyse kullanmayın http://www.google.com.tr/search?q=kaplumba%C4%9Fa+kabuk+koruyucu&client=ms-unknown&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=S6IGVJjfNpHmav3RgPgO&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=800&bih=384#facrc=_&imgrc=X72i8Et90kpleM%253A%3BzrSrKSmujgLDMM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.arkadaspet.com%252Fimage%252Fdata%252Furunler%252F778951582_Exim4pyX5DkCgOR2hfo.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.arkadaspet.com%252Fdeep-kaplumbaga-kabuk-koruyucu-30-ml.html%3B500%3B500
Uv lamba alınana kadar eczaneden devit 3 alıp geçici bir süre kullanabilirsin. O da bir kimyasal olduğu için çok kullanılmamalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merves.Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2014
İl: Izmir
Mesaj: 9
merves.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2014 11:37
Yok vermedi öyle bişey. Devit3ü kullanmaya başladım ışığı alana kadar onunla idare edicez

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir