Tropehus Balıklarım Hasta Yardım Edin :(((:(((:(((


mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2017 14:10
Balıkları eklemeden önce yeni kurulum yapmışsınız, ilk günler amonyak yüksek olur. En zehirleyici madde. Nüfusta fazlaysa amonyak hızla yükselebilir balıklar zehirlenebilir. Şimdi 3 günde bir bol su değişimiyle devam edin iç hastalık yoksa balıklarda, satanın dediği gibi strestense hem stresleri gider hemde amonyak zehirlenmesi oluyorsa, su çekimleriyle amonyak sudan uzaklaştırılmış olur, 3 haftaya akvaryum oturmaya başlar. Amaki üsteki mesajımda bazı belirtiler yazdım iç parazitse ozaman tedavi etmek gerekebilir yine üstte eklediğim linklerdeki gibi flagly ve cipro ilacı alarak hava taşı kullanarak yemlemeyi az yaparak balıkları tedavi edebilirsin.
Yani birkaç gün gözlemleyin su değişimleriyle devam edin, baktınız olmuyor ilerleyen hafta tedavi yolunuza gitmeniz gerekebilir.

Yem yiyorsa balıklar, bu arada iç hastalıklarda etkili sera bakto tabs yemi alıp besleyebilirsiniz sadece o yemle, iç hastalık tedavilerinde kullanılmak için üretilmiş bir yem 25 Tl gibi birşey içinde 275 tabletmi ne vardı balık başına bir iki tane sabah akşam verebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eritreusÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 02/02/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 617
eritreusÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2017 15:50
Balıklar iç parazit gibi gözüyor dışkıları kontrol edin.Uzun zaman bende uğraştım bu illet hastalıkla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir