Tropheops sp. Red Fin


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 17:11


ADI: Tropheops sp. Red Fin

DOĞAL YAŞAM ALANI: Batı kıyısındaki Malawi’de Usisya ile Chilumba arasındaki kısımda ve doğu kıyısındaki Tanzanya’daki Lundu’nun güney kısmıyla mozambik arasında ve Likoma adasının kuzey kısmında bulunur. Kayalık ve kumluk alanların bir arada bulunduğu yerlerde yaşarlar.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 10 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: Dişiler sürüler halinde yaşama eğilimindeyken erkekler yalnız yaşamayı tercih eder. Her erkeğe birkaç dişi düşecek şekilde beslenmelidir.200 litreden büyük tanklarda beslenmesi gerekir. İnce bir tabaka silis kum üzerinde mağara ve tünel oluşturacak şekilde yerleştirilmiş kayalar bulunmalıdır.

BESLENME DÜZENİ: Vahşi doğada alglerle ve küçük omurgasızlarla beslenirler. Akvaryum ortamında spirulina ve alg ağırlıklı yemleri sıkıntısız bir şekilde tüketirler.

ÜREME: Erkek özellikle çiftleşme döneminde saldırgan davranma eğilimindedir. Dişiler erkeğin bölgesine yalnızca çiftleşmek için girebilirler. Sonrasında çiftleşen dişi diğer dişilerin arasına katılır. Eğer geniş bir akvaryumda birkaç dişi ve bir erkek şeklinde besleniyorsa bu davranış sık sık gözlemlenir. Yavrular çıkınca canlı artemia ve öğütülmüş spirulina ile beslenmelidir.



Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir