tropheus bolat iç parazit


typhoon_1980Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 60
typhoon_1980Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 13:01
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Merhaba, ben hafta sonu akvaryumcudan tropheus aldım. Akvaryumcu bana iç parazite karşı balıkları koruyabilmem için flagy diye bir ilacı haftada iki kere yeme karıştırıp vermem gerektiğini söyledi. Bu doğru bişeymidir. Zira hasta olmamış bir balığa bu ilacı vermek balığa rahatsızlık vermez mi? Yardımlarınız bekliyorum. İyi günler... typhoon_19802011-03-28 13:01:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzkoçakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 4506
ÖzkoçakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 13:35

Balığınız herhangi bir hastalık belirtisi göstermiyorsa kesinlikle ilaç kullanmayın. Zaten ilaçlar ana tankta değil karantina akvaryumunda kullanılmalıdır. Ana tankta sebep ne olursa olsun herhangi bir kimyasal madde kullanmamanızı öneririm.

Sağlıklı balıklar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaristhbÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 800
akvaristhbÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 14:10
Sağlıklı bir balığa neden ilaç kullanılması önerilirki anlamadım.Akvaryumcunun günahını almak istemem ama hasta balık satmış ve tedavi öenrmiş olabilir.
Balıklarınızın resmini paylaşırmısınız.Üstadlar bir baksın bişeyi varmı yokmu diye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

calipsoantÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 101
calipsoantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 15:32
Merhaba, ben hafta sonu akvaryumcudan tropheus aldım. Akvaryumcu bana iç parazite karşı balıkları koruyabilmem için flagy diye bir ilacı haftada iki kere yeme karıştırıp vermem gerektiğini söyledi. Bu doğru bişeymidir. Zira hasta olmamış bir balığa bu ilacı vermek balığa rahatsızlık vermez mi? Yardımlarınız bekliyorum. İyi günler...  
 
 
 

Bende merek ettim resimleri bekliyoruz.  bende.de tropheus  dboisi maswa var 19 taneden 6 tane kalıdı tedavi uygulamada geç kaldım ve 13 tanesini kaybettim ama şimdi durumlari 2 gündür gayet iyi benim önerim. ( ama sadece öneri ? )  bizler çalışan insanlariz bazen bizimde dinlenmeye ihtiyacımız var bu hobi biraz takip işi ve dikkat gerektiriyor kısaca dip çekimi fazla yem verememe temizliği gibi bir sürü ihtiyaçlari var balıklarımızın helede tropheus besleyenlerin

Diyorumki ayda 1 olmak şartıyla ben uygulamaya karar verdim ( Çay bardağını 1  cm su doldur. bitkisel yem tablet (6) adet. markası fark etmez tropların sevdiklerinden olmasi yeterli.  sera flora 2 çay kaşığı ve flagy 1 adet 500 mg çay bardağında bekletip eziyoruz. Hepsi birbirine özleştikten sonra çay bardağını dolabın üst kısmındaki buzluğa koyuyoruz.5 saaat sonunda donmuş şekiilde çıkartıyoruz. 6 yada 7 parçaya bölüp tablet yem verirmiş gibi tankımıza atiyoruz hepsi bu kadar.
Amaç ne ? 
 
Bizim çalışma tempomuzdan kaynaklanan balıklara olan ilgisizliğimiz gibi gözlemleyemedimiz hastalıklari bi nebze olsun önlemek başka bir yöntemi varsa yazsın bizde bilelim ve ilaç kullanmayalım. Cevaplarınızı bekliyorum

Mrb arkadaşlar trophesu besleyenler bilirler bload hastalığı diye bi illet sürekli balıklarımızı öldürüyor sitemizde bi konu buldum ve buraya ekliyorum buradan inceleyip yorumlarinizi bekliyorum.
http://www.akvaryum.com/Forum/tropheuslarda__bloat_ve_ic_parazit_k377678.asp

Ayrıca bu liknteki ürünü amerikadan bi arkadaşıma arıştırmasını ve oradaki akvaryumculara sormasını istedim yukardaki link.te bu ürün için tam olarak ( 100 %100 ) çözüm olduğunu söylüyorlar.iç ve dış  parazi gibi çeşitli hastalıklara iyi geliyormuş.

Bende düşündüm ve getirtmeye karar verdim eyer sipariş vermek iteyen olursa 1 ay içinde bana özelden msj atın.

Not: Amaç bu ürünün üzerinden gelir elde etmek diyil sadece ben 19 duboisi yavrumdan geriye kalan 6 balığıma çözüm bulmak için denemeye karar verdim.
Eminim,ki bir çok arkadaşlarımız bu durumdan muzdarip. sadece faydamız olsun istiyorum

Yorumlarınızı bekliyorum saygilar. 
calipsoant2011-04-06 00:08:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir