tropheus chaitika
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2009 10:29
Arkadaşlar meraba ben sercan size bi konuda danısmak istedim tropheus
chitika kolonim var. İçlerindeki bir dişi çok agresif ve agzına aldığı
yemi geri atıyor 3 4gündür bu sekilde davranıyor acaba bunun nedeni ne
olabilir.Dropsi olma olasılığı varmıdır. Yardımınız için teşekkürler. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2009 13:18
Dropsi olan balıkta morfolojik değişiklikler görülür. Balığınız şişer ve pulları kabarır. Sadece yemi atmasına ve agresif davranmasına bakarak bu teşhisi koymak bana çok anlamlı gelmiyor.
Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2009 11:33
Arkadaşlar balıkta olan değişikliklerden söz etmek istiyorum artık yeme olan ilgisi iyice azaldı ve devamlı köşelere kacmaya basladı karnında da hafif sişkinlik oluştu ne yapa bilirim balığı kurtarmak adına
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2009 06:52
Bloat`in ilk belirtisi yemi alip tukurmedir, bir sonraki evre hareketlerinde istezksizlik, kararma, ipliksi ince beyaz anusten sallanan diski, daha sonra karin bolgesinin cokmesi / sismesi ve baligin vucudunun sismesi, pullarin kabarmasi, gozlerin disari firtlamasi seklinde seyreder.
metinemre 2009-11-20 07:01:10
Erken evrede yemi henuz agzina aliyorken, flagyl/nidazole emdirilmis yem verir baligin yemi agzina alip tukurmesi esnasinda ilacin sisteme girmesini saglamaya calisiriz.
Bu evre gecilmisse flagyl/nidazole etkisiz kalir ve clout / furan 2 / jungle labs. antiparasit ilaclari kullanilir.
Erken teshis ve dogru tedavi ile bloat, beyaz benek kadar kolay tedavi edilir.
Saygilar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2009 08:57
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok tesekkür ederim. bu flagy tedavisini kaclık akvaryumda yapmak etkili olur ve ilacın ne kadrını kullanmalıyım saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2009 10:13
Normalde bazi arkadaslar flagyl/nidazole = metronidazole maddesini akvaryum suyuna katarlar ancak bu sekilde bir etkisi yoktur cunku bu ilac agizdan alinir, deri araciligi ile emilimi yoktur. O yuzden kullanimi su sekilde daha dogru olur: bir tableti guzelce ezin, baliklariniza verdiginiz yemden bir ogun yem ve ezilmis ilaci kucuk bir fincan akvaryum suyu icerisinde karistirip 15-20 dk. yemin ilacli suyu emmesini saglayin. Bu sekilde baliklar henuz yem yiyorken ilaci sistemlerine sokma ihtimaliniz var. Bloat tedavisi ana tankda yapilmali cunku bulasicidir, baliklarin diskilari yem zannedilerek diger baliklar tarafindan agiza alinip tukuruldugunde bir baliktan diger baliga yayilabilir. Ayrica hasta tropheus koloniden ayrildiginda, hem yanlizlik hem yakalanma sirasinda yasayacagi stresten dolayi busbutun bagisiklik sistemi coker, iyilesse bilekoloniden ayri kaldigi sure icerisinde yerini kaybederek tekrar akvaryuma eklendiginde koloni tarafindan reddedilebilir. Bu yuzden hasta ya da agzinda yumurta olan baliklari akvaryumdan ayirarak karantina vs akvaryumuna alinmasini tavsiye etmiyorum.
metinemre 2009-11-20 10:55:43
Eger bunun icin gec kalinmis ise adini verdigim ilaclardan birini temin etmeniz gerekmektedir.
Bactrim ve terramycn gibi insanlarda kullanilan antibiyotikler son care olarak kulanilabilir ancak ben kesinlikle tavsiye etmiyorum, etkili olasa bile bir seyi duzltirken baska seyi bozabilirsiniz. Cunku insanlarda kullanilan ilaclar kobay fareleri ve primatlar uzerinde yani memeli sicak kanli hayvanlara uygulanilarak guvenilirligi kanitlanir, buna ragmen bobrek, dalak, karacigerleri yorar. Baliklarin soguk kanli canlilar oldugunu dusunursek baliklar uzerinde bu ilaclarin yan etkilei cok fazla olupkalici hasarlara neden olma ihtimali yuksektir.
Dogal bir tedavi yontemi ise sarimsagi guzel bir sekilde ezip sulu hale getirmeniz ve bunu yeme karistirip baliklariniza vermenizdir, sarimsak dogal bir antibiyotik oldugu icin hastaliklari ve ic parazitleri onlemede cok etkilidir. Bazi arkadaslar sarimsagi butun olarak atarlar akvaryuma ancak bu durumda etkili olmaz, cunku sarimsagin anibiyotik etkisi yaratmasi islemi su sekilde olur: sarimsagin dis yuzeyinde bulunan bir madde ile ic kisminda yer alan bir madde ezilip bir araya geldiginde kimyasal tepkimeye girer ve anibiyotik etkisi yaratan maddeye donusur. Sarimsak elinize aldiginiz zaman kokusu azdir ancak dovdugunuz zaman o keskin kokuyu alirsiniz, iste o keskin koku tepkimeye girerek olusan faydali maddenin olustugunu gosterir.
En son tavsiyem `clout` adli ilaci edinerek her an elinizin altinda bulundurmanizdir, cunku bu ilac butun dunyada guvenilirligini kanitlamis bir akvaryum ilacidir. Neredeyse tum ic ve dis parazit tedavisinde kullanilir ve bu sayede yanlis teshis ya da yanlis ilac kullanmanizi engeller. Benim 10 yildir hic tropheus kaybetmeyisimin 2 sebebi var, tabii ki birincisi baliklarimi cok iyi gozlemler 1 haftadan fazla onlardan uzaklasmam, uzaklasacaksam da tropheus besleyen cocukluk arkadasima evimin anahtarini verip benim baliklarima bakmasini isterim :D ve elimin altinda hep clout olmasi ile aninda bloat ya da baska hastaliklara mudahale ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 23:22
Balığın şu anki durumu nedir?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2009 21:07
Balığı 4 gün önce 35lik bir akvaryuma aldım ve hergün yarım flagy verdim birde hergün akvarumun suyunun yarısını cektim dinlenmiş su ilave ettim şu anda durmu iyi ama karantinadan cıkarmadım umarım düzelmiştir. Düzenli yem yemeye daha başlamadı.sevindirici olan akvaryumun dibinde dışkıları olması en azından artık düzenli boşaltım yapıyor.Sanırım bir iki güne bişeyi kalmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2010 19:20
Bloat olmus olabilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir