tropheus


ufukiyemÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2010
İl: Denizli
Mesaj: 89
ufukiyemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2010 10:25
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):450 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 24adet tropheus ikola 2 leopar vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): normal

Filitrasyon: Jebo 828 Dış dolpin 2000 iç motor hava motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : damızlık olarak 1e 6d, damızlık altı 2e 6d, ve 9 adet damızlık altı adayıTebessüm. Hafta da bir %30 civarı su değişimi. Ayda bir %50 civarı su değişimi. Kullandığım bir ek katkı veya ilaç yok. Dekarasyon olarak 4 ayrı grup şeklinde kayalık ve mağralar.  
Gelelim soruna. Arkadaşlar sorunum damızlıklar gayet normal ama damızlık altı olanar akvaryumun ön camında 1 aşağı bir yukarı hareket edip duruyorlar. Ama yem yemeleri kurlaşmaları herşey normal hiç bir hastalık belirtisi yok. Ama öncamda bir aşağı bir yukarı sağa sola  gitmeleri beni deli ediyor. Damızlıklar gibi normal akvaryumun içinde gezmiyorlar. bazen kısa süreli yani 2-3 dk geziyorlar ondan sonra yine ön cama geliyorlar. Akvaryumun dekorunu değiştirdim ilave kayalar koydum. Ama ne yaptımsa düzelmedi. Üstüne dün bir akvaryumcuya gittim orda kurulu tropheus akvaryumu gördüm. Balıklar gayet sakin normal bir şekilde yüzüyorlar kayalarda gezeiyorlar. Benim balıklarımda sorun nerde acaba
Bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Eğer bu sorunu çözemezsem tropheus maceramın sonu olacak. Bu arada 1 yıldır besliyorum tropheusları. 6 Çeşit yem ile besleniyorlar .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

El MartilloÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 256
El MartilloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2010 10:55
Balık sayısı (ki damızlık olanlar da var) o akvaryum için fazla. Damızlıklar küçüklerin üzerinde stres yapıyorlardır. Balık sayınızı azaltmanızı ve mümkünse tek boy beslemenizi tavsiye ederim.Bunun dışında ışık vs. de strese sebep olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufukiyemÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2010
İl: Denizli
Mesaj: 89
ufukiyemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2010 11:06
[QUOTE=El Martillo]Balık sayısı (ki damızlık olanlar da var) o akvaryum için fazla. Damızlıklar küçüklerin üzerinde stres yapıyorlardır. Balık sayınızı azaltmanızı ve mümkünse tek boy beslemenizi tavsiye ederim.Bunun dışında ışık vs. de strese sebep olabilir. [/QUOTE]
Olabilir mi. Zaten damızlılar normal gayet doğal yüzüyorlar. Diğerleri o şekilde. Birde gözlemlerime göre damzılıklar kayalıkları sahiblenmiş yani damızlık altı ve diğer damızlık altı adayları için kayalık yok. Bu durumda elimden balık çıkarmam mı gerekiyr. Birde kendi yabrularım olduğu için hiç satasım yokAglama. Acaba kayalığı biraz daha çoğaltsam sorun çözlebilir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MUTLUALYAÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2009
İl: Manisa
Mesaj: 27
MUTLUALYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2010 06:08

Merhabalar ben de 20 adet ikola ile tropheus serüvenine başladım. Hemen hemen balık sayılarımız ile balıkların ebat farklılıkları aynı. Ben size izlenimlerimden bahsedeyim. İlk yavru tropları aldığım da yavru tankıma koydum yavru tankım160 lt civarı bir tank. Yavru tankımın içinde 20 adet troplarımla birlikte 100'e yakın 1 ile 5 cm arası yavru vardı. Troplarımın daha rahat etmesi için 80 adet etçil yavrularımı sattım ve 160 lt. 'lik tankta 20 adet yavruyu bıraktım. Çok ama çok kısa zaman içerisin de troplarımı tanıyamadım. Renkleri karardı,100 yavrulu zaman da beni görünce dışarıya çıkacak balıklar benden kaçmaya,yeme dahi akvaryumun başından ayrıldığım da gelip yemeler ve sizde ki gibi grup halin de yukarı aşağı inip çıkmalar başladı. İş yerin de bemba besleyen bir abimle bunun yorumunu yaptık. Nitekim 150*60*60 ebatların da akvaryumun da onun 10 adet bembası var. O da renklerinin çok çabuk solup çanlanmasından şikayetçi. Birlikte tropheus videolarını izledim ve kanım ve tropheuslarımın akvaryumuna 70 civarı yavru attım. İnanın 6-7 cm yavrularım sapsarı ve yeni yeni kurlaşmaya başladı. 3-4 cm arası yavrularım halen griye yakın renk ile geziyolar fakat hep bir rekabet var kendi içlerin de. .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir