tropheus


lefkeleeÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 187
lefkeleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 19:48
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Duboisinin karnında aşırı bir zayıflık var fakat balık yeme felan geliyor günlerdir bu tip bi sorunu gözlemliyorum fakat sebebini anlamış değilim nedeni ne olabilir?

Ayrıca yavrulara protein olarak artemia versem tropheusların beslenmelerine aykırı olurmu?
Vieja2014-12-13 21:13:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tarik-ata2xxÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 68
tarik-ata2xxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 21:29
Merhaba Mahmut bey anladıgım kadarıyla balığınızda iç parazit var size sera bakdebur yada clot tablet tavsiye edebilirim tropheus hastalıklarına genelde bu ilaçlar kullanılmaktadır nasıl kullanmanız size bağlıdır karantina tankınız varsa her 50 litreye 1 tablet gelecek şekilde  sera baktebur yada clot tablet atılır ana tankta kullanmayı düşünüyorsanız tankınızın oturmuş su dengesini bozabilir sonuçta ilaç  yararlı ve zararlı tüm bakterileri  öldürür bilginize egerki ana tankta kullanırsanız yada karantina tankında enaz yüzde otuz su degişimi yapın  bu konuyla ilgili daha kapsamlı AKVARYUM .COM sitemizin tropheus  hastalıkları bölümünde inceleyebilirsiniz bu arada yavrulara artemiya vermeyi riskli diye düşünüyorum tabi karar sizin ben 5 senedir trop besliyorum hiç artemiya vermedim genede balık kaybım oldu biraz şans işi desem yeridir herhalde bu arada geçmiş olsun sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lefkeleeÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 187
lefkeleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 23:00
İlginiz için teşekkür ederim. fakat balık iç parazit olduğunda yeme gelmemesi gerekmezmi ben günlerdir takip ediyorum fakat bundaki farklı daha önce iç parazit olduğunda karnı zayıfladı fakat solungacın altında bir zayıflama oldu ve o balığı ayırmadım ve öldü ardından başkasına bulaştı ve onu ayırdım diğerleri kurtuldu.

fakat bu durum biraz başka balık bandının ve yan yüzgeçlerinin olduğu taraftan bir zayıflamaya sahip yanı alt kısmından değil. ayrıca yemede geliyor normalde diğer ölen balıklarım yeme gelmezdi. bunu diğer balıklarımda da görmüştüm acaba balık da iç parazit dışında farklı bir hastalık olabilir mi? Vieja2014-12-14 22:43:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir