TROPHEUS KUYRUK ERİMESİ


TeradorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 294
TeradorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 11:01

.

terador2011-02-11 09:35:05

Aynı hastalık benim bembamda da var arkadaşlar yalnız benim akvaryumcu arkadaşım 10lt 1 kapak gelecek şekilde ANTİ PARASİTE diye bir ilaç verdi ve şuan balığımı dün itibari ile ayrı bir akvaryuma ayırdım akvaryum ısısını biraz artırdım ve ilave olarak akvaryuma 1 yemek kaşığı kadar tuz ekledim. Akvaryumda sadece ısıtıcı bir adet saklanacağı kaya ve iç filtre var.

Not:Balığı akvaryuma sonradan ekledim kolonide 1 e 2 dişi vardı eklediğim dişi diğerlerinden daha küçük olduğu için dışlandı diye tahmin ediyorum. Şimdi bu saatten sonra neler yapmam gerekiyo uygulamam doğrumu tecrübeli arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim..
 


[QUOTE=hakanaskin] Öncelikle geçmiş olsun Ufuk Bey.

Oluşma nedenleri şunlar olabilir.

1-Balık sonradan mı eklendi.
2-Balık erkek ise diğer erkekler hırpaladığı için strese çevirip kuyrukta ve yüzgeç üzerinde beyazlıklara çeviriyor.

Eğer bu etkenler var ise tedavi basit,

Kimyasaldan önce 2 gün balığı aynı sudan aldığınız bi küçük akv de bol oksijen ile karanlık bi şekilde uyutmanız. Düzelme varmı takip etmelisiniz.

Bunu yapmadan önce balığı kovanın içerisinde zedelemeden ve strese sokmadan elinizle sıvazlayarak o beyazlıkları yavaşça alınız. Daha sonra karantina akv sine alınız yukarıdaki anlatımı uygulamanız bu tedavi ile 3 balığı tedavi etmiştim.

Sadece şuan bakın kovalamaca varmı balık koloniden dışlanmış mı ? Onu gözlemlemelisiniz.

Umarım balığınız düzelir.

Sağlıklı balıklar dilerim.

[/QUOTE]
 
Ben balığımı sonradan eklemiştim diğer bembalardan küçük olduğu için dışlandı kuyruk erimesi düzelir ve akvaryuma geri salarsam dışlanma devam edermi ederse ne yapmam gerek saygılar ana tankta tropheus olarak 1e 2d bemba var koloni 1 e2d ile tamamlanırmı 3dişiyi koloniye almazlarmı bilgi verirseniz sevinirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TeradorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 294
TeradorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 14:09

Arkadaşlar tropheuslarda yeniyim yukarıda bahsettiğim bembamdaki kuyruk erimesi daha devam ediyor. Akvaryumcu arkadaşım bana anti parasite diye bir ilaç verdi karantina akvaryumunda beklettim fakat bir faydası olmadı şuan ana tankımda bekliyor. Dün iki dişi daha ekledim ana tankıma şuan 1 erkek 4 dişi oldular. Kuyruk erimesi olan bemba sürekli yüzeyde köşede veya dip köşelerde saklanıyor sadece yem yemeye çıkıyor yardımcı olursanız sevinirim. Şuan karantina tankımda da beyaz prenses yavruları olduğu için ana tankta müdahale etmem gerek.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali AKGÜNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1209
Ali AKGÜNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 21:20
Eger bulabilirseniz Furan-2 isimli ilacı size tavsiye edebilirim bende vardı bitti.
clouttan daha etkili bir ilaçtır ve bloat dışında kuyruk erimesi gibi birçok iç be dış bakteriyel hastalığa birebirdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YahyaBarbarosÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 357
YahyaBarbarosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 23:04

Arkadaşım öncelikle gecmiş olsun,sera baktobur dieki,sera ectoburla birlikte kullanırsan balıklarındaki kuyruk erimesi parazit vs gibi şeyler yok olur.Uygulaması sera ectopur kullanma kulavuzunda mevcut.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tropheus kingÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2013
İl: Manisa
Mesaj: 230
tropheus kingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 22:32
Kuyruk erimesi sebepleri;
1-stress
2-kavga
3-sert su
4-su kimyasındaki bozukluk

Bir hastalıkla mücadele ederken önce sebeplerini araştırın,bunları kafanızda maddelendirin,ihtimal vermediğiniz maddeleri eledikten sonra tedavisini araştırıp uygulayın.

Kimsenin onu yap bunu yap demesine aldırmayın.Bir balık bir sebepten dolayı hasta olmuşsa,o zaman diğerleri neden olmadı diye bir mantık yok,onun bağışıklığı daha zayıftır,o hasta olmuştur.

Genel olarak hastalık neyden kaynaklanırsa kaynaklansın.En doğal ve güzel olanı,balığı ufak bir karantina tankına alın,yarı akvaryum yarıda taze su olsun.Ortam sessiz loş ve gece zifiri olmalı,ısıyı kademeli olarak 30'a çıkarın,bolca hava verin.20 lt ye 1 kaya tuzu eritin.Hergün %35 su değişimi yapın.

Yem vermeyin,parazit şüphesine karşı etkili bir ilaç kullanabilirsiniz.Seçim size kalmış.Balığınız ana tanka geri döndüğünde yemsizlikten bitkin düşeceği için karantina boyunca 100 litreye bir ampul düşecek şekilde ezcanelerde 2 liraya satılan David ampul dökebilirsiniz,mutlak faydası olur.

Örneğin 50 litre karantina akvaryumunuz varsa,ilk seferinde ampulün yarısı dökersiniz,öteki yarısını da kenarda hazır bekleyen dinlenmiş suya ilave edersiniz,vakti geldiğinde su değişirsiniz,yoksa yarısını döktüm yarısı şişede kalsın diye bir durum yok.
tropheus king2013-09-30 22:34:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir