Tropheus Ölümleri


AquaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2007
İl: Izmir
Mesaj: 65
AquaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2008 22:15
  İki hafta önce aldığım 14 tropheus bemba dan 4 tanesi aralıklarla öldü.Genel olarak hepsinde yem yememek ve bir köşeye yada kumun üzerine yatmak gibi belirtiler vardı.Acaba ölmelerinin sebebi ne olabilir?
  Benim fikrime göre akvaryumdaki diğer balıklar tarfından dışlanmış olabilirlermi?Çünkü geri kalan balıklarım gayet iyi.Akvaryumun iki köşesinde kayalık bölge var ve bukayalıkları iki baskın erkek sahiplendi geliba.galiba diyorum çünkü balıkların boyları henüz 4cm kadar.Sizce akvaryumda kolonileşmenin tamamlandığının bir göstergesi olabilirmi(erkek ve dişi oranı gibi)?Arkadaşlar sizlerin bu konudaki görüşleriniz nelerdir.Yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redrainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 1630
redrainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2008 22:29
Evren Bey kayıpların çeşitli sebebleri vardır.Bazılarını yazacak olursam ki en kuvvetli ihtimak vücutlarında bir belirti yoksa dışlanmış olabilirler.Yapılabilecek erken önlem ise 40litre suya 2 tablet flagy eritip bu su da balıkların 1 saat durmasıdır.Bunu 2 gün tekrarlayın yem yemiyorsa 1 gün ara verip yineleyin.Su akvaryum suyu olcak ve ilaç eridikten sonra atın.Bu sırada bol hava verin.
Balıklar size geldiğinde zayıf düşmüş olanlar ve toparlanamıyanlar olabilir.Etkisi de bu sıralar çıkabiliyor.Önlem için geldiklerinin ertesi gecesi ilk kullanım için 100litreye 5ml bemiks gelecek şekilde vitamin takviyesi ve ertesi gün %10 su değişimi yapabilirsiniz.
Eğer iç parazit olmuşsa ilk yazdığım yöntemi uygulayabilirsiniz.Fakat 4 gün uygulayın 3 veya 4 gün ara verin.Yem yemiyorsa tekrar uygulayın.
Balıkalr küçük boylu olmasına rağmen aşırı tepki veren balık veya balıklar olabilir.Eğer ciddi anlamda vurma vs söz konusu ise vurduğu balıkta bir problem yoksa aynen devam.Vuran balığı çıkarın küçük bir karatina tankına koyun 2 gün karanlıkta bekletin akıllanacaktır.Sosyal balıklar olduğunu ve kendisine bir ceza verildiğini bilecek kadar akıllılardır.Eğer balıkta hırpalanma varsa akvaryumun içinde gözükecek şekilde(bu pet şişeden yavruluk olabilir)bir yavrulukta kondisyon kazandırıp eski haline gelince atabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2008 23:30
Belirtiler nelerdir . Karında şişlik , çekilme , pullarda kabarma . Bu şekilde ne söylenırse söylensın havada kalır . Dışkısı nasıl , yeme tepkisi varmı .
 
Dışlanmıs balık yeme hamle yapar fakat diğerleri yemesine izin vermez . Bu sebepten dolayı herhangi bir ilaç kullanmanıza gerek yok .
 
Dışlanan balık kısa sürede zaten ölmez yani bu anlamdada ilaç kullanmanıza gerek yok .
 
Çok büyük olasılıkla balıklarınız adaptasyon sürecini atlatamadığından veya geldiği akvaryumda parazit kaptı ise işte balıklarınızın ölümü o yüzden başlar . Tavsiyem öcelikle 50 litreye 2 tablet bactobur direct kullanmanız . Eğer balığınız ölmezse 3 gün sonra tekrar 50 lıtreye 2 tablet uygulamanız .
 
Açık söyleyım bload olan balığı kurtarmanız çok zor . Amacınız kalan balıklarınız kurtarmak olmalı .
 
 
Yinede bunları uygulamadan önce sormuş olduğum sorulara yanıt verirsenız daha sağlıklı yardımcı olabılırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir