Tropheus Tedavi edemediğim İç parazit şüphesi


barissenÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
barissenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2014 02:55
       Erdinç bey, gynaslar değil de arkadaki beyaz taşları benzettim ben ,üretim taşlar zararlı olabilir diye düşünüyorum ,içerisindeki kimyasallar su ile reaksiyon'a girip balıkları zehirleyebilir.Eğer balıklar hala düzelmediyse şüphelenmek lazım çünkü akvaryumunuz oldukça bakımlı görünüyor.Sormamın nedeni de bauhaus'da gezerken gördüm ,torbalar da çeşitli boyutlarda bahçe düzenlemek için satıyorlardı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2014 09:05
[QUOTE=barissen]Merhaba,
          birşey sormak istiyorum ,akvaryumdaki taşlar bauhaus'da satılan fabrika yapımı taşlara çok benziyor ?, balıkların zehirlenmiş olma ihtimali var mı?  ,öncelikle balıkları bir hastane akvaryum'una alın.
            2. olarak flagyl tb gibi antibakteriyel tabletler ,insanların içebileceği şekilde hazırlanır ve içine koruyucu, katkı maddesi ,boyar madde ,tatlandırıcı ,dolgu maddesi ve kaplama maddesi ,midede asit etkisinin azalmasını engelleyiciler vb... eklenir.Tablet formları akvaryum'da bilinenin aksine kullanılmamalıdır.
                İlacın damar yoluyla verilen formlarında ise hiçbir katkı maddesi olmaz ,damardan verilen ilaç 1-2 sn gibi bir sürede kalbe ulaşır bundan dolayı ,inanılmaz bir titizlikle üretilirler.Akvaryum da kullanılması gereken flagy tablet değil , direkt hazır berrak formu olan flagy enjektabl çözelti veya nidazol flakon veya metronidazol flakon dur.Ufak 100ml hazır şişe içinde 500 mg yani bir tablet dozu hazırılanmıştır ,direkt hastane akvaryumuna konulabilir ,suyu bozmaz ,balıklara tabletteki gibi zarar vermez ,yutturmak zorunda da değilsiniz.
        [url=http://foto.akvaryum.com/fotolar/140916/met.png][img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/140916/met.png[/img][/url]

         Balıklardaki vücutta meydana gelen yaralarda ise bepanthene ampul gene aynı şekilde 100 litreye 1 ampul hastane akvaryumunda antibakteriyel ile beraber verilebilir.

http://www.ilachakkinda.com/i/4843/nidazol_iv_solusyon_500_mg100_ml_1_flk_setsiz.html?ilacid=4843.
      
            Son olarak direnç arttırıcı bemiks ampul gene 100litre 1 ampul şeklinde verilebilir.
     Hastalar için ağız yoluyla verilen tabletler akvaryum'a konulmamalıdır.Yarar yerine zarar verirsiniz ,akvaryum da çorbaya döner.İlaç verirken AYRI akvaryum olmalıdır ,hergün bekletilmiş temiz ısısı ayarlanmış  su ile % 30 değiştirme yapılmalıdır ,normal akvaryum'a ilaç ilave edilmemelidir.Yararlı hiçbir bakteri kalmaz ,akvaryum'un habitat'ı bozulacağı için ölümler hızlanır,balıkların gözleri kör olabilir,yapışan tablet tozları solungaçları eritebilir.İlaç konusunda danışmak isteyen olursa yardımcı olurum ,sevgiler saygılar.
Ecz.Barış Şener[/QUOTE]

Güzel bir bilgi teşekkürler, ilaç flagly 500 ml tablettende 1 TL daha ucuz 3.32 TL.
Peki Barış bey Metrodinazole Fresenius'u örneğin 50 litre akvaryum suyuna karantina tankında, kaç ml, yada ss sırıngaya çekilip eklenmelidir diye bir oran verebilirmisiniz. Peki bu sıvı ilaç balığın kuru yemine emdirilse yem yiyorsa balık yedirilse faydası olurmu sizce.



mesutok2014-05-28 09:35:29[EDIT]mesutok,2018-12-25 16:33:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir