Tropheuslar hakkında


ChnSakaÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 18
ChnSakaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2010 14:48
        1 senende fazla süredir Troheus bakıyorum. Yemleme konusunda bir çok duyuyoruz okuyoruz. az olsun bitkisel olsun ,bunların hepsini zaten yapıyoruz. şimdi benım sormak istediğim, forumlarda da okuyorum verdiğiniz yem en geç 2 dakika içinde balıklar tarafından bitirilmesi gerekir deniliyor ve yetikin balıklara gunde 2 defa yem verin diyor.
                 Benim akvaryumumda yetişkinde var orta boy da azda olsada küçüklerde var. benim attıgım yem 2 dakıka değil en fazla 10 sanıye ile 20 sanıye arasında tuketiliyor :) az atıyorum spectrum ve sera pul yem kullanıyorum bazende tablet. ama ben günde 3 4 kere yemliyorum balıkları en az kere. bunda bi sakınca varmı ? yanlışmı yapıyorum. az veriyorum sık verıyorum ole 1 dakıka bile sürdüğüni bilmem ben yemlerin bitmesiinin. bu durumda bir hata varmı bende. çok da balığım ölmedi blot dan en başlarda biraz o kadar.
      1 - BENDE 6 tane duboisi 2 tanesi  6  7 cm iri , 2 tanesi 4  5 cm , d,ğer 2 Sİ 3 cm ler. Şimdi en ufakların bile bantları çok haifde olsa belli iken  büyük ve ortalar benekli halen. orta boyllar simsiyak benekli. büyüklerin kafa hafif mavileşiyor ama bant yok benekler duruyor .neden bole oldugu yada nasıl düzeleceçiği veya normal bir durummudur ?? yardımcı olursanı sevinirim
    2- Arkdaşımın akvaryumunfa ikola aldım 7 tane biri yolda öldü geriye kalanlar gayet sağklı yetişkinler fakat akvaryuma alıştırark koymama ve karanlıkda koyulmalarına rağmen çok stres yaptılar, geçer dedim ama geçmedi. erkek 2 tane dişi ikolayı kavılıyor sürekli bunu neden yapar yada streslerin alacak birşey yapılabılırmi. benım aklıma gelen yolda ölen sanırım bu kovalan dişilerin erkeği idi oda ölünce bu erkek bunları ıstemıyormu acaba diyorum. bu atrada trop dan başka tür yok akvaryumda ve bütün katklarını yapıyorum.
Adem TANIŞ2010-06-30 15:47:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhemarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 108
muhemarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2010 14:56
[QUOTE=ChnSaka]1 senende fazla süredir Troheus bakıyorum. Yemleme konusunda bir çok duyuyoruz okuyoruz. az olsun bitkisel olsun ,bunların hepsini zaten yapıyoruz. şimdi benım sormak istediğim, forumlarda da okuyorum verdiğiniz yem en geç 2 dakika içinde balıklar tarafından bitirilmesi gerekir deniliyor ve yetikin balıklara gunde 2 defa yem verin diyor.
                 Benim akvaryumumda yetişkinde var orta boy da azda olsada küçüklerde var. benim attıgım yem 2 dakıka değil en fazla 10 sanıye ile 20 sanıye arasında tuketiliyor :) az atıyorum spectrum ve sera pul yem kullanıyorum bazende tablet. ama ben günde 3 4 kere yemliyorum balıkları en az kere. bunda bi sakınca varmı ? yanlışmı yapıyorum. az veriyorum sık verıyorum ole 1 dakıka bile sürdüğüni bilmem ben yemlerin bitmesiinin. bu durumda bir hata varmı bende. çok da balığım ölmedi blot dan en başlarda biraz o kadar. [/QUOTE]
 
Bu durumun problem yaşatacağını düşünmüyorum. Zira bir kaç ay öncesine kadar günde 2 defa yemleme yapıyor ve bloat nedeniyle balık kayıpları yaşıyordum. Yem çeşidini arttırıp (4) az az 6 öğün olarak vermeye başladığımdan beri kayıp yaşamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

El MartilloÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 256
El MartilloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2010 16:10
2 dakikada tüketecek kadar yem miktarı çok görecelidir. Örneğin phyll, flora gibi pul yemler kırılıp ezildiklerinde daha çok dağılacak ve tüketmeleri daha uzun sürecektir. Keza akvaryumdaki akıntı miktarı da yemin dağılımını etkileyecek bu da balıkların yemi tüketme sürelerini değiştirecektir. Bu sebeple en güzel yöntem az miktarda ve çeşitli yemlemeyi sık aralıklarla yapmaktır. Kaldıki troplar vahşi ortamlarında sürekli beslenme eğiliminde olan canlılardır.  El Martillo2010-06-30 16:55:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ChnSakaÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 18
ChnSakaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 11:53
Duboisi si hakkında bilgisiz olan yokmu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recaitdağÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 174
recaitdağÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 14:24
Yemleminiz normal az ve sık yemleme daha iyidir.Madde 1 olarak yazdığınız yazı neyi anlatmak istediğniz pek açık değil ufak olan balıklar kendi yavrularınızmı.Yoksa daha sonra ilave mi daha sonra ilave ise duboısi kendi arasında 3 varyetedir daha sonrada piyasaya halembe diye bir varyetesi daha sunulmuştur.Tropheusta bana göre baskın olan erkeğin rölü dür önemli olan var olan akvaryuma kaç adet koyarsanız koyun balık stres olacaktır ve baskın olan erkeğin hoşgörüsü hiyerarşiye hakim olacaktır kovalamaca her zaman olacaktır bu doğasında var balığın ne zamanki hepsi yerini bildiğinde azalır.Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir