Tüm akvaryumcu Arkadaşlarla ilgili


yemcinizÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Afyon
Mesaj: 364
yemcinizÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2013 14:02
Merhabalar..Hepimizin bildiği gibi petshoplarda veteriner kontrolü diye birşey çıkardılar.Ve Tarım gıdadan ruhsat almayan petshopçu arkadaşlar halen ödemiyor.Sanırım bu petshopa havadan sudan 250 300 lira ödemekten kimse memnun değildir.Zaten veteriner hekim balıktan anlamıyo anlasa bile gelipte dükkana uğramıyor.Hepimiz emeğimizin peşindeyiz 300 lirayı işten anlamayan birine çarçur etmektense o parayı ben ailemle yerim daha iyi.Gerçekten veterinerin hakkı olsa bu para gelip düzenli kontrolünü yapsa herhangi bir canlı hastalandığında ilgilense işten anlasa zaten sesini çıkarmam o zanlı öleceğine veteriner hekim iyileştirir o kendi parasını çıkarır ama hiç bir veteriner bu kadar alakalı değil.Hep birlikte başkanlığa veya gerekli mercilere bu durumdan şikayetçi olsak belki birşeyler yapabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

G@nd@lfÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2013
İl: Artvin
Mesaj: 288
G@nd@lfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2013 23:34
Veteriner Hekimler sizin hasta hayvanlarınızı iyileştirmek için değil sizin ticarethanenizi kontrol etmek için( normlara uygunmu? hayvan refahına uyuluyormu? yasak turler satılıyormu? salgın hastalıklar varmı? örneğin çiçek vb. satılan ilaçlar yemler vb. şeylerin ruhsatı izini varmı?
İlgili yasayı okursanız daha iyi anlayabilirsiniz. Tabiki ulkemizde vahşi turler ve endemik turler konusunda uzman Veteriner Hekimi yok denecek kadar az ama bu birazda talep görememekten kaynaklanııyor. 300 tl gibi bir ucretle bir ticarethanenin hayvanlarına hangi uzman Veteriner Hekim bakar?
Bu şuna benziyor 300 lira vereyim benim fabrikadakı tum işçilerin herşeyine bir kardiyolag baksın ve iyileştirsin.
Bazı şeyleri yazarken mantıklı olmak ve olayı bir butun olarak ele almak gerekiyor bence.Ama umarım yakın zamanda bu alandada uzmanlar yetişir ve sizin talep ettiğiniz hizmetleride sunmaya başlarlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir