Tür Tavsiyesi Hakkında


franticÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 312
franticÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 11:03
Arkadaşlar merhaba. Tanganyika cikletleriyle ilgili birkaç sorum olacak müsadenizle. Uzun yıllar Malawi cikletleri baktım. Herkes gibi özellikle yunus ve sarı prenses... Bu türlerden hevesini almış biri olarak artık Tanganyika cikletlerine yönelmek istiyorum. 200-230 lt civarı bir akvaryumum var. Şimdi demeyin bu akvaryumda Tanganyika cikleti olmaz diye  En fazla 1 yıl kadar bu akvaryumda sağlıklı bir şekilde besleyip büyütebileceğim balık sayısı, başlamam gereken boy uzunluğu ve tür ne olmalıdır? Biraz bu akvaryumla idare ettikten sonra inşallah büyüteceğim tankı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnesMahmudÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 380
EnesMahmudÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 12:57
Merhaba, önünüzde çok fazla seçenek mevcut. Leptosoma, kabukçullar, kum kelebekleri, tropheus, calvus... Önce, "Ne tür davranışlar sergileyen balıkları seviyorsunuz?" sorusunu cevaplamanız gerekiyor. Çok fazla hareketli olmayan ve sadece etçil türlerden oluşan bir akvaryum kurabilirsiniz, Leptosoma-Kum Kelebeği ikilisi bu türden bir akvaryum için uygun olacaktır. Fakat ben hareketli, yerinde duramayan balıklar istiyorum derseniz Tropheus türlerine yönelmeniz doğru olacaktır. Yanlarına Eretmodus da ekleyebilirsiniz. Eretmoduslar otçul beslenmeleriyle de Tropheuslar için en uygun tank arkadaşlarıdır. 
Belirtmem gereken bir diğer nokta da hacim. Merak etmeyin, bu türler bu akvaryumda kesinlikle olmaz demeyeceğim.  Bahsettiğim türler balık sayısına dikkat edilerek bakılabilir. Yalnız tek tür beslemeniz daha doğru olacaktır. İkinci bir tür için hacmi ve beslenme şekillerini ele almak gerekir. 
Şu anki akvaryumunuzu düşünerek hangi türü alırsanız alın kendini kurtarmış en azından birkaç aylık yavrularla başlamanızı tavsiye ediyorum.
Örnek olarak 15 adet 3-4 cm boyunda Tropheus ile başlayabilirsiniz, hem yeni akvaryuma geçene kadar balıklarınızı büyütürsünüz, hem de tecrübe kazanırsınız.
EnesMahmud2012-09-04 13:00:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir