Tür tavsiyesi isterken!


emrkrbyk17Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 180
emrkrbyk17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 10:36
Sevgili akvarist arkadaşlarım.Kısa ve öz olarak şuna değinmek istiyorum ; forumda her gün düşük hacimlere büyük balıklar isteniyor "bu hacim ufak" denincede falanca ay sonra 300 litreye geçiyorum diye cevap veriliyor.Burada kesinlikle yalancı gibi bir genelleme yapmıyorum.Ancak bende ilk zamanlar bunları söyleyerek akvaryuma astronot vb. büyük hacimde beslenecek balıklar doldurdum.Foruma baktıkça litrenin yetersiz olduğunu anladım ama bu seferde onlardan vazgeçemedim.Sonucunu söylemeye gerek duymuyorum bile.Hüsran.Yani demek istediğim doğmamış çocuğa don biçilmez.Bugün paran var - yarın olmayabilir , bugün yerin var-yarın olmayabilir.Şimdi litrenize uygun balıklara yönelin ve akvaryumunuzu büyütünce o güzel canlıları yerleştirin.Unutmayın balıkta sizler kadar canlıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 11:25
[QUOTE=emrkrbyk17]Sevgili akvarist arkadaşlarım.Kısa ve öz olarak şuna değinmek istiyorum ; forumda her gün düşük hacimlere büyük balıklar isteniyor "bu hacim ufak" denincede falanca ay sonra 300 litreye geçiyorum diye cevap veriliyor.Burada kesinlikle yalancı gibi bir genelleme yapmıyorum.Ancak bende ilk zamanlar bunları söyleyerek akvaryuma astronot vb. büyük hacimde beslenecek balıklar doldurdum.Foruma baktıkça litrenin yetersiz olduğunu anladım ama bu seferde onlardan vazgeçemedim.Sonucunu söylemeye gerek duymuyorum bile.Hüsran.Yani demek istediğim doğmamış çocuğa don biçilmez.Bugün paran var - yarın olmayabilir , bugün yerin var-yarın olmayabilir.Şimdi litrenize uygun balıklara yönelin ve akvaryumunuzu büyütünce o güzel canlıları yerleştirin.Unutmayın balıkta sizler kadar canlıdır.[/QUOTE]

Bu durumu ben genelleme olarak bir çok konuda dile getirdim bu hobide yeni veya eski herkezin dikkat etmesi gereken şeyler vardır.

Öncelikle imkanlarımızın hangi balıklara yettiğini bilmek lazım daha sonra ise balık seçimi yapılmalı.
Balık seçimi yapılırken alacağımız balığı iyice öğrenmeliyiz sadece rengine veya büyüklüğüne, güzelliğine bakılarak balık seçilmez.

Yerimiz ve imkanımız olsa bile belki onunla uğraşacak zamanımız yoktur, belki çok narin bir balıktır aşırı özen istiyordur. Boş yere canlının hayatını tehlikeye sokmak ve para kaybetmektense bir kaç gerekli bilgiyi 1 saat ayırarak öğrenebiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir