Türkiye'den Dünyaya Skretting'in ürettiği GEMMA yemler


aliselim66Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 448
aliselim66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2011 19:09

Dünyanın lider yem üreticisi Nutreco Holding’in balık yemi markası ve kolu Skretting, Milas’ta hizmete girecek fabrikasıyla yurtiçi pazarından önemli pay almaya hazırlanıyor.


Son dönemde hareketlilik kazanan, art arda yeni firmaların boy göstermesiyle adeta arenaya dönen yem üreticiliği, bu konudaki rekabetin kızışmasına sahne olurken, kuşkusuz yemdeki kalitenin gün geçtikçe artmasını da olanaklı kılıyor. Ar-Ge faaliyetleri, laboratuar çalışmaları, piyasanın istekleri derken, balıkları daha hızlı ve sağlıklı büyütmenin en iyi formülünü arayış ise kültür balıkçılarının da işlerini kolaylaştırıyor. Buna karşın, piyasada dünya çapında kendini ispatlamış firmalar, bilgi ve deneyimleriyle her zaman için bu yarışa bir adım önde başlıyor. Bu firmalara arasında dünyada Ar-Ge faaliyetlerine açık ara ile en büyük bütçeyi ayıran, faaliyet gösterdigi tüm ülkelerde yerel üniversitelerle işbirligi yaparak yem yoluyla balık sağlığının geliştirilmesi, alternatif hammadde kaynakları, maliyetlerin düşürülmesi gibi konularda öncülük yapan Skretting başı çekiyor.

 Hedef pazar lideri olmak

Dünyada 5 kıtada 25 fabrika ile faaliyet gösteren Skretting’in geçen yılki toplam üretimi 1,3 milyon ton balık yemi olarak gerçekleşmiş. Bu rakam ise, firmanın en yakın rakibinden 500 bin ton fazla. Skretting Türkiye Genel Müdürü Levent Kayı, Türkiye maceralarının 2000 yılında İtalya’daki fabrikalarından ithal ürün getirterek başladığını anlatıyor. Türk üreticisiyle tanışmalarının ardından kültür balıkçılığı endüstrisinin gelişimine paralel bir şekilde müşteri sayısını ve hacmini artırdıklarını vurgulayan Kayı, “Yatırım fikri bu hacmin belirli bir büyüklüğe ulaşması ve ithalatla hizmet vermenin zorlaşması sonucu doğdu. Aynı zamanda Türkiye’de kültür balıkçılığının bir geleceği olduğuna şirketimizin inanması da yatırımı gerektirdi. Skretting üretim yaptığı her ülkede pazar lideri olmuştur. Dolayısıyla burada da hedef budur. Ancak üretime başlar başlamaz pazar lideri olmak gibi bir beklenti ve hedefimiz yok” diyor.

Özel yöntemler uyguluyoruz

Milas’taki yatırımlarının üç hat ve yılda 100 bin ton hedefiyle başladığının da bilgisini veren Kayı, tüm binaları ve altyapıyı buna göre inşa ettiklerini anlatıyor. Önümüzdeki yıl bir hat ile üretime başlayacaklarını söyleyen Kayı şunları söylüyor: “Zaman içerisinde belirlenen hedefe doğru kapasitemizi artırmayı planlıyoruz. Tabii fabrika Türkiye’de yapılan en yeni fabrika olacağı için en gelişmiş makina parkına sahip olacak. Bu da kalite ve verimlilik olarak geri dönecektir. Ayrıca bu fabrikaya Türkiye’de şu anda olmayan koku kontrol sistemi monte ederek çevresel etkiyi minimuma indireceğiz. Genel olarak “ektrüzyon” olarak bilinen, en kaliteli yemin üretilmesi için en uygun yöntemi kullanıyoruz. Kullanılan makine teçhizat olarak baktığınızda pek çok yem fabrikası da bu tekniğe sahip. Bizim farkımız ise uyguladığımız bazı özel yöntemler. Kısaca özetlemek gerekirse en kaliteli hammaddeyi kullandığımızı söyleyebiliriz.

Pek çok konuda tekiz

Firma olarak, anaç yeminden yavru yemine kadar uzanan bir yelpazede yetiştiriciliğin tüm alanlarında mevcut tüm endüstriyel ürünleri bünyesinde barındıran tek marka olduklarının da altını çizen Kayı, “Son olarak kuluçkahanelerde kullanılan canlı yem artemia’ya alternatif kuru yem geliştirdik ve bu konuda da tekiz. Böylece doğal canlı stoklarına önemli derecede bağlı olan kuluçkahane üretimini de bu bağımlılıktan kurtardık. Bunun yanında kuluçka tesislerinde kullanılan ve verimlilik ve ürün kalitesini arttırdığı gibi tanklarda kalıntı bırakmadığı için çalışan personele büyük çalışma rahatlığı yaratan kültür ve zenginleştirici gibi ürünlerimiz de var. Hatta orkinos için bile geliştirdiğimiz yemler var. Sonuç olarak kuluçkahane ve çiftliği entegre olan bir üretici sadece Skretting ürünleri kullanarak nihai ürünü olan pazar boyu balığı yetiştirebilir” diye konuşuyor.

Geleceği Ar-Ge ile planlıyoruz

Ar-Ge çalışmaları ile farklı açılımlarda bulunduklarını da dile getiren Levent Kayı konu ile ilgili şunları söylüyor: “Bildiğiniz gibi dünyadaki doğal kaynaklar sürekli azalıyor. Çok uzakta olmayan bir gün gelecek avcılığa dayalı olarak elde edilen yem hammaddelerinin üretimi kültür balıkçılığına yetmez olacak. O zaman balıkta büyüme ve lezzeti olumsuz etkilemeyecek başka doğal hammaddeler kullanılması gerekecek. Skretting Ar-Ge çalışmalarında bu konulara büyük önem veriyor ve endüstri talep ettikçe bu yeni teknolojiler ve hammaddeler ile üretilmiş ürünleri hizmete sunacak.”kaynak : SuDünyasıdergisi

Değerli Akvaryum dostları , Dünyanın en büyük balık yemi üreticisi ve lideri SKRETTİNG Türkiyede 10 yıldır sürdürdüğü faalitelerine ürün gamında yer alan GEMMA Fish Food ,GEMMA akvaryum yemlerinide parekende pazarına arz ederek yeni bir halka ekledi.


SKRETTİNG markamıza Türk Tüketicisi yabancıoysa SKRETTİNG 50 yıldır Dünyanın çeşitli ülkelerinde 19 ayrı fabrikasında yüzlerce ürün çeşidiyle kültür balıkçılarının ana tedarikçisidir. Tartışmasız Dünyanın en kaliteli yemleri endüstriyel kullanıcıların ilgi , beğeni ve takdirini görüyor.Bunun doğal sonucu olarak her yıl 1,5 milyon tona yakın balık yemi üretiyor ve satıyoruz.SKRETTİNG  ayrıca 50′den fazla farklı kültür balığı için  yüzlerce farklı beslenme diyetlerini üreticilere sunuyor ve üretimlerinin en düşük maliyetli ve güvenli gerçekleşmesine olanak sağlıyor.

Kalite deyince SKRETTİNG ne anlıyor ve neyi müşterilerine sunmaya çalışıyor? Bizde kalite sadece ürünün kalitesinden ibaret değil. Ürün kalitesini , Dünyada AR-GE’ye en büyük bütçeleri ayıran balık yemi üreticisi olarak bilimsel çalışmalarımızla, en kaliteli doğal hammaddeleri kullanarak, üretim teknoljilerimizi sürekli yenileyerek,bağımsız ve yüksek standartları baz alan kalite  kalite kontrol departmanımızla sağlıyoruz.Ancak bizde kalite kavramı aynı zamanda hizmeti ,yani ambalaj,dağıtım ve satış sonrası hizmetleride kapsıyor.Böylece müşterilerimiz gönül rahatlığıyla ürünlerimizi kullanıyor ve işlerini yem dışındaki faaliyetlere odaklıyor.

Şimdi bu kaliteyi Akvaryum yemlerinde Türkiye Dağıtım Disribitörümüz GEMMA firması ile birlikte size sunacağız. Yemlerimizin ne farkı var , neden tercih edilmeli sorusunu kısaca şöyle anlatabilirim:

Türkiyede satışa arz ettiğimiz yemler Dünyada balık yeminde sadece bizde olan soğuk ekstrüzyon teknolojisi ile üretiliyor. Bu teknikte yem hammaddeleri pişmediği için  besin değerlerinde bir kayıp olmuyor.Ayrıca bu yemlerde maliyetine bakılmaksızın tamamen deniz canlılarından elde edilen hammaddeler kullanılıyor.Sonuçta balıklar bu yemleri çok istekli bir şekilde yiyecekler, hızlı büyüme gösterecekler ve bağışıklık sistemleri güçlenecektir. Ayrıca tüketilmeyen yem kalmayacak ve akvaryumunuz yemleme sonucu kirlenmeyecektir.

Umarım siz akvaryum dostları ürünlerimizden yararlanabilir ve keyfini çıkarırsınız.

LEVENT KAYI /

SKRETTİN TÜRKİYE  GENEL MÜDÜRÜ  Kaynak: Gemmamagazin ilk sayısı 

 Çok kıymetli forum dostlarının istifadesi için ,istek  üzerine bloğumdan alıntı bir konudur.


aliselim662011-02-07 19:12:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2011 22:47
Gayet ilgili bir firmalar inşallah bu çizgiyi bozmadan devam ederler.İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir