Ucuz Slis Kum


mert2091Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 300
mert2091Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 00:25
Arkadaşlar merhaba.Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama en uygun forum burasıymış gibi geldi.
Bildiğniz üzere çoğu hobici artık slis kumunu akvaryumculardan ziyade taşçılardan falan alıyor.Forumu takip ettiğim sürece böyle yerler bulan arkadaşlar saolsunlar bizlerle de bu yerlerin adreslerini ve telefonlarını paylaşıyorlar.
Bu gun itibariyle forumda yaptığım aramada,İstanbul içinde düşük maliyette(40-50kg kumu 15-20 TL'ye) kum alınabilecek biyer bulamadım.Sizden ricam bildiğiniz kumcu&taşçı adreslerini ve telefon numaralarını yazmanızdır.Bu konunun ben ve birçok akvarist arkadaşa fayda sağlıyacağını düşünüyorum ve cevaplarınızı bekliyorum  

Arkadaşlar şimdi google da arama yaparken bir forumda şans eseri buldum.2009'un Ocak ayında yaptığı paylaşım aynen şu şekildedir..

Büyükçekmece'den sonra Mimarsinan Akçimentonun (şimdiki adı Akçansa oldu galiba) az ilerisinde taş kırma tesisi var.Burda tuzdan inceden çaptan 1-2 cm çapa kadar birçok ebatta kırılmış kum olmuş taş var, bu taşlarında 4-5 değişik rengi var.Ben süt beyazı aldım bir çuval gayette sağlıklı olarak sarı prenseslerimde kullanıyorum.
Burdan kumu aldınız hemen geri dönün ve Çatalca yoluna girin 5-6Km sonra Ahmediye köyüne geleceksiniz ordada yol üzerinde peysaj yapan bir yer var burdanda kayrak taşlarını alacaksınız.

Hem güzel bir pazar gezmesi hemde ucuz ve kaliteli malzeme alacaksınız. Farkındayım kısa kes be adam diyorsunuz kaça aldın diyorsunuz.

Kumun 50 kiloluk çuvalı 2 lira (yazı ile iki ) 
Kayrak taşlarıda kilosu 2 lira (yazı ile iki )

kayrak taşlarından 5-6 parça aldım çalışan kardeşe kaçlira dedim bunlara birşey istemez abi dedi. Helal olsun dedi.

Bu kayrak taşının temsili resmi ama aynısı bugun yada yarın akvaryumdaki son halinide eklerim "



mert20912011-05-27 00:34:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir