Üniversite Öğrencisi Tekrardan Başlamak İstiyor


BeruxÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2021
İl: Sanliurfa
Mesaj: 30
BeruxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2021 01:29
Selamun Aleyküm.Ben uzun süre canlı doğuran beslemiş biriyim.Sınav sürecinde hobiye ara vermek durumunda kaldım.Şimdi ise Urfada üniversite okuyorum. Öğrenci evinde yaşıyorum ve artık hobiye geri dönmek istiyorum.Ama 2 senedir uzak olduğumdan ve ekipmanlarımı da vermiş olmamdan 0dan başlamalıyım. Hayalim 120 litre civarı zahmetsiz bir canlı doğuran tankı.İçine eski kullandığım taktiklerle rafya döşemek ve balıklara rahat bir ortam sunmak.Kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir gelirde bana sağlarlarsa güzel olacaktır.Bu bir hobidir para kazanma gözüyle bakma veya evde para kazanılmaz diye söze başlamayın biliyorum ama nedense bu balıkları üretmek ve bunlardan fayda sağlayabilmek benim bu hobide en çok keyif aldığım şey.Hareketliliği sevdiğimdendir muhtemelen.[:3] Kum koymayı da planlamıyorum bir dişi bir erkek iki vatoz da eklerim. Yuvalarıyla beraber. Güzel birşey olur diye tahmin ediyorum.Peki akvaryumu almalı mıyım veya[:iyi:] yaptırmalı mıyım? Yada hayalimde değiştirmem gereken neler var. Yardımlarınızı bekliyorum.Isıtıcı veya filitre de yardım bekliyorum.Ne yapmalıyım konusunda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaangzkrÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2017
İl: Antalya
Mesaj: 536
KaangzkrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2021 02:39
Merhaba tekrardan başlamak istemeniz çok güzel :) öncelikle akvaryumun camlarını camcılardan fiyat alarak en uygun fiyat verene kestirin eliniz maharetliyse akvaryum silikonu ile yapıştırın 2 3 gün kadar bekleyin kurumasını sonra doldurursunuz kendinize güvenmiyorsanız biraz anlayan birinden yardım alabilirsiniz kum olarak vitasand marka dere kumu güzel olabilir ya da vitasand siyah kum 1 2 mm olanından siyah kumda tiner gibi birşey kokuyor yalnız 1 haftaya geçiyor panik yapmayın. şu ana kadar bir kaybım olmadı bu siyah kumda bence rafyayı boşverin forumun ilanlar kısmından low tech bitkiler satan hobicilerden elodea tilki kuyruğu moss gibi bitkiler alın hem ucuza gelir hemde hobici kazanmış olur en güzeli yavru balıklara doğal saklanma alanları oluşturur özellikle saydığım btkileri kuma dikmeden suyun üstünde atarak büyütebilirsiniz rafyadan daha çok iş yapar hem yavru balıklar bunları tırtıklamayı çok seviyor sonrasında vatoz küplerine moss sararsınız çok tatlı olur. ısıtıcı konusunda Smart 100w alabilirsiniz tam bir F/P ürünüdür kendim 4 senedir kullanıyorum filtre konusunda bütçe kısıtlıysa iç filtre kullanırsınız(balıkları çok yormayacak şekilde)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratdegÇevrim Dışı

Yönetici
[B]12891,3[/B]
Kayıt: 12/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 5055
muratdegÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2021 09:31
Akvaryum tanıtımları bölümüne girip bol bol okumalısınız.
Balık türüne, akvaryum büyüklüğüne ve ekipmana bu şekilde karar verebilirsiniz. Araştırıp bulamadığınız noktalar olursa buradan sorarsınız.

Beğenenler: [T]173617,zafer3490[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir